Jump to content
BulForum.com

Продавам 220V стабилизатор

Recommended Posts

Поради вчерашните токови удари се уплаших и днес прибързах (за пореден път) и купих един стабилизатор (AVR) от Викиват поради това, че UPS-a ми нещо не успя да се справи снощи.

Пуснах в тема въпрос в два форума, но нямах време да чакам до късно, обаче явно съм бил прекалено афектиран и не помислих добре в магазина преди да го купя. Не ми се случва за пръв път.

Обаче сега видях мнения, и като разгледах начина му на действие (servo-motorized) и наистина осъзнах, че това нещо няма да ме пази, а е предназначено за вилни зони, села и т.н. места където напрежението играе в големи граници, но се изменя сравнително бавно (примерно ако падне до 170 V, но за 1-2 сек. а не за 10-20 msec).

Инфо

На 1 ден, с 6 месеца гаранция.

Взех го за 63 лв.

Давам го за 50 лв.

Off/...ами питай бе, tedy...ще ти кажем преди да си отишъл до магазина. :)

Аз имам 2-3 такива, които ползвам за други уреди...добре е, когато (както казваш) напрежението играе бавно...понякой път може и за час да се задържи 200V....или пък 240V...тогава изравняваш и всичко си е ОК, но при импулсни захранвания с обхват 100...250V...просто няма смисъл, особено що се касае до пиковете (въпреки, че теоретично, минавайки през трансформатора...бла..бла...). Но като цяло си е добре да го имаш, особено с нашата електропреносна мрежа... :punk

П.П. ...и кажи каква марка ти е UPS-а, че да не си купуваме такъв. :bgrin:

П.П.П. Всъщност това твоето си е автоматичен стабилизатор (сега забелязах)...а моите са ръчно командвани трансформатори.

Ами както казах, не за 1 път ми се случва да прибързам, сигурно няма да е и за последно.

То затва май аз все нови неща продавам по-често в тоя форум. На по 2-3 дена.

Да, сигурно не е зле да има човек такова нещо, но на мен честно не ми трябва, напрежението у нас като средни стойности винаги е 220-230, никога не пада като по селата или качва. По-скоро surge протецтор и бързодействащ AVR, който да сложа преди UPS-a че да му намаля малко лошотиите от мрежата, които влизат в него, та да е поне още една защита от мигновени пикове и спадове.

Харесах си един Mustek PowerMate който като гледам правел точно тва.

UPS-a е Mustek 1000VA/600W Line-Interactive, и въпреки вчера, не му се сърдя, прекалено много пъти ме е спасявал на 100% та един път при екстремни условия да клекне, не ми променя мнението.

А и казано под сурдинка, не съм на 100% сигурен какво стана тогава, бях извън стаята, но 99% е, щото баш като станаха аномалиите и дойдох и компа угаснал.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...