tedy Posted November 19, 2007 Share Posted November 19, 2007 Поради вчерашните токови удари се уплаших и днес прибързах (за пореден път) и купих един стабилизатор (AVR) от Викиват поради това, че UPS-a ми нещо не успя да се справи снощи. Пуснах в тема въпрос в два форума, но нямах време да чакам до късно, обаче явно съм бил прекалено афектиран и не помислих добре в магазина преди да го купя. Не ми се случва за пръв път. Обаче сега видях мнения, и като разгледах начина му на действие (servo-motorized) и наистина осъзнах, че това нещо няма да ме пази, а е предназначено за вилни зони, села и т.н. места където напрежението играе в големи граници, но се изменя сравнително бавно (примерно ако падне до 170 V, но за 1-2 сек. а не за 10-20 msec). Инфо На 1 ден, с 6 месеца гаранция. Взех го за 63 лв. Давам го за 50 лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 19, 2007 Share Posted November 19, 2007 Off/...ами питай бе, tedy...ще ти кажем преди да си отишъл до магазина. Аз имам 2-3 такива, които ползвам за други уреди...добре е, когато (както казваш) напрежението играе бавно...понякой път може и за час да се задържи 200V....или пък 240V...тогава изравняваш и всичко си е ОК, но при импулсни захранвания с обхват 100...250V...просто няма смисъл, особено що се касае до пиковете (въпреки, че теоретично, минавайки през трансформатора...бла..бла...). Но като цяло си е добре да го имаш, особено с нашата електропреносна мрежа... П.П. ...и кажи каква марка ти е UPS-а, че да не си купуваме такъв. П.П.П. Всъщност това твоето си е автоматичен стабилизатор (сега забелязах)...а моите са ръчно командвани трансформатори. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 19, 2007 Author Share Posted November 19, 2007 Ами както казах, не за 1 път ми се случва да прибързам, сигурно няма да е и за последно. То затва май аз все нови неща продавам по-често в тоя форум. На по 2-3 дена. Да, сигурно не е зле да има човек такова нещо, но на мен честно не ми трябва, напрежението у нас като средни стойности винаги е 220-230, никога не пада като по селата или качва. По-скоро surge протецтор и бързодействащ AVR, който да сложа преди UPS-a че да му намаля малко лошотиите от мрежата, които влизат в него, та да е поне още една защита от мигновени пикове и спадове. Харесах си един Mustek PowerMate който като гледам правел точно тва. UPS-a е Mustek 1000VA/600W Line-Interactive, и въпреки вчера, не му се сърдя, прекалено много пъти ме е спасявал на 100% та един път при екстремни условия да клекне, не ми променя мнението. А и казано под сурдинка, не съм на 100% сигурен какво стана тогава, бях извън стаята, но 99% е, щото баш като станаха аномалиите и дойдох и компа угаснал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 20, 2007 Author Share Posted November 20, 2007 45 лв Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 20, 2007 Author Share Posted November 20, 2007 Замина си, затваряйте темата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.