Jump to content
BulForum.com

Power question :)


Recommended Posts

Imam edin vupros, znachi trqbva mi na digitalniq fotoaparat da go vurja kum zahranvaneto za da snima po produljitelno, problema e che na transformatora koito imam e na stupki ot 1.5 do 12 volta sus stupka 1.5 volta na 1000miliampera a puk na vhoda za dc na aparata pishe che trqbva 6.5volta. 1 - ima li problem ako pusna tok ot transformatora 6volta i shte se useti li razlikata i ako nqma, kude moga da si namerq transformator na 6.5 volta???

Link to comment
Share on other sites

Няма голяма опасност ако му подадеш 6V. То и без това в повечето случаи тези трансформатори дето са през 1.5V пускат малко повечко, аз имам дори един който му замервам на 4.5V например, над 6V, т.е. в момента на свързването с консуматора е 6 волта, и веднага спада до към 4 (е, това е нормално за по-евтините такива).

Ако искаш точно 6.5 V можеш да направиш един прост делител на напрежение с резистори като трафа го дадеш на 7.5V и да разделиш с подходящи стойности на резисторите на 6.5 и 1 V :)

Но едва ли 0.5 V са такъв проблем, то коммпютъра който изисква толкова точни волтажи, и пак си работи с 5-10% отклонение :)

BoardMan ако е тука може по-подробно да ти каже как става.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...