Jump to content



Photo

Тайната на дюнер-кебапа?


  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#21 morty

morty

    EOS DIGITAL

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 358 posts

Posted 13 August 2018 - 16:33

Хихих  :D  Ама въобще не съм обърнал внимание, че поста е толкова стар. 

Извинявам се ако съм причинил неудобство с вдигането на толкова стара тема.  :)



#22 RaptoR

RaptoR

    Патриот

  • Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 31226 posts

Posted 13 August 2018 - 21:58

Никакво неудобство - просто малко смях. 

Днес се засилих да търся гироси на Пещерска, но мястото вече продава бургери и се нарича А ла карт. Мистър Кебаб на ъгъла също не работеше... Явно ще чакаме есента и ако Гироленд пак ми се окендзат ще им е за последно... 


B U L F O R U M POLICE
КУРАЖ ДРУЖИНА ВЯРНА СГОВОРНА - НИЙ НЕ СМЕ ВЕЧЕ РАЯ ПОКОРНА
THE ONLY THING NECESSARY FOR THE TRIUMPH OF EVIL IS FOR GOOD MEN TO DO NOTHING
We're machines...just like everything else in Nature
Вода не утоляет жажды. Я попробовал ... однажды
Коалиция анти-чалга

#23 Midex

Midex

    Индикатор

  • Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 24570 posts

Posted 14 August 2018 - 03:33

Гръцкия дюнер е много по-различен от турския и арабския. Гърците му викат Gyros. Прави се от свинско месо. Соса за който говориш е горчица с майонеза. Най-вкусния, който съм ял в Пловдив е до спортното училище на гребната. На гърба на ресторант Миконос.

 

:thumbsup:

 

Най-вкусният дюнер, който съм ял досега е гръцки в Солун (май някъде тука беше)...и е огромен като количество. ;)

Доста вкусен дюнер (макар и много различен като вкус от гръцкия) правят от години само на едно единствено място в Кърджали - след моста към "Възрожденци" в едно малко заведение само за дюнери. Лошото е, че всички го знаят, интересът е голям и се чака поне 10-15 минути докато ти го направят и донесат.

Ял съм дюнери къде ли не - и тук, и там, и в други градове...освен гореспоменатите два, няма нито един, дето да ми е направил впечатление - навсякъде другаде все компромис с нещо...или с месото, или със соса, или с количеството или съотношението на продуктите, или с постоянството при направата (един път хубав, друг път лош) и т.н.



#24 AssassiN

AssassiN

    Kalam Mekhar

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4673 posts

Posted 17 August 2018 - 09:43

Ядох на тоя Миконос, не е лош ама за 5 лв да ме извиняват...

А Gyro Land гледам се гласят да отварят в Кършияка до Яворов май...

 

Иначе като се замисля, най-якият съм ял в Германия, на няколко места, просто няма нищо общо с тук. Пържени картофи въобще няма като опция - салатки и сосове. И като си го вземеш с mehr Fleisch и цял ден карам на един дюнер за 3.50-4.00 Евро.


Edited by AssassiN, 17 August 2018 - 09:45.

"The soul knows no greater anguish than to take a breath that begins with love and ends with grief. But there are other anguishes, many others. They unfold as they will, and to dwell within them is to understand nothing.
"Except, perhaps, this. In love, grief is a promise. As sure as Hood's nod. There will be many gardens, but this last one to visit is so very still Not meant for lovers. Not meant for dreamers. Meant only for a single figure, there in the dark, standing alone.
"Taking a single breath."

#25 RaptoR

RaptoR

    Патриот

  • Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 31226 posts

Posted 17 August 2018 - 11:05

То и затва нямаш врат, ясна е ралтата!  :laughing1:  :laughing1:  :laughing1:


B U L F O R U M POLICE
КУРАЖ ДРУЖИНА ВЯРНА СГОВОРНА - НИЙ НЕ СМЕ ВЕЧЕ РАЯ ПОКОРНА
THE ONLY THING NECESSARY FOR THE TRIUMPH OF EVIL IS FOR GOOD MEN TO DO NOTHING
We're machines...just like everything else in Nature
Вода не утоляет жажды. Я попробовал ... однажды
Коалиция анти-чалга

#26 MaiconDogg

MaiconDogg

    Гуру

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 602 posts

Posted 23 October 2018 - 14:31

На който му се яде вкусен гръцки дюнер да пробва на рум тракия . Правят ги добре като размер с около 8 вида сосове между които си избираш , а картофките им са супер .

#27 lubo1972

lubo1972

    Дървен Философ

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1301 posts

Posted 25 October 2018 - 22:28

Собственика на Гироленд е грък. От там насетне ще видим как ще се справи.

лазерно рязане и гравиранерязане на стиропор и фибран





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users