Jump to content
BulForum.com

Windows Vista

keranisimo

Recommended Posts

Може ли някои да ми обясни как се инсталира Windows Vista,благодаря предварително.Теглен,е като торент.Зарейдам го на демон тоолс и започжа да се инсталира и ми иска сериен номер,незнам от каде да го намеря :(

• Replies 442
  • Created
  • Last Reply
  Amigo said:
Някой от модераторите да затвори темата зашото се пишат само глупости. Неможе да го инсталира през демон тоолс освен ако неизползва vmware.

btw хубаво е да се остави тази тема защото другата е за бетата и предлагам тук да пишем за завършената версия а там за бетата. Даже в момента правя "how to install vista" мисля да го постна тук и ако може да го сложите в 1вия пост

ЕДИТ:

How to install Vista

В два поста е понеже неможе да се слагат толкова снимки в един :bgrin:

ЕДИТ: Направо дадох статията в горния пост..

vsi4ki pitat kak sa slaga taq Vista,az iskam da pitam kak da e mahna sega, :blink: poneje si e install v D: ama ne6to v Biosa ne mi hva6ta predniq windows (XP) i sega pitam kak moga da uninstall Vista ili o6te po-dobre ako nqkoi mi kaje kvo da napravq za da pusna pak XP-to i da si imam 2 windowsa :) blagodarq predvaritelno :rolleyes:

AFLQKA said:
Ами преинстал на линдолса с диск за линдолс ХП ?

e da,ama ne mi se zanimava pak da si preinstall XP mnogo raboti sam si naka4uril ne mi se 6te pak da gi slagam :) ina4e do sq da sam go napravil,do kolkoto mi kazaha mi trqbva mai nqkav fail "boot.ini" ama ne znam kvo se pravi posle :rolleyes: i kade se slaga

Bat_Gosho said:
Инсталация на Vista=BIG MISTAKE ;)
Ако беше казал и защо. Иначе при мен от 3-4месеца върви без проблеми. Има много хора които си мислят, че нямало драйвери, нямало програми, не вървяли игри... драйвери ИМА, 99% от програмите имат версии за Виста 90% от програмите за XP вървят на Виста и няма игра която да не ми е тръгнала. Няма нищо сложно във Виста ако това ви притеснява, единственото нещо което може да ви спре да минете от XP na Виста е хардуера или самото предпочитане, но не и заради оправдания от по-горе изброените.

Bat_Gosho said:
Инсталация на Vista=BIG MISTAKE ;)

Що? Да не е гръмнал някой комп? Аз е инсталирах и не виждам до сега никакъв проблем да си превключвам на ХР, като има нужда...

DELUXe said:
Ако беше казал и защо.

DRM...

Операционна система със DRM няма да слагам на моя компютър... НИКОГА!

Пък вие се радвайте на шаренкото... на практика единственото нещо което има във Vista :) (крадено от MacOS разбира се...)

What’s wrong with Microsoft Windows Vista?

Имам следния въпрос: Някой знае ли как мога да активирам аерото в Vista Home Basic ?

Това не работи :angry: :

Enable Aero Glass

Regedit:

HKCU/Software/Microsoft/Windows/DWM/

Composition = 1

CompositionPolicy = 2

Right click Command Prompt and run as admin:

net stop uxsms

net start uxsms

Done!

afx said:
DRM...

Операционна система със DRM няма да слагам на моя компютър... НИКОГА!

Пък вие се радвайте на шаренкото... на практика единственото нещо което има във Vista :) (крадено от MacOS разбира се...)

What’s wrong with Microsoft Windows Vista?

kakwo ]e re`e towa `e wista e opasna li

Ако беше казал и защо. Иначе при мен от 3-4месеца върви без проблеми. Има много хора които си мислят, че нямало драйвери, нямало програми, не вървяли игри... драйвери ИМА, 99% от програмите имат версии за Виста 90% от програмите за XP вървят на Виста и няма игра която да не ми е тръгнала. Няма нищо сложно във Виста ако това ви притеснява, единственото нещо което може да ви спре да минете от XP na Виста е хардуера или самото предпочитане, но не и заради оправдания от по-горе изброените.

Не знам къде ги намираш драйвърите, ама аз съм с дъно ASUS P5B и драйвъри за LAN-a няма, а пък нета ми трябва. Апък ако можеш да ми кажеш от къде да си го намеря този драйвър ДАНКЕ :D

Gorgar said:
колко място заема на харда ?

Аз съм и отделил към 15ГБ и се справя добре

j0k3ra said:
Смятам да инстална вистата на другия комп.Ако се сбъгяса обаче ще си ритна главата.

Много зависи каква ти е машината. Кажи си CPU, MB, Ram и Video какви са ти и ще ти кажа дали ще я бъде или не.

Моето PC е : Epox EP-8RDA+ /nForce2 Ultra , AMD Athlon 3000+ /Barton/ , Volcano 9 4LED , GeCube R9550 /128/128/ , 2x256MB Kingston HYPERX + 1x512MB SAMSUNG , WesternDigital IDE 80GB + Hitachi IDE 250GB , Creative SB Live! Value (CT4780) , VIA Rhine III + Realtek RTL8139 , DVDRW LG Black , DLC-MFMG760 + 420W LinkWorld. и нямам никакви проблеми с дайвери и всичко останало а хардуера никак не е нов...

DELUXe said:
Аз съм и отделил към 15ГБ и се справя добре

Много зависи каква ти е машината. Кажи си CPU, MB, Ram и Video какви са ти и ще ти кажа дали ще я бъде или не.

Моето PC е : Epox EP-8RDA+ /nForce2 Ultra , AMD Athlon 3000+ /Barton/ , Volcano 9 4LED , GeCube R9550 /128/128/ , 2x256MB Kingston HYPERX + 1x512MB SAMSUNG , WesternDigital IDE 80GB + Hitachi IDE 250GB , Creative SB Live! Value (CT4780) , VIA Rhine III + Realtek RTL8139 , DVDRW LG Black , DLC-MFMG760 + 420W LinkWorld. и нямам никакви проблеми с дайвери и всичко останало а хардуера никак не е нов...

мойта машина е подобна на твойта

дай коментар как върви

по бързо или по бавно от xp?

Gorgar said:
мойта машина е подобна на твойта

дай коментар как върви

по бързо или по бавно от xp?

Има някои операции в които се представя по-добре от XP, но като цяло си е по-тежка което не означава, че върви зле даже напротив щом вече 4ти месец карам с нея а уж само щях да я пробвам :D . Сега XP ми се струва толкова дървено и не смятам да я сменям с по-стар win за сега. Е AERO не може да се сравнява с XGL, но да не забравяме, че това е Windows все пак :bgrin: . Може би щеше да ми е проблем ако играех тежки игри, но аз играя само WarCraft 3 TFT и рядко NFS Carbon и не намирам разлика между XP и Виста когато съм в игра.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...