Jump to content
BulForum.com

Sell Ati X800 256MB VIVO@X850PE


Recommended Posts

PCI-Express! Картата е внос от САЩ, т.е. няма гаранция. Референтна платка на Ати (червено РСВ). Ядро R480, паметта е 256MB 256bit Samsung GDDR3, Dual DVI. Mодната е с биос на Х850РЕ и работи без артефакти с 16p 550 ядро и 1150 памет и сток охлаждането, като за по-големи резултати ще трябва волтмод! В комплект с кабели и DVI=>D-sub преходник! Ползвана е със Zalman VF700Cu не повече от 2 месеца!

Цена 170лв,

3 денa money back гаранция!

 

0896659832

Link to comment
Share on other sites

Прочетох поста 3-пъти и така и не видях за AGP или PCI-E е картата ?

 

Еми и аз съм убеден, понеже съм виждам и знам, че има X800 - AGP ;)

Link to comment
Share on other sites

Точно така е - PCI-E! Съжалявам за пропуска но писах поста рано тази сутрин и явно ми се е спяло малко повече!

@АssassiN - температурата със сток хлаждането при честотите на Х850РЕ минават 70*, но не си играх да сменям пастата ами сложих направо залмана. С него вярвате или не температури много по-големи от 50* не съм виждал! Предполагам,че ако сложиш нещо като AS5 или AS Ceramique заедно с рамсинкове отзад и имаш добър въздушен поток в кутията няма да имаш проблеми със Т*! Продава се защото си търся лаптоп и следователно INEED$, а във сигнатурата можеш да видиш, че имам 6100 ;)

Нямам възможност да снимам картата в момента но намерих точно изображение в нета 1:1!

atikq5.th.jpg

Link to comment
Share on other sites

Никой ли не се интересува от карта която чупи зъбките на всеки 7600гс струващ ~150$. Това е карта с 256 битова шина към паметта и 16 пайпа - за тези които незнаят 7600гс има само 12 и шината и е 128 битова ;) С конфигурацията от подписа ми Carbon летеше с ~40 fps при 1280х1024 всичко на мах и 2ХАА, а с 4ХАА кадрите са ~30!!! И за да няма съмнения че е издупена от клок вече се продава с 3 days money back гаранция!

 

От днес картата има нова цена - 170лв!!! Залмана е запазен за понеделник!

Link to comment
Share on other sites

7300 е по-кофти на високите резолюции. 7600 обаче, с подходящия клок (както при Agile например) е по-добре. Има и shader model 3.0, което се оказа от значение за някои игри, които не искат да тръгнат иначе... Все пак правете последни ъпгрейди! Аз вече съм стегнал гащите... Следващата ще е DirectX 10... :D

Link to comment
Share on other sites

Абе мом4енца вие на маркове ли играете? 7600ГС се опира само когато е добре клокната. Да, Ati-то няма PS3 и HDR, но има доста груба сила. 7600ГС неможе да се мери във високите резолюции и включен АА. Все пак колкото и нова да е архитектурата 256 bit достъп до паметта и 16 тръби срещу 128bit и 12 тръби си казват думата. Марковете са едно игрите съвсем друго.Ссъжалявам че в момента не разполагам със шотове от резултатите с картата но из нета можете да намерите доста ревюта и тестове които потвърждават думите ми! Имайте предвид, че става ли дума за клок има доста над честотите и постиженията на Х850РЕ, тази карта никога не е пускана на по-високи честоти защото не остана време за модове. Иначе честота от ~630-640 за ядрото с добро охлаждане не е недостижима!

 

@batmirko: на марк05 всички модели на ати показват значително по-слаби резултати, особенно Х серията! С 7300 може да си житкаш игрички на 1024х768 от там нагоре ядец, а маркове още известно време ще можеш да въртиш докато излезе DX10 :)

 

btw: темата е в раздел купувам/продавам. Ако някой иска да си ги мерим (картите) не е това раздела!

Link to comment
Share on other sites

Направи един тест на 2005 за да мирясат пичовете, иначе аз се чувствам обиден от изказванетото ти спрямо 7600gs!

 

Кажи на коя игра, резолюция, филтрации и детайли на ефектите да сравняваме двете карти ?

 

Ако не се клоква ати-то е по-добро: http://www.gpureview.com/show_cards.php?ca...5&card2=385

 

П.П.

Според мен не бива да даваш картата без залмана, защото е една от "горещите" карти и би било добре да се ползва с такова охлаждане, още помня как си купих преди години 9800Pro, second hand и ми спестиха охладителя на Gaint, който обдухваше цялото PCB и как след 3 месеца ми изпляскаха рам чиповете заради прегряване ;(

Link to comment
Share on other sites

AssassiN За 150то лв. които съм давал нищо кофти не виждам в картата :P

 

Agile аз съм мирясал отдавна , не съм ламер... С право се засягаш инче :)

 

А сега да не флоодваме повече на човека темата предлагам аз, ако ще поствате дайте в тема X850 vs. 7600GS или нещо от сорта :P

 

XTL испешна продажба!

Link to comment
Share on other sites

Картата е запазена за 8.01.07

 

Направи един тест на 2005 за да мирясат пичовете, иначе аз се чувствам обиден от изказванетото ти спрямо 7600gs!

 

Кажи на коя игра, резолюция, филтрации и детайли на ефектите да сравняваме двете карти ?

Добре, твоята карта е с 256-битова шина, но не забравяй, че 7600 е с GDDR3 1.2ns/1.4ns ram чипове, които без клок са на повече от колкото твоите и с волтмод няма да стигнат ;) Моето ядро има 9к fillrate, а твоето дори и с високия клок цитиран от теб, трудно достижим без волт-мод и водно пак е под 9к :)

Иначе ако не се клоква атито е по-добре без спор ето на едно сравнение на двете карти: http://www.gpureview.com/show_cards.php?ca...5&card2=385

Не мисля че тази карта, със системата от подписа ми и честотите на Х850РЕ може да се сравнява по резултат в маркове с клока на твоята карта и платформа, особенно от марк 05 включително и нагоре. В тея приложения PS3 си оказва влияние. Всеки може да погледна класациите на сайта на марковете. Но немисля, че с твоя гф ще играеш с по-голям фрейм рейт при резолюции като 1400к1050 и 2х или 4х АА. А за наистина обективни и показателни резултати картите трябва да са на една и съща платформа. Не съм искал да те засягам гф7600 е една наистина прекрасна карта за парите си и е интересна за всеки ентусиаст но в големите резолюции за голееемите монитори ще и бъде по-трудно да стигне грубата сила ;) Нямам физическата възможност да тествам картата в момента - с агп съм сега, но живот и здраве утре по обяд ще се тества заедно с евентуалия и бъдещ собственик и ще постна някой резултати!

 

@batmirko: Благодарско баце;)

Link to comment
Share on other sites

Аз пък се извинявам за оффтопиците. Този е последния :D

Като се разровичках по-обстойно в нето се оказа, че наистина good old X800 @850PE кърти мифки ;) за жалост няма PS3.0 и това може и да го спъне в някои бъдещи заглавия, но може и да е било просто пазарен трик от страна на нвидиа ;).

Според мен картата е добра, но не я давай без залманата, лично мое мнение. А за сравнение няма нужда, мирясвам защото може и да си тръгна с подвита опашка накрая ако сравняваме на моята платформа :bgrin: става дума за игрите марковете са подкупни ;)

Link to comment
Share on other sites

@Agile: Е те това се опитвам да обясня и аз! Все пак Х850РЕ беше high-end карта за времето си! А за залмана си прав, но зависи и как ще се ползва - при наличието на още 4 рамсинка за чиповете памет от другата страна, добър поток в кутията, и ако шума не е от значение... абе много са ако-тата но това си е решение на бъдещия собственик!

Link to comment
Share on other sites

Agile, не се отказвай така лесно. 7600 е по-добре... Никой не играе игри на повече от 1280х1024. X800 никога не може да постигне зверския клок на 7600. С това обаче в никакъв случай не искам да кажа, че е лоша картата. За сравнение моята, която също е купувана от щатите е с по-старото ядро. В момента е без клок, защото се оказа, че Lineage II прави някакви проблеми като я клокна. Все пак, на default честоти ВСИЧКИ ИГРИ ми хвърчат на 1024х768х32 @100Hz 4xAA, всички детайли на макс. Аз моята я взех за повече пари, отколкото той сега продава неговата. Смятам, че си заслужава.

 

EDIT: След проучване се оказва, че наистина картата е много добра. Ще мине 7600 дори на 1024х768. Така че взимайте я! Няма да сгрешите!

Link to comment
Share on other sites

Картата и охладителя са продадени. Честито на golemiqchep и operator!!!

 

 

P.S. Тестовете който обхещах не се състояха поради неразбирателство на usb ми6ока и машината на golemiqchep :D . Чакам тестове с резултати от него в най-скоро време!

Link to comment
Share on other sites

Картата отново е в продажба - golemiachep се отказа от нея поради липса на гаранция!

 

btw: при тестовете проведени със сменена паста на сток охлаждането, след 50мин scan с ATITrayTools при 4естотите на Х850РЕ датчика не отчете Т* по-голяма от 63*, но след продължителна игра на NFS CARBON стигат 69, което си е подобрение в сравнение със старата паста!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...