medeniqt Posted January 3, 2007 Share Posted January 3, 2007 трябва ми ситема за видео наблюдение на магазин възможно най проста единственото нещо на което държа е да има запис на нещо и да не е много скъпа от (сорта на 200-300 лв. нали). Да е с 1 камера но ако са 2 примерно и е на приемлива цена няма проблем. Нямам компютър там. Турся алтернативен варянт-нещо от сорта на камера която записва директно на видео или нещо такова или пълен комплект(PC+karta+kamera + монтажа)естесвено не ме интересува как ще е самата система,само да записва и да е на приемлива цена! Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted January 3, 2007 Share Posted January 3, 2007 101 Евро ти предлагам следното http://www.sectron.com/bg/cctv_pc_sentry.phtml, ако имаш pc разбира се + куполни камери на 12 Vdc единчката е с цена 60 Евро , това е цветна камера същата черно бяла е около 30 Евро крайна цена. P.S Тук говорим за професионална техника за видеонаблюдение Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted January 3, 2007 Share Posted January 3, 2007 Zabravqsh trud, kabel, zahranvane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted January 4, 2007 Share Posted January 4, 2007 Батка най - евтиния DVR е от порядъка на 300 евро без ддс . Говорим за техника изпитана във времето. Сега продават някакви с неизяснен проиуход но ценово ще са макс 100 евро на долу. За тези пари трудно ще намериш нещо. Сметни че монтажа на камера ти е от порядъка на 25 лева . Кабела ти е около 40ст. имам в предвид RG59 на метър ... полагане под 60ст няма да намериш. В метро продават некви боклуци, но пак ме съмнява да се вместиш в тези пари. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 4, 2007 Share Posted January 4, 2007 За тази цена....трудно...втория вариант дето го даваш (PC+karta+kamera + монтажа), правиш ли си сметката, че да пишеш видео все пак трябва прилична средностатистическа машина, а не нещо отпреди 10 години...и като сложиш цената на картата, камерата и аксесоарите....пак не излиза сметката. Най-евтиното дето се сещам....взимаш си един видеокасетофон за 50 лв., една VHS-C камера за около 150 лв. и 3-часови касети. В този случай се вместваш в сумата, защото пестиш от монтаж, платка и т.н., а кабелът ти е обикновен 'чинччинч'. Ако не ти трябва за непрекъснат запис (с човек дето през 3 или 6 часа да сменя касетите), а само ако има движение пред нея......ще търсиш модел дето има сензор за движение (Панасоник и някои др. фирми имат такъв в повечето си модели от онова време) - така ще се включва само като някой влезе и се размърда пред камерата и след определен период без движение ще спре. В този случай обаче ще си принуден да ползваш касети VHS-C на самата камера, защото няма как да подаде сигнал към видео касетофона....което е добре, щото няма да взимаш видео касетофон, но е зле, защото малките касети обикновено са до 45 мин. (90 LP)... Абе забелязал съм...винаги когато човек реши да си спести пари за някаква по-комплексна идея, почва да прави някакви комбинации и обикновено нещата накрая не стават добре....принцип. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted January 4, 2007 Share Posted January 4, 2007 Midex трябва да имаш в предвид че ако ги настрои на motion сензора на камерата ще реагира при намаляне на светлината. Последно подобен тип камера записваше вечерта нон стоп без грам движение единствено и само поради ниската осветеност, така че едва ли ще спести кой знае колко място Link to comment Share on other sites More sharing options...
BurnRus Posted May 8, 2007 Share Posted May 8, 2007 някой да знае няква програма за видео наблюдение примерно като pico2000 (аз е имам нея ама нещо не мога да я инсталирам) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrdds Posted May 8, 2007 Share Posted May 8, 2007 темата се превърна в чат пичове. До автора: Мога да ти обзаведа магазина с камери,но както разбра цената няма да е тази.Без да правя сметка в момента мога да ти кажа,че услугата ще струва над 1000лв с включени камера,комп.,кабели и всичко необходимо-при това професионално и надеждно. Ще записва нонстоп,и записа ще е достъпен колкото време искаш. ако имаш интерес пиши ми ЛС за подробности Link to comment Share on other sites More sharing options...
azrod Posted May 8, 2007 Share Posted May 8, 2007 Начи по темата : DVR - най-евтиния с 4 входа е http://www.vikiwat.com/index.php?page=shop...=26&lang=bg 65 лева /офф: картата е супер за парите си и ползва много лесен и удобен софтуер, който записва камери (със стойки) - 120 лв/бройката обективи (ако нещо не ти хареса ъгъла на виждане са по 20 лв) кабел - по 40 ст/м, смятай сам колко ти трябва PC ... тука темата става сложна. Принципно минималните изисквания са: System Require: Motherboard: ASUS 845EP Display Card: Geforce 4 or ATI R70000 64M or more Memory:256M or more HDD:80G 7200/s CPU: PIII 800MHz or more Operate System: Windows 2000 Professional Display model:1024*768 32bit Install Directx 8.0 or more advanced Package content Video Capture Card 1pc CD 1p но мисля, че може да се намери ПЦ на 1 Гхз с 256 РАМ, 120 ГБ хард с 15" монитор, който да върши работа (тук не мога да кажа точна цена, но ако имаш интерес ми пиши ЛС да търся) и на последно място работата по прясната инсталация на уиндоуса, монтажа на камерите и показването на софтуера е 60 лева. За пример "Анди" или "АЛфа-СОТ" взимат около 300-350 само за монтажа, да не говорим, че всички платки и камери им са по-евтини, но ВСЕКИ сам си решава на кого и колко пари да даде за определена работа. Така че ако евентуално имаш въпроси пиши ми на ЛС и може да се видим и да говорим евентуално да го направим с минимални разходи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted May 8, 2007 Share Posted May 8, 2007 какви 1000лв бе момчета че те сот фирмите вземат по 700-800лв с всичко от тях....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
azsum Posted May 8, 2007 Share Posted May 8, 2007 Изпратил съм ти оферта на ПМ. (PC+karta+kamera + монтажа) = 450 лева. Платката е SK2000FB с 11 месеца гаранция. PC - Athlon 1700+ 120Gb HDD 256РАМ GF4 64 Mb CD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
azrod Posted May 8, 2007 Share Posted May 8, 2007 какви 1000лв бе момчета че те сот фирмите вземат по 700-800лв с всичко от тях....... /офф : и компютър ли дават сотаджийте за тая цена? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.