Jump to content
BulForum.com

купувам система за видео наблюдение

Recommended Posts

трябва ми ситема за видео наблюдение на магазин възможно най проста единственото нещо на което държа е да има запис на нещо и да не е много скъпа от (сорта на 200-300 лв. нали). Да е с 1 камера но ако са 2 примерно и е на приемлива цена няма проблем.

Нямам компютър там. Турся алтернативен варянт-нещо от сорта на камера която записва директно на видео или нещо такова или пълен комплект(PC+karta+kamera + монтажа)естесвено не ме интересува как ще е самата система,само да записва и да е на приемлива цена! :)

101 Евро ти предлагам следното http://www.sectron.com/bg/cctv_pc_sentry.phtml, ако имаш pc разбира се + куполни камери на 12 Vdc единчката е с цена 60 Евро , това е цветна камера същата черно бяла е около 30 Евро крайна цена.

P.S Тук говорим за професионална техника за видеонаблюдение

Батка най - евтиния DVR е от порядъка на 300 евро без ддс . Говорим за техника изпитана във времето. Сега продават някакви с неизяснен проиуход но ценово ще са макс 100 евро на долу. За тези пари трудно ще намериш нещо. Сметни че монтажа на камера ти е от порядъка на 25 лева . Кабела ти е около 40ст. имам в предвид RG59 на метър ... полагане под 60ст няма да намериш. В метро продават некви боклуци, но пак ме съмнява да се вместиш в тези пари.

За тази цена....трудно...втория вариант дето го даваш (PC+karta+kamera + монтажа), правиш ли си сметката, че да пишеш видео все пак трябва прилична средностатистическа машина, а не нещо отпреди 10 години...и като сложиш цената на картата, камерата и аксесоарите....пак не излиза сметката.

Най-евтиното дето се сещам....взимаш си един видеокасетофон за 50 лв., една VHS-C камера за около 150 лв. и 3-часови касети. В този случай се вместваш в сумата, защото пестиш от монтаж, платка и т.н., а кабелът ти е обикновен 'чинччинч'. Ако не ти трябва за непрекъснат запис (с човек дето през 3 или 6 часа да сменя касетите), а само ако има движение пред нея......ще търсиш модел дето има сензор за движение (Панасоник и някои др. фирми имат такъв в повечето си модели от онова време) - така ще се включва само като някой влезе и се размърда пред камерата и след определен период без движение ще спре. В този случай обаче ще си принуден да ползваш касети VHS-C на самата камера, защото няма как да подаде сигнал към видео касетофона....което е добре, щото няма да взимаш видео касетофон, но е зле, защото малките касети обикновено са до 45 мин. (90 LP)...

Абе забелязал съм...винаги когато човек реши да си спести пари за някаква по-комплексна идея, почва да прави някакви комбинации и обикновено нещата накрая не стават добре....принцип. ;)

Midex трябва да имаш в предвид че ако ги настрои на motion сензора на камерата ще реагира при намаляне на светлината. Последно подобен тип камера записваше вечерта нон стоп без грам движение единствено и само поради ниската осветеност, така че едва ли ще спести кой знае колко място :D

• 4 months later...

някой да знае няква програма за видео наблюдение примерно като pico2000 (аз е имам нея ама нещо не мога да я инсталирам)

темата се превърна в чат пичове.

До автора:

Мога да ти обзаведа магазина с камери,но както разбра цената няма да е тази.Без да правя сметка в момента мога да ти кажа,че услугата ще струва над 1000лв с включени камера,комп.,кабели и всичко необходимо-при това професионално и надеждно.

Ще записва нонстоп,и записа ще е достъпен колкото време искаш.

ако имаш интерес пиши ми ЛС за подробности

Начи по темата :

DVR - най-евтиния с 4 входа е http://www.vikiwat.com/index.php?page=shop...=26&lang=bg 65 лева /офф: картата е супер за парите си и ползва много лесен и удобен софтуер, който записва

камери (със стойки) - 120 лв/бройката

обективи (ако нещо не ти хареса ъгъла на виждане са по 20 лв)

кабел - по 40 ст/м, смятай сам колко ти трябва

PC ... тука темата става сложна. Принципно минималните изисквания са:

System Require:
Motherboard: ASUS 845EP
Display Card: Geforce 4 or ATI R70000 64M or more
Memory:256M or more
HDD:80G 7200/s
CPU: PIII 800MHz or more
Operate System: Windows 2000 Professional
Display model:1024*768 32bit
Install Directx 8.0 or more advanced
Package content
Video Capture Card 1pc
CD 1p

но мисля, че може да се намери ПЦ на 1 Гхз с 256 РАМ, 120 ГБ хард с 15" монитор, който да върши работа (тук не мога да кажа точна цена, но ако имаш интерес ми пиши ЛС да търся)

и на последно място работата по прясната инсталация на уиндоуса, монтажа на камерите и показването на софтуера е 60 лева. За пример "Анди" или "АЛфа-СОТ" взимат около 300-350 само за монтажа, да не говорим, че всички платки и камери им са по-евтини, но ВСЕКИ сам си решава на кого и колко пари да даде за определена работа. Така че ако евентуално имаш въпроси пиши ми на ЛС и може да се видим и да говорим евентуално да го направим с минимални разходи.

Изпратил съм ти оферта на ПМ.

(PC+karta+kamera + монтажа) = 450 лева.

Платката е SK2000FB с 11 месеца гаранция.

PC - Athlon 1700+ 120Gb HDD 256РАМ GF4 64 Mb CD.

какви 1000лв бе момчета че те сот фирмите вземат по 700-800лв с всичко от тях....... :blink: :wacko:

/офф : и компютър ли дават сотаджийте за тая цена?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...