Jump to content
BulForum.com

..Въпрос относно две програмки.......


Recommended Posts

Имам Въпрос относно две програмки.Програмките са CpuIdle и Ram Idle та въпроса ми е каква е точно тяхната функция и доколко ще повишат качеството на работа на РС-то ми(ако вобще могат да правят нещо подобно )?С две думи Малко повече инфо за тях..и да знам че има Google за тая рабта но там намирам само инфо на английски което не ми ми помага много да се просветя по въпроса и не защото не е богато на инфо а просто моя английски не е м ного добър .Ако някой ми помогн ще съм му благодарен :)

Link to comment
Share on other sites

cpuidle прави това, което вече го има в Windows 2003 - софтуерно позволява намаляването на температурата на процесора. Т.е. бидейки допълнителен процес, не само не ти прави компа по-бърз, но ще го прави и малко по-бавен (неусетно разбира се), като целта й е само тази - температурна и мощностна. Ако нямаш проблем с температурите, не се хаби с глупости.

За рамидле също е глупост и половина. Целта й принципно е да управлява "по-добре" свободната памет РАМ, отколкото го прави Windows. По мои наблюдения няма никакъв смисъл от такива глупости.

Съвет от мен: Не си губи времето с глупости, ХР, 2003 си имат добър memory management, и програми от тоя сорт могат само да навредят.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...