Jump to content
BulForum.com

Защитата на една програма-самоделка.....


diemem

Recommended Posts

Здравейте!

Търся някой ,който разбира как да заобиколя защитата-активация на една самоделна програма правене тук в БГ.Правена е за изчертаване и изчисление на строителни конструкции и се вгражда в работното поле на AUTOCAD.Продаваха я навремето/може би и все още/ за 300 лева.Тогава си я купих,но сега искам да я кача някъде без защита за свободно ползване!Ако има желаещи да помогнат,нека пишат-на лично или тук!

Link to comment
Share on other sites

Ako ne se vkarva cd key ili neshto takova... vij koi registry keys se promenqt dai im export i gi dai na 4oveka, na koito iskash da dadesh programata + papkata, v koqto si instaliral programata.

Не се вкарва CD key,стартира се едно .exe,диалоговия прозорец се отваря в DOS режим и те подканя в три реда да попълниш данни:

EGN:............................

bul:..............................

tel. .... ime...:...............

След въвеждането на данните се създава един изходен файл изглеждащ така "ИМЕ=цифрите въведени в реда EGN:"."РАЗШИРЕНИЕ=последните три знака въведени в реда bul:" и доколкото разбрах-чете и записва някакви данни за конфигурацията на компютъра от който е стартирана.Този изходен файл се праща на този дето продава програмата/той не е автора/ и ти връща един файл с разширение .bul,който трабва да се сложи в една от папките на програмата,за да тръгне тя да работи!

Що се отнася до това кои registry keys се променят-не знам как да го разбера:(.И тая програма всъщност няма инсталация,просто слагаш една папка с файлове.Трябва да имаш инсталиран AUTOCAD,защото всъщност се работи в работната среда на AUTOCAD и за целта се зарежда файла bpop.mnu и в панела с менютата се появяват нови падащи меню-бутони с които се стартират отделните модули/етапи/ на въпросната програма.Явно файла с разширение .bul,който се връща от разпрорстранителя чете и сравнява данните за компа и ако съответстват с тези които които са записани в гореспоменатия файл програмата тръгва,ако не-не тръгва!

Link to comment
Share on other sites

Ами аз не съм работил...дори пускал AUTOCAD. Но ако програмата се копира от папка в папка без всякакъв род инсталация, то тогава тя определено не пипа в регистрите.

Въпроса е дали данните, които въвеждаш в дос промпта не ти ги преобразува в някакъв ключ... ако имаш желание и ти се занимава пробвай на 2 компютъра да стартираш въпросното приложение и да въведеш тези данни, които си въвел при първия (т.е. твоя), като след това копираш файла, който ти е пратил онзи тип и на 2рия компютър. Ако даде грешка, то явно от дос промпта хаква нещо в регистрите или тегли нещо от тях, което се предава по съответния файл. Виж... няма да ми се занимава да му търся алгоритъма, ако не стане по първия начин (който ти описах по-горе) можеш да ми дадеш 2та файла да им хвърля 1 око и да направя някой извод и ако стане стане...

Link to comment
Share on other sites

Този файл, който ти се връща в една папка ли седи с програмката, която се ползва???

Ако е така, ней-лекия вариант е тази програмка да чете данни от файла, да си прави някакви сметки и накравя да сравнява двата резултата. На мястото където се прави резултата трябва да се смени инструкцията за преход. Но това е най-лекия вариант - да се сменят if-овете. Въпроса е дали е само един или са няколко такива места - тогава вече трябва повечко човъркане. Накрая или променяш с HEX едитор ехе-то на съответните места(и го качваш вече кракнато) или пишеш един patch дето да бърка в това ехе и сменя съответните кодове.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...