Jump to content
BulForum.com

CAD и FEM приложения за Линукс


maddrum

Recommended Posts

Преди да започна искам да изясня какво значат абвеатурите от заглавието.

 

CAD - Computer Aided Design - или това представлява всичкия графичен софтуер направен за подпомагане на инженерните дейности(пример:AutoCAD)

 

FEM - Finite Elements Method - Софтуер пресмятащ усилията по метода на крайните елементи, в различни конструкции и механизми(Пример:SAP2000, Etabs, Adina и тн)

 

Виждам, че всички тук много хвалите тази ОС, затова преди около седмица си качих някакво Ubuntu. Искам да разбера дали Линукс-а има някакво реално приложение за инженери, или е само играчка за програмисти.

 

Всеки който знае подобен софтуер нека да поства тук. Ще буде страхотно ако кажете откъде и може директно да го намеря, за да пробвам.

Link to comment
Share on other sites

Виждам, че всички тук много хвалите тази ОС, затова преди около седмица си качих някакво Ubuntu.

 

Това е първата стъпка, макар и още неосъзната. Ако продължиш ще постигнеш и осъзнаването, ама запомни, че Linux не е Windows (а е нещо много по голямо)

 

Искам да разбера дали Линукс-а има някакво реално приложение за инженери, или е само играчка за програмисти.

 

Ами аз съм машинен инженер със 4 години средно специално и 5 години университет по Технология на машиностроенето (9 години обучение). А така също и 7-8 години стаж по специалността. Тва го казвам, не за да се запознаем, а по повод въпроса ти за "реално приложение за инженери"

 

Брат ми, избий си от главата, че Linux е играчка за програмисти.

 

В момента работя на ProEngineer (в къщи и под Linux естествено (gentoo)). Компютърът ми не понася други операционни системи. :D На работата използвам друго, под Windows за съжаление.

От тази година версия за Linux трябва да са пуснали и NX (UGS), но не съм се задълбавал да търся, щото те не ме интересуват много.

А и вземи използвай ТЪРСАЧКАТА на един мой пост, оттам ще намериш много неща. Ако не се научиш да търсиш няма да прокопсаш с Linux.

Специално за теб:

Цък

 

И запомни Linux става за АБСОЛЮТНО ВСИЧКО, но е в пряка зависимост от предмониторното устройство.

Link to comment
Share on other sites

Вместо AutoCAD, аз съм пробвал QCAD (има го в хранилищата на убунту), макар че нещо изобщо не ми допадна интерфейса му, пък и е доста по-орязан от възможности, но пък нищо не пречи да му хвърлиш едно око.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...