Jump to content
BulForum.com

Dissection is no more


Antares

Recommended Posts

Доскоро несигурната информация за самоубийството на лидера на DISSECTION Jon Nodtveidt е вече официално потвърдена. На уебсайта на групата останалите членове на бандата пуснаха следното съобщение:

 

"След като започнаха да се разпространяват слухове, ние се чувстваме задължени да потвърдим смъртта на Jon Nodtveidt.

Jon Nodtveidt беше човек, който живееше според убежденията си и Истинската воля. Преди няколко дни той реши да сложи край на живота си със собствените си ръце. Като истински сатанист, той решаваше живота си по собствен начин и го прекрати, когато усети, че е изпълнил самоопределената си съдба. Не всички ще разберат или приемат неговия личен път в живота и отвъд, но всички трябва да уважават избора му.

Тези от нас, които го виждаха в последните му дни, могат да потвърдят, че той бе по-концентриран, по-щастлив и по-силен от всякога. Ние сме твърдо убедени, че той е напуснал този свят на лъжи с презрителен смях, знаейки, че е постигнал всичко, което си е поставил за цел. Празното място, което оставя след себе си, ще бъде запълнено от тъмната същност, която той показваше, докато бе жив и чрез заниманията си с черна магия. Неговото наследсто и Луциферски огън ще живеят, чрез тези, които го познаваха изцяло и оценяваха работата му наистина. Доколкото целта на нашия брат в живота никога не е била да "почива в мир", вместо това му пожелаваме победи във всички битки, които му предстоят, докато Акосмичната съдба не се осъществи.

 

Слава на Тъмните богове и Разгневения хаос! 218"

 

 

А ето какво казва Jon Nodtveidt по повод самоубийството в интервю от 2003 г.:

"Сатанистът сам решава собствения си живот и смъртта си и предпочита да си отиде с усмивка, когато е достигнал върха в живота си, когато е завършил всичко и иска да превъзмогне земното съществуване. Но е напълно анти-сатанистко да сложиш край на живота си, защото си тъжен или нещастен. Сатанистът умира силен, не от старост, болест или депресия и избира смъртта пред безчестието! Смъртта е оргазмът на живота! За това живейте правилно и колкото може по-пълноценно!"

 

31-годишният фронтмен на DISSECTION Jon Nodtveidt е бил намерен мъртъв в сряда, 16 август в апартамента си в предградие на шведската столица Стокхолм. Той се е застрелял в главата и е бил заобиколен от запалени свещи. Малко преди ритуално самоубийство, Jon е изпратил прощални писма до баща си и приятелката си, а на свой приятел е казал: "Отивам далече за дълго, дълго време. Отивам в Трансилвания".

Самото самоубийство е било извършено между понеделник, 14-и и сряда, 16-и август. Според някои източници пред певеца е имало отворено копие на "Сатанистката Библия".

Писмото, което е получил бащата на Jon - Anders Nodtveidt е било под формата на пощенска картичка, а съдържанието й той иска да запази в тайна, тъй като смята за особено лично. Anders Nodtveidt харесва показаната по-долу снимка на Jon и е помолил тя да бъде публикувана.

jonn.jpg

По отношение прекараните от Jon Nodtveidt осем години в затвора, трябва да бъде направено уточнението, че те не са за убийство, а за съучастничество в убийство, което е било извършено с личното оръжие на Jon и в негово присъствие, без той да се опита да го предотврати.

 

Информация от сайта на ПроРок

Link to comment
Share on other sites

Мир на праха му на човека, но...

 

Празното място, което оставя след себе си, ще бъде запълнено от тъмната същност, която той показваше, докато бе жив и чрез заниманията си с черна магия.

 

:laughing: :laughing:

Link to comment
Share on other sites

Ами наистина мир на праха му...

Лично мен не ме кефат такива сатанисти и тем подобни и според мен постъпката му е глупава,но щом така е решил...И важното е,че е починал с усмивка... :punk

Link to comment
Share on other sites

Има си вярвания човека - следва си ги. Аз също не ги харесвам особено, но... Човек сам решава как да живее живота си.

За мен 'Storm of the Light's Bane' си остава албум No1 за всички времена...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...