Jump to content
BulForum.com

Продавам HDD Seagate 250GB SATAII 16MB cache

Recommended Posts

Харда е на два дни. Още не е форматиран. Продавам го защото го взех за SATA дъно, а той е SATAII и дъното ми не го засича. Тестван е на SATAII дъно и работи без проблем, биоса го засича. Убедиха ме че е 100% съвместимо когато го купувах, а сега се оказа че не е съвместимо и не искат да ми го сменят. Харда е с 30 месеца гаранция.

Цена: 175лв СВАЛЕН ОТ ПРОДАЖБА

Харда е на два дни. Още не е форматиран. Продавам го защото го взех за SATA дъно, а той е SATAII и дъното ми не го засича. Тестван е на SATAII дъно и работи без проблем, биоса го засича. Убедиха ме че е 100% съвместимо когато го купувах, а сега се оказа че не е съвместимо и не искат да ми го сменят. Харда е с 30 месеца гаранция.

Цена: 175лв

От лични впечатления твърдя, че дискът е доста добър - просто имам такъв същия 250 Gb, S-ATA II на Сигейт. Аз съм с дъно на Асус, което няма проблеми с разпознаването на S-ATA (I,II), въпреки че е само за първото поколение, но самият диск има отзад едни пинове, които като им сложиш тапа (не се сещам как се казваше онова дето ги окъсява), дискът подава информация както S-ATA I, работи на 150 вместо на 300 и дъното го "вижда" както първо поколение S-ATA. Ако не знаеш къде са пиновете, пусни един РМ и ще ти пратя картинка. :)

@savamane, знам за джъмперите, но съм останал с впечатление, че това са миниатюрните механични превключватели на по-старите дъна...вярно че с ръчното окъсяване резултатът е същият. А относно книжка....не е сигурно дали има изобщо такава, защото и моя ми го дадоха бе никакъв документ освен фактурата и гаранцията. ;) На сайта на Сигейт, покрай другата документация има и една картинка, показваща нагледно въпросните джъмпери.

Казват се джъмпери малките гадини, които окъсяват пиновете.Със сигурност имаш описано в книжката на харда и в тази на дъното какви са позициите на джъмперите за 1,5 и за 3 гб.

Благодаря ви много за това че сте се отзовали. Наистина се оказаха джъмпърите ( и аз така им викам, не знам дали не греша ) и подкарах диска. Явно само аз се оказвам неподготвен в случая :) Извинявам се на всички които съм заблудил с тази тема. Харда се сваля от продажба, моля темата да бъде затворена.

Мда, имам същия хард и тъкмо се бях отчаял, че не ми тръгва и като се разрових по джъмперите му, взе че тръгна :bgrin:

Иначе цената ти е висока за хард втора ръка, нищо че е чисто нов. Би ли казал откъде си го купил за над 175 лв, понеже нов с ДДС-то струва 108$ х 1,549 = 167 лв

п.с.: даже имах уговорка с фирмата, че ако не ми тръгне на дъното, ще го върна.

• 10 months later...
az si zeh absolutno sa6tiq model hard disk i imah sa6tiq problem no sled barnikane po danoto i razmestvane na djamperite i gledaneto knijkata na danoto sa opravih B) B) kvo praite vie ue az go zeh za 140 lea sas 5 godini garanciq

Ами ако погледнеш датата на темата ще разбереш, че си закъснял почти с една година....а нещата в компютърния бизнес се променят бързо....бахти, откъде ги изкопавате тия стари теми, явно и за ползване на търсачката си трябва указание. :P

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...