Shadow^Dancer Posted June 17, 2006 Share Posted June 17, 2006 Харда е на два дни. Още не е форматиран. Продавам го защото го взех за SATA дъно, а той е SATAII и дъното ми не го засича. Тестван е на SATAII дъно и работи без проблем, биоса го засича. Убедиха ме че е 100% съвместимо когато го купувах, а сега се оказа че не е съвместимо и не искат да ми го сменят. Харда е с 30 месеца гаранция. Цена: 175лв СВАЛЕН ОТ ПРОДАЖБА Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 17, 2006 Share Posted June 17, 2006 Харда е на два дни. Още не е форматиран. Продавам го защото го взех за SATA дъно, а той е SATAII и дъното ми не го засича. Тестван е на SATAII дъно и работи без проблем, биоса го засича. Убедиха ме че е 100% съвместимо когато го купувах, а сега се оказа че не е съвместимо и не искат да ми го сменят. Харда е с 30 месеца гаранция. Цена: 175лв От лични впечатления твърдя, че дискът е доста добър - просто имам такъв същия 250 Gb, S-ATA II на Сигейт. Аз съм с дъно на Асус, което няма проблеми с разпознаването на S-ATA (I,II), въпреки че е само за първото поколение, но самият диск има отзад едни пинове, които като им сложиш тапа (не се сещам как се казваше онова дето ги окъсява), дискът подава информация както S-ATA I, работи на 150 вместо на 300 и дъното го "вижда" както първо поколение S-ATA. Ако не знаеш къде са пиновете, пусни един РМ и ще ти пратя картинка. @savamane, знам за джъмперите, но съм останал с впечатление, че това са миниатюрните механични превключватели на по-старите дъна...вярно че с ръчното окъсяване резултатът е същият. А относно книжка....не е сигурно дали има изобщо такава, защото и моя ми го дадоха бе никакъв документ освен фактурата и гаранцията. На сайта на Сигейт, покрай другата документация има и една картинка, показваща нагледно въпросните джъмпери. Link to comment Share on other sites More sharing options...
savamane Posted June 17, 2006 Share Posted June 17, 2006 Казват се джъмпери малките гадини, които окъсяват пиновете.Със сигурност имаш описано в книжката на харда и в тази на дъното какви са позициите на джъмперите за 1,5 и за 3 гб. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aliensk Posted June 17, 2006 Share Posted June 17, 2006 a iska6 li barter na 250 gb ata hitachi sus o6te mnogooo meseci garancia :-) harda e na 1 mesec 6toto mi go smeniha sled kato se razvali staria :-) garanciata e kum jar i imam protokola ot smqnata? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow^Dancer Posted June 17, 2006 Author Share Posted June 17, 2006 Благодаря ви много за това че сте се отзовали. Наистина се оказаха джъмпърите ( и аз така им викам, не знам дали не греша ) и подкарах диска. Явно само аз се оказвам неподготвен в случая Извинявам се на всички които съм заблудил с тази тема. Харда се сваля от продажба, моля темата да бъде затворена. Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted June 18, 2006 Share Posted June 18, 2006 Мда, имам същия хард и тъкмо се бях отчаял, че не ми тръгва и като се разрових по джъмперите му, взе че тръгна Иначе цената ти е висока за хард втора ръка, нищо че е чисто нов. Би ли казал откъде си го купил за над 175 лв, понеже нов с ДДС-то струва 108$ х 1,549 = 167 лв п.с.: даже имах уговорка с фирмата, че ако не ми тръгне на дъното, ще го върна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sashko_17 Posted April 22, 2007 Share Posted April 22, 2007 az si zeh absolutno sa6tiq model hard disk i imah sa6tiq problem no sled barnikane po danoto i razmestvane na djamperite i gledaneto knijkata na danoto sa opravih kvo praite vie ue az go zeh za 140 lea sas 5 godini garanciq Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 23, 2007 Share Posted April 23, 2007 az si zeh absolutno sa6tiq model hard disk i imah sa6tiq problem no sled barnikane po danoto i razmestvane na djamperite i gledaneto knijkata na danoto sa opravih kvo praite vie ue az go zeh za 140 lea sas 5 godini garanciq Ами ако погледнеш датата на темата ще разбереш, че си закъснял почти с една година....а нещата в компютърния бизнес се променят бързо....бахти, откъде ги изкопавате тия стари теми, явно и за ползване на търсачката си трябва указание. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.