Pisach Posted May 15, 2006 Share Posted May 15, 2006 Понеже се навъдиха моного хора, които започнаха да правят уеб сайтове на калъп за по 200 лв. с помоща на готови продукти - CMS, реших и аз да видя за какво става дума. Качих няколко за проба, но избрах един - Limbo, с който да се бъзикам, и който се води олекотена версия на Mamboserver. Обаче врагът не спи! На след няколко дена го заварих така: http://www.pisach.com/limbo/. Изглежда е бил доста бъгъв, защото хората, които са го "хакнали", съдейки по писанията им са били с доста нисък коифициент на интелигентност. IP-to на "хакерите" е 87.126.42.20, и се води на BTC-BROADBAND-NET-2 някъде във Варна (градът на измамниците и пирамидите ). До колкото се усетих, търсили са в Google стринга "Site powered By Limbo CMS" и са използвали експлойт някакъв. ...та мисълта ми беше на колегите, които правят дъмпинг с тези CMS-и да имат едно на ум, какво може да им се случи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted May 15, 2006 Share Posted May 15, 2006 Абе тва си е простотия, от където и да го погледнеш. За мен тези хора са си комплексари, които се чудят, къде да се покажат и докажат. Но в реалния живот са нищо повече от едни мишоци... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KyPo Posted May 15, 2006 Share Posted May 15, 2006 Позната реплика ..... Но си е така Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja Posted May 15, 2006 Share Posted May 15, 2006 От какъв зор ползваш Limbo още повече, че е на Mambo? Първоначално Мамбо бе разработвано от група хора, които след време се скараха със спонсорорите си и всичките core developers, които бяха в основата на Мамбо напуснаха този проект и направиха свой такъв - Joomla. www.joomla.org . Сложи си joomla и ми кажи, че пак ще те хакнат.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted May 15, 2006 Author Share Posted May 15, 2006 От какъв зор ползваш Limbo още повече, че е на Mambo? Първоначално Мамбо бе разработвано от група хора, които след време се скараха със спонсорорите си и всичките core developers, които бяха в основата на Мамбо напуснаха този проект и направиха свой такъв - Joomla. www.joomla.org . Сложи си joomla и ми кажи, че пак ще те хакнат.. Исках нещо лекичко, за това се спрях на Лимбо. Ще продължа да си ползвам custom администрация, поне ще знам, че съм се осрал аз , когато става дума за клиенти, но Joomla-та ще я пробвам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deathzone Posted May 15, 2006 Share Posted May 15, 2006 Ами сложи phpnuke и програмата сентинел отгоре и да видя как ще го хакнат. Нищо не могат да направят. Моят сайт е такъв Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted May 15, 2006 Share Posted May 15, 2006 Не се заричай... И това не са хакери... това са script-kiddies... по-зле и от кракерите. Хакери няма да си губят времето. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.