Jump to content
BulForum.com

След Планета хакнаха и мен

Pisach

Recommended Posts

Понеже се навъдиха моного хора, които започнаха да правят уеб сайтове на калъп за по 200 лв. с помоща на готови продукти - CMS, реших и аз да видя за какво става дума. Качих няколко за проба, но избрах един - Limbo, с който да се бъзикам, и който се води олекотена версия на Mamboserver.

Обаче врагът не спи! На след няколко дена го заварих така: http://www.pisach.com/limbo/. Изглежда е бил доста бъгъв, защото хората, които са го "хакнали", съдейки по писанията им са били с доста нисък коифициент на интелигентност. IP-to на "хакерите" е 87.126.42.20, и се води на BTC-BROADBAND-NET-2 някъде във Варна (градът на измамниците и пирамидите :pirate ). До колкото се усетих, търсили са в Google стринга "Site powered By Limbo CMS" и са използвали експлойт някакъв.

...та мисълта ми беше на колегите, които правят дъмпинг с тези CMS-и да имат едно на ум, какво може да им се случи. ;)

Абе тва си е простотия, от където и да го погледнеш. За мен тези хора са си комплексари, които се чудят, къде да се покажат и докажат. Но в реалния живот са нищо повече от едни мишоци...

От какъв зор ползваш Limbo още повече, че е на Mambo? Първоначално Мамбо бе разработвано от група хора, които след време се скараха със спонсорорите си и всичките core developers, които бяха в основата на Мамбо напуснаха този проект и направиха свой такъв - Joomla. www.joomla.org . Сложи си joomla и ми кажи, че пак ще те хакнат..

От какъв зор ползваш Limbo още повече, че е на Mambo? Първоначално Мамбо бе разработвано от група хора, които след време се скараха със спонсорорите си и всичките core developers, които бяха в основата на Мамбо напуснаха този проект и направиха свой такъв - Joomla. www.joomla.org . Сложи си joomla и ми кажи, че пак ще те хакнат..

Исках нещо лекичко, за това се спрях на Лимбо. Ще продължа да си ползвам custom администрация, поне ще знам, че съм се осрал аз :D , когато става дума за клиенти, но Joomla-та ще я пробвам.

Не се заричай...

И това не са хакери... това са script-kiddies... по-зле и от кракерите. Хакери няма да си губят времето.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...