Jump to content
BulForum.com

Проблем с шрифтовете

Recommended Posts

Случвало ли е Ви се да инсталирате някаква програма , след което при следващия рестарт на Компа да видете, че някои програми изглеждат със странни - обикновенно по-големи шрифтове.

Ако някой се е сблъсквал с този проблем, нека сподели как се справя с него. Най-лесно е да се преинсталира Вин-а , но се чудя дали има и друг начин.Тук става въпрос не за насторойка на шрифтовете от Control Panel -> Display що то така не се променя нищо, а някак да му се бръкне в регистрите или и аз незнам как.

Та значи някой знаели как може да се върнат настройките на шрифтовете както са с "прясно" инсталиран Windows ХР SP2 Pro.

10х!

едно време след инстал на flex type всички шрифтове ми се прецакаха. И от тогава такива бози не слагам. Естествено се оправи след преинстал на windows

Botev1912 said:
едно време след инстал на flex type всички шрифтове ми се прецакаха. И от тогава такива бози не слагам. Естествено се оправи след преинстал на windows

Ами не е след flextype, а е след едни програмки за гледане на онлайн ТВ и бяха с някви йероглифи. Компа си инсталира нещо и сега е мешена скара.

Мда, това става след инсталация на така наречените "East Asian" езици. Вярно си е дразнещ проблем. Разгледай сайта на Microsoft за евентуален фикс или просто преинсталирай... Последното беше решение за мен :).

Абе може да звучи малко тъпо, но в този случай бекъпа не помага ли? :confused

RIP said:
Мда, това става след инсталация на така наречените "East Asian" езици. Вярно си е дразнещ проблем. Разгледай сайта на Microsoft за евентуален фикс или просто преинсталирай... Последното беше решение за мен :).

Обикновенно това ми е било винаги решение - преинсталация. Просто си мислех дали има по-безболезнен начин. Кратката справка с Google ми подсказа че има и други хора с подобни проблеми, но решение на проблема на видях. Back-up не смея да ползвам що то нямам си и идея къде ще ме върне.

Този проблем с "бозата" на шрифтовете се явява периодично и за това търся начин за кратко и точно решение.

Появява се след като постоянно се инсталират "съмнителни" софтуери. На мен никога пък не ми е ставало споменатото положение.

В твоя случай трябва да важи поговорката "Парен каша духа", при следващия реинстал или преди проба на някоя "високо-рискова" програма, инсталирай и ползвай Norton Ghost или Acronis True Image. Прави си имиджи на системния дял, и при поредната прецаквация, поне няма да преинсталираш, а възстановяваш системата за 10 минути.

Друга алтернатива е използването на програми като VMWare.

tedy said:
На мен никога пък не ми е ставало споменатото положение.

Хм браво на теб, ама тва кво ми помага много не схващам?!

В твоя случай трябва да важи поговорката "Парен каша духа", при следващия реинстал или преди проба на някоя "високо-рискова" програма, инсталирай и ползвай Norton Ghost или Acronis True Image. Прави си имиджи на системния дял, и при поредната прецаквация, поне няма да преинсталираш, а възстановяваш системата за 10 минути.

Друга алтернатива е използването на програми като VMWare.

Значи тук се опитвам да разбера от някой, който евентуално е на ясно как се правят финни настройки на Вин-а и или програма която бърка на регистрите на точното място. На компа който работя! Не може и да става дума за инсталация на Norton Ghost, просто защото не е БЕЗПЛАТЕН.

И последно какво прави програмата VMWare?

Black Knight said:
Хм браво на теб, ама тва кво ми помага много не схващам?!

Ами като начало бих акцентирал върху това което ти казах по-долу в предния си пост. Превантивните мерки са златно правило не само при компютрите, спрямо "разболяване и след това лекуване" ситуацията. При мен се случват МНОГО рядко и не особено сериозни проблеми именно заради това.

Black Knight said:
Значи тук се опитвам да разбера от някой, който евентуално е на ясно как се правят финни настройки на Вин-а и или програма която бърка на регистрите на точното място. На компа който работя! Не може и да става дума за инсталация на Norton Ghost, просто защото не е БЕЗПЛАТЕН.

По проблема, според мен пораженията са върху драйвера на видеото, макар че не го твърдя със сигурност. Пробва ли да преинсталираш драйвера?

Програми като Norton Ghost/Acronis задължително имат и CD-Boot възможности, с което можеш да пускаш прогамата с пълните й възможности като бутнеш от CD, без даже Windows да е помирисал инсталация. А това знаеш какво означава по проблема дали е "платен" :) .

Black Knight said:
И последно какво прави програмата VMWare?

http://www.vmware.com/

Проблема обаче явно пак ще е че е платен.

VMWare за мен е незаменима програма, що тестове съм направил на софтуер в нея, което ми е спестило адски много главоболия, свързани с омазване на основния Windows.

tedy said:
По проблема, според мен пораженията са върху драйвера на видеото, макар че не го твърдя със сигурност. Пробва ли да преинсталираш драйвера?

За съжаление проблема явно е на друго място. След преинсталация проблема остана!

След още малко лутане из Google стигнах до програмата FontExpert 2005 . В нея има функция за откриване на проблеми с шрифтовете. Проблема се оказа че идва от Font Substitution който е направен от проблемната инсталирана програма. Посредством FontExpert 2005 се откриват тези "замени" и може при желание да се изтрият направо от регистрите чрез нея. След направения РЕСТАРТ всичко си дойде на място.

Както беше казал някой тук във форума ... Защо не погледнеш в Google?! Безценно!.

Надявам се с това да бъда полезен и на други със сходни проблени!

KyPo said:
Десен бутон на декстопа propertise->Appearence->advanced и от там мисля че може да се справите :)

Да ама не! От там може да нагласиш прозорци икони и т.н. но не и да пипнеш някои системни настройки!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...