diabolik Posted February 17, 2006 Share Posted February 17, 2006 Купувам малолитражка около 2200 лева някъде. Невярвам да намеря такава тука, поради простата причина, че искам да е поне след 92-94г но все пак, ако вие продавате, видите по случайност такава обява или някой ваш приятел продава нещо, ще се радвам да предложите. Може и някоя без мито, но ако някой ми обясни как седят нещата с инвалидното право и някви такива врътки Link to comment Share on other sites More sharing options...
madnez Posted February 18, 2006 Share Posted February 18, 2006 Za teq pari tazi godina koqto si posochil trudnichko shte namerish neshto na mqsto i na dali tuk Edinstveniq variant e s neplateno mito, no neshtata s invalida sa stanali shit rabota. Prodavat gi okolo 500 lv a to mitoto na malak dvigatel e malko poveche ne si zaslujava s dve dumi. Moq savet e da poglednesh ili v mobile.bg ili v mobile.de i da vidish realno kak stoqt neshtata Link to comment Share on other sites More sharing options...
diabolik Posted February 18, 2006 Author Share Posted February 18, 2006 Za teq pari tazi godina koqto si posochil trudnichko shte namerish neshto na mqsto i na dali tuk Edinstveniq variant e s neplateno mito, no neshtata s invalida sa stanali shit rabota. Prodavat gi okolo 500 lv a to mitoto na malak dvigatel e malko poveche ne si zaslujava s dve dumi. Moq savet e da poglednesh ili v mobile.bg ili v mobile.de i da vidish realno kak stoqt neshtata Да бе знам, че е така, все пак съм малко реалист, но все пак писах тука, може някой да е на зор да продаде нещо по евтинко, никой незнае Аз иначе гледам там постоянно. Поне в мобиле.бг, а в мобиле.де немога да се оправя нещо, а и да си харесам, кой ще ми е вкара тая кола? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted February 18, 2006 Share Posted February 18, 2006 za vkarvaneto ima obqvi za avtovozi koito mogat da ti q dokarat kolata ama za edna kola nqma smisul po-dobre e ti da ide6 s o6te 2ma priqteli 6ofiori koito malko razbirat ezik i ot koli i da si q dokarate na samohod dokarvaneto s avtovoza e okolo 800lv i nqma osobeno golqm smisul , kogato se dokarvat pove4e koli togava raznoskite se prefurlqt na sqka po malko i ima dosta pove4e dalavera Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThE_UfO Posted February 18, 2006 Share Posted February 18, 2006 Купувам малолитражка около 2200 лева някъде. Невярвам да намеря такава тука, поради простата причина, че искам да е поне след 92-94г но все пак, ако вие продавате, видите по случайност такава обява или някой ваш приятел продава нещо, ще се радвам да предложите. Може и някоя без мито, но ако някой ми обясни как седят нещата с инвалидното право и някви такива врътки Един приятел продава форд фиеста 1.1, харчи 5 на 100, и е запазена. Ако имаш интерес, на pm мога да ти дам неговия телефон да говориш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
moninceto Posted February 18, 2006 Share Posted February 18, 2006 Изобщо не се хващай да си вкарваш кола защото ще ти излезе по-скъпо.Хората които ги внасят им правят отстъпки,имат си автовози,познават хора там.Така че на теб ще ти излезе колкото от салон да не е и повече. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 18, 2006 Share Posted February 18, 2006 Не забравяйте факта, че 99% от колите по автосалоните са или с прикрит дефект по двигателя или са зверски блъскани и оправяни тука. Link to comment Share on other sites More sharing options...
.D. Posted February 18, 2006 Share Posted February 18, 2006 не се занимавай...обиколи автосалоните.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted February 18, 2006 Share Posted February 18, 2006 Скоро си внесох кола малолитражка от Италия. Автовоз: 700 лв. до тук. ДДС+Екотакса = 1500лв. (за по малък двигател към 1200 може да падне) ----------------------------- тотал: 2300 лв. Извод: За тези пари дето ти си приготвил трябва да са я купили като старо желязо там Като имаш предвид, че по салоните работят с поне 500 лв, то прави си сметката за какви пари трябва да ти е колата на салона, за да е що годе нещо ставащо. На мен тотала ми беше 5700 лв., за 8 годишна поддържана кола на истински км. 140 хил. (по салоните на толкова са 13-14 годишните ) Така, че подхода е правилен. Една кола карана в България си губи доста от цената, защото не е "нов внос". С какво обаче е по зле от новия внос - отидете в някой салон да ви обяснят и ако случайно сте с кола, дето я карате повече от 1 година в България - не се замисляте ами я карайте на Белканто Ако видя нещо добро, ще ти пусна един ПМ. А ако приготвиш още 1000 лв може и да я вкараш във вид удобен за каране. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThE_UfO Posted February 18, 2006 Share Posted February 18, 2006 Мненията на Lucky Luciano и DrEvil, можеш да не ги визимаш насериозно, защото са далече от тематиката, наречена автомобилът на старо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 18, 2006 Share Posted February 18, 2006 ... /Offtopic И защо? Познавам трима, които внасят коли и съм виждал какво се внася и след 10 дни как е накипрено изправяно и пръскано - салоните след Метро и едни салони на Карловска. Един познат си купи кола от Карловска (Ауди А4) и след 2 месеца в движение му падна предна дясна врата. Пак казвам 99% от колите по салоните са били блъскани и маскирани. Друг е въпроса, че на българина му е втълпено, че трябва да си купи кола нов внос и вярва, че една 8-10 годишна кола е на 120к... Аз продадох моята кола, след като я бях карал в България близо 2 години (реални 209к) на цена по-висока с 300 лева, от същата нов внос - просто купувачът видя, че колата е поддържана и е гледана и я оцени по достойнство... Да не спамим повече темата на diabolik /Offtopic Link to comment Share on other sites More sharing options...
diabolik Posted February 19, 2006 Author Share Posted February 19, 2006 Скоро си внесох кола малолитражка от Италия. Автовоз: 700 лв. до тук. ДДС+Екотакса = 1500лв. (за по малък двигател към 1200 може да падне) ----------------------------- тотал: 2300 лв. Извод: За тези пари дето ти си приготвил трябва да са я купили като старо желязо там Твойта кола за старо желязо ли си е взел? Мен 2300 за малколитражка ме устройват, аз казвам горе долу около тази цена. А коя година е тая кола където си е внесъл, я дай малко повече инфо за колата, за да си имам представа за кво говориш? Мерси за всички мнения, аз си търся постоянно, не е наложително, просто ако изпадне нещо подходящо. Пишете разни такива мнения, за да знам повечко за какво става дума. Поне аз тва не го смятам за спам в мойта тема, дано и модераторите не го сметнат за спам. П.С. UFO: мерси за предложението за фиестичката, но ще се отглеждам още Link to comment Share on other sites More sharing options...
stapos Posted February 19, 2006 Share Posted February 19, 2006 Seat Ibiza - 1,5 GLX System Porcshe. Сив металик. 91г. Закупена 12.93г. Още малко пари и е твоя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted February 19, 2006 Share Posted February 19, 2006 Твойта кола за старо желязо ли си е взел? Не си чел до края ли? - 5700 лв. тотал. Това дето го цитирах е само транспорта с ДДС-то. Иначе е Фиат Пунто 1.7ТД, климатик, кожен салон, ал. джанти с гуми Мишелин 175/65 дот от миналата година без забележки по ходовата част, не се наложи смяна на ремъци, маслото го смених (единствен разход). Колата я кара жена ми, аз на такива малолитражки се кефя само в града Даваха ми 6400 да я вземат, ама аз балък Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThE_UfO Posted February 19, 2006 Share Posted February 19, 2006 Незнам кой с колко мито и екотакси са го минали, и автовози, но... Един познат си взе Peugeot 306 96-та ел.екстри, люк, от Италия му я докараха, поръча си я чрез автосалон и му излезе точно 3000 лева (на инвалид). Колата е в перфектно състояние за 10г автомобил. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 Когато си купувахме кола баща ми се довери на един негов познт който вкарва и така от Франкфурт си зехме Вектра 92. Според километража беше 121 хиляди км. но това беше преди 4 или 5 години. ТОгава колата беше 2200 лева а митото и беше 2700 приблизително по курса на деня. Вкарахме я на инвалид но това става до колкото знам още на границата. Втори път кола на инвалид никога. Ще разберете само ако се опарите. А за малки двигатели почти няма смисъл да си купуваш инвалидно право освен ако нямаш такова. Точно преди седмица един мой приятел си купи Рено Клио 92 внос от Италия за 3600 с всичко. Само трябва да и сложи номера и почва да я кара. По колата си личи как са и сменяни доста неща с нови. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 По колата си личи как са и сменяни доста неща с нови. Не с нови, а със свалени от друг автомобил от същата морга откъдето е изкарано и Клиото. НЛО-то, не ми се отваряй кого и с колко са минали след като и митницата сигурно не знаеш къде се намира. Пежо 306 96 за 3000 лв в перфектно състояние няма. Мито на автомобили внесени от ЕС не се дължи, това е ДДС, който се изчислява на база примерна цена за киловат. Екотаксата също е дължима. Най мразя тарикати дето си купуват инвалидно право и най се кефя като изгорят. Ако влезем в ЕС, от догодина ще отпадне ДДС, което се плаща на границата. С това цените на коли 2-ра ръка ще паднат с около 1300-1500 лева. Друг номер дето и сега става, е да си вземете ДДС-то, което сте платили там за колата. Това става обаче само ако сте купили колата от фирма, а не от частно лице. За италиански коли си е на далавера, щото веднъж ти ляга по тънко колата, втори път колата е по поддържана т.к. често е държана в служебен гараж и и са правени необходимите Т.О. На такива коли повечето километри не са в тежест, т.к. се правят при оптимално загрял двигател. (Двигателя се износва най-много в първоначалния момент когато все още е студен. Италианските коли най-често идват с изтърбушен термостат. Цената на един е от 7-8 лева до 130-140 лева, зависи от модела. Примерно Фиат 1.7ТД двигателя е с термостат от 126 лева. Задължително трябва да се провери дали колата загрява. Друго нещо дето трябва да се провери е клапата за въздух (вътре/вън на климатика) Масово Рената и Фиатите са с потрошени моторчета. Двигателя се гледа да не е мит за да си личи за течове. Километража може вообще да не го гледате, елате да видите една кола на 140 хил как трябва да изглежда и после слушайте как колата била седяла много на слънце и затова и е волана на парцали и т.н. и т.н. diabolik, ако нямаш зор, посъбирай още малко парички и купувай догодина. Сега не е момента да се взима кола 2-ра ръка освен ако е много належащо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 Не с нови, а със свалени от друг автомобил от същата морга откъдето е изкарано и Клиото. . Най мразя тарикати дето си купуват инвалидно право и най се кефя като изгорят. Само да ти кажа правото не беше купувано сещаш се нататък за кво става дума. Предпочитам да не го имахме заради член на семейството ми но никой не ме пита. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 На мен баба ми почина преди две години. Беше инвалид, но не ползвах правото и добре, че не го направих тогава. Така, че е ясно. Ела на митницата сутрин да видиш кво става. Пълно с осемнайсегодишни дето помъкнали прабаба си автомобил да и вземат едит: Да уточня, че нямах теб предвид, а на НЛО-то познатия. Е, Ако той е инвалида и него нямам конкретно предвид. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow^Dancer Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 абе DrEvil ти какво само пишеш в темите и се заяждаш с хората? на кой му пука каква таратайка си си купил и колко ти е излезнала?! не е тука мястото да се хвалиш. ако имаш кола да продадеш на човека пишеш модел, инфо, цена и там каквото трябва. тоя форум все повече се пълни с разни "знайковци" които видели, не видели търсят каде и с кой да се заяждат. diabolik продавам една кола, но ти ще си кажеш дали те интересува. двигателя и е 1.6I, не знам дали се вписва в разбиранията ти за малолитражка. на 120 000км, 93 година. ако се интересуваш пиши ми лично, тук няма да давам повече уточнения. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 Не с нови, а със свалени от друг автомобил от същата морга откъдето е изкарано и Клиото. Абе човек ти голям специалист по колите се изкара а ние сме големите балъци Това че ти неможеш да различиш коя кола е извадена от морга и коя част е втора употреба коя не незначи че ние неможем.Това че ти си се набутал и си дал сумати пари за няква си кола незначи че и ние трябва се набутваме толкова.Реално колко искаш да струва една кола 4 5 хилки втора употреба на 10 години?Малко се излагаш.Като се има предвид че за по 14 000 вече има чисто нови коли една таква малолитражка на толкова години си е реално 3000 3500 много подържана(толкова ще излезне с мито със всичко).Може и за по-малко пари от тези да се вземе но вече ще е по-съмнително каква е колата. Колите където ще ги хвърлят за морга в Германия вървят по 100 200 300 евро в зависимост колко е боклук ако е няква по "хубава" може и да е 500. Също че кола карана в България значи голям боклук също не е така.Лично комшията ми си продаде Форда на много по-добро състояние от което го купи в Германия.Смени спирачни дискове ремъци масла накладки амортисйори съединители и какво ли още не.Така че не винаги новия внос е по-доброто решение Едит:По темата ако те инересува и по старичка кола и по евтинка братовчед ми продава един Форд Фиеста 1.6Д.Двигателя на колата е идеален тук там обаче има ръжда.Около 1500 лв може и да падне и ще е твоя.Продава е защото сега се сгоди има и дете и му е тясна не за друго.Купи си по-голяма Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 Специалисти, с вас няма да споря. Идеалното Пежо излиза да е 350 евро, останалото е ДДС (не мито) и транспортни разходи. Специално за Шадоу_Денсъра - виж кво е писал човека - Споделете, приемам офтопик. Ако някой се интересува от кола на старо - mobile.de вижте за какви цени става въпрос. Жозо, тебе ако те видя при Стойчо, да ме светнеш малко за колите, а? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 Специалисти, с вас няма да споря. Идеалното Пежо излиза да е 350 евро, останалото е ДДС (не мито) и транспортни разходи. Специално за Шадоу_Денсъра - виж кво е писал човека - Споделете, приемам офтопик. Ако някой се интересува от кола на старо - mobile.de вижте за какви цени става въпрос. Жозо, тебе ако те видя при Стойчо, да ме светнеш малко за колите, а? Виж тука си адски прав. Един приятел сега учи в германия и ми показа от въпросния сайт МЕРЦЕДЕС ЕС 600 V12 със каквито си искате екстри вътре за 4000 евро. Колата не беше удряна все пак той ми преведе обявата. Става дума за модел около 98. Не помня точно. Та си мисля тук ане се ли подиграват с нас. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 Не, не се подиграват и именно затова написах ДДС и транспортни разходи -2300 лв. и от там на сетне следва цената на колата и печалбата на търговеца, затова и посъветвах пича да изчака да падне това ДДС след 1.1.2007 (дай боже) и тогава да взима кола на старо. А shadow^dancer ще го помоля да ми продаде инвалидното си право. Тъй де прочетох му всички мнения и останах с впечатление, че може да ми услужи с такова Link to comment Share on other sites More sharing options...
WoW_Lo6iq Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 Виж тука си адски прав. Един приятел сега учи в германия и ми показа от въпросния сайт МЕРЦЕДЕС ЕС 600 V12 със каквито си искате екстри вътре за 4000 евро. Колата не беше удряна все пак той ми преведе обявата. Става дума за модел около 98. Не помня точно. Та си мисля тук ане се ли подиграват с нас. офф/ При цялото ми уважение,ама тоя автомобил за 4000 евро не съществува!В мобиле.бг и аз съм виждал Лада автоматик със сички екстри и Мерцедес СЛ65 АМГ за 2000 лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.