Jump to content
BulForum.com

Есе по История


Recommended Posts

Хора спешно ми трябва есе по история на тема: "Демократизмът в България" , хора много спешно ми трябва... от това ми зависи оценката за срока!!! предварително ви благодаря !!

Link to comment
Share on other sites

Ами щом е първият учебен срок, най-вероятно е за периода преди 89г., но ще е хубаво да каже поне какво очаква учителката от това есе,щото можем да се вихрим мнооооооооооого и накрая...

Link to comment
Share on other sites

Ам понеже от това есе зависи дали ще имам 2 или 3 за срока... и господина каза за следващия път да направим есе на горепосочената тема......."Демократизмът в България" и после допълни "...има или няма"

надявам се да съм помогнал...

проверих и в реферати.ком ама там нямаше на таз тема...

Link to comment
Share on other sites

Надявам се, че разбираш колко е важно да посочиш годините, за които става въпрос. Ако трябва да пишеш есе за периода преди Вт.св.война трябва да пишеш за едно, ако е за периода след Вт.св. война за съвсем друго. Най-малкото, защото действат различни конституции.

Кой ти е учебникът? До кой урок си стигнал?

Link to comment
Share on other sites

Хахаха.... щом ти определя дали ще е 2 или 3.... И да ти даде някой есе, учителя ти трябва да е с гладък мозък, за да повярва, че ти си го писал... Най-малкото ако ти зададе няколко въпроса и ще се сринеш... Успех все пак! ;)

Link to comment
Share on other sites

Есе няма да тръгна да му давам готово, но със сигурност можем поне насоки да му дадем към какво да се ориентира.

Тук има трите конституции, които могат да свършат някаква работа.

Link to comment
Share on other sites

Значи, учебника е на Просвета, и сме на 20 урок годините са определено преди 89, даже от 1920 нататак... ако не есето, можете да помогнете с част от есето.... също ще съм благодарен :)

Link to comment
Share on other sites

Значи този учебник на Просъвета мисля, че не съм го виждала, но аз си намерих моя учебник, който е на д-р Милен Семков, който аз много ценя. Та тук е разгледан в два урока периода от 1918 до 1939г. Понеже в 10 клас се учи Обща история, то май и при твоя учебник ще да е този период.

Ще ти кажа аз за какво бих писала в подобно есе. От теб се иска да си попрочетеш урочетата малко по-внимателно. Дори си мисля, че ако го беше направил, нямаше да имаш проблеми. По-лесна тема не можеше да имаш.

 

Та като начало ще е хубаво да пишеш за Търновската конституция, която функфионира от 1879 до 1947 г., защото в нея са заложени демократичните принципи. Мисля, че това ще е добър увод.

 

Тезата ти трябва да се върти около самото заглавие "Демократизмът в България". Тръгваш от думичката демократизирам, т.е. извършвам демокрация. Ако приемем, че Търновската конституция е демократична(каквато за мене тя е), то спазва ли се тя от управляващите.

Следва твоето лично становище(след прочита на уроците, без които иначе няма да можеш да си напишеш есето)

В останалата част от есето просто привеждаш факти , с които доказваш тезата си. Като съответно след всеки факт с по едно-две изречения добавяш личния си коментар в подкрепа на тезата.

 

Не забравяй, че това са едни от най-кървавите години в българската история и на когото е било възложено да организира изборите, той и ги печели. Това е т.нар. балкански принцип. Този период в Световната история е характерен с множество авторитарни режими. Ако проявиш мъничко интерес и поразлистиш учебника, ще се увериш, че в повечето европейски държави има диктаторси режими.

Успех!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...