Jump to content
BulForum.com

DVD четящо DivX

Recommended Posts

Момчета, малко баламски ми е въпроса, ама карай :) Какво означава двд-то да плейва DivX?Ако зема един филм от нета и го пльосна на 1 CD без никакви конвертирания ще тръгне ли?

• Replies 112
  • Created
  • Last Reply

Да. Освен ако не е над 800x800 t.e. WAF релизите няма да вървят.

От марковите ти препоръчвам моделите на LG (~149лв) както и Samsung P355 (145лв).

dafo said:
А на какво се дължи насичането на някои филми? На по-голям bitrate или друго?

За какъв плейър става дума и за какво насичане по-точно? Филм, диск, формат, etc.

Dreamer said:
За какъв плейър става дума и за какво насичане по-точно? Филм, диск, формат, etc.

Мисля, че е SANG; някои филми върват с по-малко кадри, което се усеща осезателно. Утре мога да цитирам по-точни данни за филми и компресия. Няма значение дали са DVD или CD подложките.

Всъщност сега се сетих за един - White Chicks.

MazataBG said:
Az imam takova s DivX i mi kazaha 4e Toshiba sa nai-dobrite 160 leva sa

Бъркаш се за това, че Toshiba са най-добри.

Ако ще се купува DVD с DivX е хубаво да се провери дали го има в списъка на сертифицирани за DivX плейъри.

тук

Който иска немарково DVD дето чете и DivX/XVID сега е момента!

NEO E70 DivX - цена 95лв

http://www.kkelectronics.com/product_detai...uct_id=09014519

в момента по случай откриването на TM Plovdiv 2 цената в новия магазин е само 79лв с цел да убият конкуренцията Technopolis :). От това по-далавера няма ;)

Ей хора дайте съвет какво да си взема. Трябва ми за ежедневен запис на селиалчетата по ТВто. Чудя се между ново видео и ДВД рекордер. Или пък и двете в едно?

Ясно че ДВД рекордера е по - добре от видео, но незнам какво е качеството на дисковете и колко време мога да записвам.

Ей сега като пусна на ЛП видеото на една касета от 4 часа мога да записвам повете от 10 епизода по 40 минути.

Сега видях един Самсунг видео рекордер и ДВД рекордер в едно, за 500 лв. Звучи доста изгодно.

Какво мислите?

Leigh said:
Ей хора дайте съвет какво да си взема. Трябва ми за ежедневен запис на селиалчетата по ТВто. Чудя се между ново видео и ДВД рекордер. Или пък и двете в едно?

Ясно че ДВД рекордера е по - добре от видео, но незнам какво е качеството на дисковете и колко време мога да записвам.

Ей сега като пусна на ЛП видеото на една касета от 4 часа мога да записвам повете от 10 епизода по 40 минути.

Сега видях един Самсунг видео рекордер и ДВД рекордер в едно, за 500 лв. Звучи доста изгодно.

Какво мислите?

Toва

А мога ли на DivX плейъра да променям по някакъв начин формата и големината на субтитрите, че мойто LG когато са на два реда ми ги реже от едната страна и отгоре на това и буквите са малки

Dulgia said:
А мога ли на DivX плейъра да променям по някакъв начин формата и големината на субтитрите, че мойто LG когато са на два реда ми ги реже от едната страна и отгоре на това и буквите са малки

Не може. Аз затова си ги лепя на филма. Отнема ми 1 час и половина, но после нямам никакви ядове. Само 1 файл и това е. и големината и разположението са сложени. където и да се пусне - върви. Само за сега проблем с качеството при прекоридане на AC3 филми имам на моменти, но все някога ще го оправя и този проблем.

A някаква редакция в самия .srt или .sub файл ако се нанесе дали няма да стане?Щото лепкането върху филма е решение, ама то тогава ква файда от DivX четенето като ти пак си конвертваш филма и губиш от качеството и време

Dulgia said:
A някаква редакция в самия .srt или .sub файл ако се нанесе дали няма да стане?Щото лепкането върху филма е решение, ама то тогава ква файда от DivX четенето като ти пак си конвертваш филма и губиш от качеството и време

Какво качество губиш след като файла си остава същия, самоче има субтитри отгоре. аз си го Еncode-вам в XviD отново. Не го правя VCD. Даже и мога да си правя корекции където искам и ако знам какво се прави. и време не се губи, ако се пусне вечерно време. на всички опции на максимално - XviD файл - 4 часа, DivX на максимална компресия и качество - 6 часа.

srt и sub файловете не пазят настройки. Настройки пази единствено SSA форматът (който използвам аз, защото другите формати при наслагването се разминават понякога). Той се зарежда и всичко си го пише във файла. цветове, размер, местоположение на субтитрите във файла, форматиране - всичко. затова и файла е 3 пъти по-голям на размер.

stefan said:
НЕО ? Далавера ? Това и пари да ми дават пак няма да си го сложа в къщата ;)

У един приятел, почти всичко е на НЕО и е супер доволен! :)

Специално съм разглеждал телевизорите им.Перфектен дизайн, супер картина => много добро предложение.

P.S.Абе това да не е бившото "Велико Търново" ? :huh:

:)

simbata said:
У един приятел, почти всичко е на НЕО и е супер доволен!  :)

Специално съм разглеждал телевизорите им.Перфектен дизайн, супер картина => много добро предложение.

P.S.Абе това да не е бившото "Велико Търново" ?  :huh:

И аз си мисля, че някои модели се правят там, но не всички понеже е малко вероятно да правят толкова голямо разнообразие от модели както на външен вид така и като големина.

Leigh said:
Яко е ама малко скъпичко ми се вижда :P  Иначе PANASONIC си е най-добрата марка за такава техника.

Някой да има мнение за този?

Panasonic точно при DVD-тата не са кой знае колко активни. Напоследък Samsung и LG при player-ите са по-активни.

За съжаление горното, което разглеждаш го има само в един магазин в София, което го значи, че може и да го няма, но ако го има там можеш да го поръчаш и ще ти го доставят.

simbata said:
У един приятел, почти всичко е на НЕО и е супер доволен!  :)

P.S.Абе това да не е бившото "Велико Търново" ?  :huh:

Ами да, ама един приятел не е всички, така че неможеш да съдиш по него. При мен е обратното, всичко от марката , което съм имал, или някой познат е имал се е разваляло поне веднъж в гаранционния период.

вярно е, че по принцип марковите стоки би трябвало да са по-по-най.

Но не винаги е така.

Мой приятел има ДВД шарп.

Наложи се да се ъпдейтне някакъв фърмуеър ли не знам какво, но идеята е такава, че се ъпдейтва направо със СиДи, и ако недай си боже нещо се сецне...направо на боклука....Е, сецна се....

Аз съм в момента със Вестел - почти няма формат, който да не чете...

цена около 100-на лева

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...