Jump to content
BulForum.com

PRIZIV


if_pif

Recommended Posts

znaci dnes s edno priqtel4e se ka4ixme do Ba4kovo! be6e naistina mnogo xubavo! i na vrete svarixme! oba4e ima6e ne6to, koeto dosta me podrazni! na vru6tane strqxme da xapnem na edna po 4e6mi4kite na rekata/ima si 2 masi s peiki, i mqsto za kupane prez lqtoto:)/ na fona na rekata, planinata, duveteta i t.n. ima6e edna kup4ina bolkusi ot xorata koito sa bili predi nas! Pi li si bira xorata, qli ket4up, abe s malko pove43e jelanie moje6e da im se razbere meniuto bez da si zavur6il Simeonovo! mnogo se qdosax 4ensno kazano!

 

zatova iskam da vi pomolq, kogato trugvate na poxod/bilo to s kololo, motor, kola, traktor, kamion, pe6a/ predvijdaite i po 1-2 torbi4ki za bolka, koito 6te napravite! po prinsip az me moga da se poxvalq 4e sum ot nai-golemite patrioti i t.n./v takiva ne6ta ne vqrvam/ no naistina mi stana jal na fona na tazi priroda PVC botiulki i t.n.

 

NEKA OSTAVIM MQSTO, NA KOETO SME BILI MALKO PO-4ISTO OT KOLKOTO SME GO NAMERILI!!!

 

Blagodarq vi!

Link to comment
Share on other sites

Веднъж реших да почистя района около една чешмичка и да ви кажа събрах 3 торби с боклуци, които после си занесох до лагера... а останаха още, които нямаше къде да събера.

Добавям към призива и една молба - не коства много да съберете и част от боклуците на другите. Когато човек види, че мястото е почиствано може и да се замисли дали да изхвърля боклуците си там...А усещането, че си направил нещо полезно те изпълва с несравнимо чувство на удовлетворение...

 

Edit: Тази тема май не е съвсем за този форум...

Link to comment
Share on other sites

naistina trqbva da se pazi 4isto .Men me u4udi slednata slu4ka na selo ima praznik na rozata i ima mnogo qponci gledam edin si uzpu6o cigarata i q xvarli v ko6a ,ako tova go napravi balgarin trqbva da mu se dade nagrada

Link to comment
Share on other sites

znaci dnes s edno priqtel4e se ka4ixme do Ba4kovo!

За Асеновград откъде минахте?

Онзи ден блъснаха малко след КЦМ един познат.Мразя го този път!

 

Отнозно призива- няма ме много по призоваването,предпочитам да действам.Когато мога да си изхвърля боклука в някое кошче демонстративно-винаги го изхвърлям демонстративно.Та дано някой се стресне и да почне и той да си изхвърля боклуците на определените за това места.

Link to comment
Share on other sites

Когато мога да си изхвърля боклука в някое кошче демонстративно-винаги го изхвърлям демонстративно.Та дано някой се стресне и да почне и той да си изхвърля боклуците на определените за това места.

 

Аз съм ставал свидетел как някои си изхвърлят демонстративно боклука на земята необезпокоявани от нищо! :huh:

Link to comment
Share on other sites

:D

....ili kazan4ence :))

 

na men posledno preve mi se slu4va seki pyt kato qm ne6to paketirano i sled kato se naqm , taka se slu4va 4e sym to4no do ko64enceto...

 

a dano na pove4e xora da im se slu4va vse taka, i kogato udoto stane/da sa do ko6eto za nerazbralite :)/ da se setqt da go izpolzvat po prednaznacenie!

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Чудото ще стане, когато хората, които трябва да следят за изпълнението на закона и наредбита за чистотата си вършат работата. Когато започнат да глобяват за изхвърлен боклук, там кадето не му е мястото. И когато се чуе, че наистина има глобени граждани :angry:. Иначе само преливаме от пусто в празно. Имаме такава природа, че много народи биха ни завидяли, но сме вандали от класа :angry: , говорим за култура, а тя май много ни липсва :angry: , но кой знае - чудото може да стане! :) Но и ние трябва да му помогнем!!!

Link to comment
Share on other sites

да така е!

 

искам само да кажa че в момента съм студент в Правец и свенки път когато се връщам в Плодвив разбирам колко е мръсен нашия град! Тук няма глоби или тем подобни нища, но хората си пазят и доддържат града! Ккойто е бил тук знае за какво говоря! е, не е перфекно, но е пъти по-чисто от големите градове!

Link to comment
Share on other sites

Говориш за Правец, доколкото разбирам? Там е по-чисто от Пловдив, нали? Тук доколкото съм запознат има една наредба на кмета, а мисля, че има и такава точка в закона, според която за изхвърлен боклук на улицата от пешеходец, шофьор или който и да е друг, глобата е 50лв. Ама когато полицаите ни са мърльовци и не им прави впечатление, че някой пред очите им си хвърля фаса (а те също го правят) каква чистота да има в този град!!!! :( И все пак тук е по-чисто от София :punk :D , а това ме радва до някъде!!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...