Jump to content
BulForum.com

Откаде да започна?


Grosmaster

Recommended Posts

ами като за начало започни с правилата на форума ето от тук. има вече тема за тренировките и упражненията :) представи си ако всеки започне да пуска теми от къде да започна :bgrin:

Link to comment
Share on other sites

@Stenli е прав, но всепак първо прочети, някаква книга за кутуризъм, няколко списания, избери си упражнения за първата тренировка и отиди в някоя зала да направиш първата си тренировка, в началото е хаос, но после с времето всичко се подрежда..... успех! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Искам да започна от някаде, но понеже досега несъм се занимавал с това ви питам откаде да започна  :blink:

 

Наи важното е да имаш желание и воля и да се интересуваш от тези неща>.В началото ще е трудно и обаркано и после всичко се нарежда.разгледаи www.bb-team.org(може и да го знаеш).Започни с програма за начинаещи не с сплит :) !!!

Link to comment
Share on other sites

Започни с базовите упражнение, 3 пъти седмично.

Клек

Избутване от хоризонтална лежанка за гърди

Гребане за гръб

Френско разгъване за трицепс

Сгъване на бицепси със щанга

Раменни преси

 

Загравяй глобално преди играта с тежести и конлкретно за всяка мускулан група преди да почнеш с нея. Прави също загряващи серии с по-лека тежест по 15 повторения например, с които да свикнеш с движението и да вкараш малко кръв в мускула.

Работните ти серии са 3.

За начало може да ги играеш 3 еднакви, а като свикнеш да преминеш в пирамидално.

 

Това е ама най-най-общо казано. Отивай и почвай, пък постепенно ще се нагодиш :bgrin:

 

п.с.: само не чакай бързи резултати.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Нямам много опит, но за начало - по 5 серий гири (или дъмбели) поне 5 кила и коремни преси, ама много.  :)

После (след 2 месеца поне) почваш редовно да ходиш на фитнес.

Това изказване кърти мивки!!!! Нямам думи. Все една да кажа на човека да прави серии с дъмбели на лявата ръка. Ти акъл имаш ли? Личи си - не разбираш толкова, какво си зараздавал съвети? Да ходи да прави бицепс и корем? хахаххах, луд си.

Лично според мен е хубаво да прегледаш примерно bb-team.org , а и да отидеш да ти напише програма някой инструктор. Ще е съобразена с тегло, ръст, подкожни мазнини и тн. Айде успех и ще се видим в залата :punk

ЕДИТ: В рондото май взимат по 5 кинта за програма, не е толкова много, а е най-добрия вариант (лично според мен де)

Link to comment
Share on other sites

Пич като за начало намери някой да ти направи програма(не е задължително да е инструктор, може и някой приятел дет се занимава сериозно) или просто тренирай по най-популярната програма за начинаещи: първоначално(1-2 седмици) ще ходиш по три пъти и ще правиш всичко всеки път(по 1-2 базови упражнения за мускулна група) а после няколко месеца пак по три пъти : гърди-бицепс; гръб-трицепс; рамо, докато не стигнеш до времето когато сам ще започнеш да усещаш кое упражнение те натоварва най-добре и с кой сплит ще си оптимално натоварен ;)

Link to comment
Share on other sites

Искам да започна от някаде, но понеже досега несъм се занимавал с това ви питам откаде да започна  :blink:

 

С намиране на подходяща зала и пари за добавки.Посли мотивирано закупуване на карта за тренировка + редовни тренировки. :D :D :D

 

Успех!

Link to comment
Share on other sites

С намиране на подходяща зала и пари за добавки.Посли мотивирано закупуване на карта за тренировка + редовни тренировки.  :D  :D  :D

 

Успех!

 

Още в самото начало няма нужда от добавки. Нека потренира 1-2 месеца без и тогава да почва да си дава парите. Нека просто да се храни по-често и по-обилно, в началото това е достатъчно.

Link to comment
Share on other sites

Даже и 1-2 месеца са малко,спокойно може да си тренира без каквито и да е добавки поне 1 година,защото ако започне още в началото с добавките,по-късно, когато организма наистина има нужда от добавки,те няма да му действат.Тялото си има потенциал,който трябва да се оползотвори по най-добрия начин,а именно чрез постоянство и правилни тренировки,и не на последно място правилно хранене.

А и първите 2-3 месеца са необходими на организма да привикне към натоварванията,и през този период не може да се очакват кой знае какви резултати.

Link to comment
Share on other sites

Ot kade da zapo4na ami i az se 4udq 6to tolkos Stenlito se nerwi Spokoino mom4eto moje dae mnogo raseqno

 

 

 

ina4e kato na4alo zapo4ni kato wlize6 waw zalata i po4ne6 de blaska6 ot si4ko po malko

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Awe taka ne stava "otkade da zapo4na" , trqa da se znaqt kilata ti tlast li si ili kle4av , trqa da se znae ima6 li nekvi zabolqvaniq , trqa da se znaqt mnogo ne6ta.. za da ti kaja :cry  :cry

Споко пич ние вече го упътихме момчето, пък и то в началото няма голяма разлика дали е дебел или клечав ;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...