Jump to content
BulForum.com

Екзотични животни

zlobil

Recommended Posts

sandman said:
От какво може да е?

Може да е от температурата, може би и те изпадат в летаргия или нещо такова. Моят е същата работа - щуреца му минава между краката и никаква реакция...

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Ами моя е наяден и за това сега не му се яде, но вчера като му пусна щурец тръгна да го гони хвана го и го пусна и то два пъти и го остави.

sMARTBomber said:
Може да е от температурата, може би и те изпадат в летаргия или нещо такова. Моят е същата работа - щуреца му минава между краката и никаква реакция...

Ами сигурно е така. Ама какво да направя като още не са пуснали парното.

От 04.11 до 18.12.2005 г. в Природонаучния музей гр. Пловдив е представена изложба на Тракийското херпетологично дружество.Могат да се видят на живо тайпан, кобри, отровници, смоци, питони, игуани и паяци.

Вход за възрастни - 1 лв., за ученици - 0.50 лв., за деца - 0.20 лв.

Работното време е от 8.30 до 17 часа без почивен ден.

Възможности - снимка с животни - 1 лв. със собствен фотоапарат и 1.50 лв. - с техен.

snatch said:
Аз ще си направя една снимка с тайпана. :bgrin:

А аз ще се сснимам с теб след това :devil

Мойта албопилоза постоянно седи на стъклото или на капака на буркана с главата надолу. Досега не е правила така :( Нямам никакво обяснение. У нас е винаги над 20 градуса при всички положения. Не иска и да яде.

mandirimuniak said:
Мойта албопилоза постоянно седи на стъклото или на капака на буркана с главата надолу. Досега не е правила така :( Нямам никакво обяснение. У нас е винаги над 20 градуса при всички положения. Не иска и да яде.

Провери внимателно за акари. Не е ли малко големичка за буркан?

mandirimuniak said:

Ами може да не му стига въздуха и затова да седи за да може да диша.

Това е най-доброто по темата торф, което намерих в Бриколаж. Поне според това, което пише в състава би трябвало да е добро. Слагам от него пък то ще си каже. В Метро няма нищо по-различно от всички цветарски магазини. Вече не остана място където не съм проверил. ЧИСТА ТОРФ НЯМА НИКЪДЕ. Да се надявам, че няма много химии щом е за кактуси.

DSC00612.JPG

Edit: 24 часа след като му сложих от новата торф Албопилозата е още жива :bgrin: Само дето си е оплела мрежа по пода.

snatch said:
И Георги ли е или...Гергина :blink: ? :bgrin:

Вярно! Не знам какъв пол е.

Май не си смени кожата както трябва. Предните два крака( т.е. най-близо до зъбите) са по-къси от обикновено и не завършват с възглавничка ами са като скъсани. Освен това космите по краката са му много по-малко от обикновено. И мисля, че е мъжки, защото на следващите два предни крака има някакви израстъци. Снощи пък потреперваше много странно. Въобще нещо съм притеснен.

HemophiliacInMe said:
Интересува ме латинското наименование на бодлокожите мишки?! :huh:

Ейй никакво уважение, знаеш че имам, а не ме питаш :hmmm:

Влачи:

Египетска бодлокожа мишка (Acomys cahirinus)

Критска бодлокожа мишка (Acomys minous) - не се продава в България

Мойта Албопилоза най-вече заживя в новия си терариум (който засега е без никаква декорация), обаче от толкова много място си хареса точно горния ъгъл :angry1 Като направя украсата ще направя и снимки.

Абе, тоя моя паяк хич не е добре нещо. От страшно много време не е ял, вече 1 седмица, от както си смени кожата и само си стои в леглото от паяжина и чат пат пообикаля малко. Температурата е 25 градуса.

sandman said:
Абе, тоя моя паяк хич не е добре нещо. От страшно много време не е ял, вече 1 седмица, от както си смени кожата и само си стои в леглото от паяжина и чат пат пообикаля малко. Температурата е 25 градуса.

1 седмица страшно много време ли е :confused Моят е на 4 кожи и не е ял 2 седмици и половина.

Само че моя не е ял от повече от 2 месеца. Това смятам, че е доста време, при положение, че до сега е гладувал за не повече от седмица преди да сменя кожа.

sandman said:
Само че моя не е ял от повече от 2 месеца. Това смятам, че е доста време, при положение, че до сега е гладувал за не повече от седмица преди да сменя кожа.

Нищо му няма аз съм чувал за паяци които не ядат по 6месеца.А и твоя е бая голям нормално е да не яде поне 2седмици след като линее.Аз моя паяк като си го взех не яде 1месец докато не смени кожа.А и от друга страна не ядеше понеже мястото в което го бях сложил му беше голямо.Като го преместих в буркан се оправи.Твоя в колко голям терариум е .

sandman said:
Вярно! Не знам какъв пол е.

Май не си смени кожата както трябва. Предните два крака( т.е. най-близо до зъбите) са по-къси от обикновено и не завършват с възглавничка ами са като скъсани. Освен това космите по краката са му много по-малко от обикновено. И мисля, че е мъжки, защото на следващите два предни крака има някакви израстъци. Снощи пък потреперваше много странно. Въобще нещо съм притеснен.

Честит ти мъжкар, в Пловдив бая дами има така че ще правим свадба. Снимай го ако имаш възможност, особено педипалдите, да видя дали са наред.

snatch said:
sandman 2 седмици изобщо не са много.Някои хора си хранят паяците по 1 път на месец.Да не говорим, че ако примерно се окаже мъжки, а няма налична женска и ги хранят още по-рядко, за да не сменят.

Ако се окаже мъжки (половозрял) нали не сменя повече :blink:

mandirimuniak said:
Ако се окаже мъжки (половозрял) нали не сменя повече :blink:

Храни си гуспоицата повече, че след две кожи ще е полово зряла :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...