Jump to content
BulForum.com

Проблем! От Видеото ли е ?

Recommended Posts

Вероятно въпроса ми е тъп, може и да има подобна тема, но с търсачката такъв шит не открих ;). Та ето въпроса:

Някои точно определени игри ( WoW, PoP 2 и т.н. ) в определен момент на играене "ми рестартирват" компютъра. В смисъл - играя си, играя, в следващия момент сякаш някой е натиснал копчето за рестарт ( не съм аз :laughing: ). Намалих на минимум video settings - никаква промяна. Та това от видеото ли е, защото съм слушал псувни за него ? Сменял съм вече 3-4 драйвера, пак и пак същото става.

Та казвайте :) да събирам ли парици за някоя radeon-ка 128 ram ( естествено може и по-ново поколение GeForce, ама откакто се помня се карам на тия GeForce'ки и искам да пробвам и една radeon-ка ^^ ) ?

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply
  unikal4e said:
Вероятно въпроса ми е тъп, може и да има подобна тема, но с търсачката такъв шит не открих ;). Та ето въпроса:

Някои точно определени игри ( WoW, PoP 2 и т.н. ) в определен момент на играене "ми рестартирват" компютъра. В смисъл - играя си, играя, в следващия момент сякаш някой е натиснал копчето за рестарт ( не съм аз  :laughing: ). Намалих на минимум video settings - никаква промяна. Та това от видеото ли е, защото съм слушал псувни за него ? Сменял съм вече 3-4 драйвера, пак и пак същото става.

Та казвайте :) да събирам ли парици за някоя radeon-ка 128 ram ( естествено може и по-ново поколение GeForce, ама откакто се помня се карам на тия GeForce'ки и искам да пробвам и една radeon-ка ^^ ) ?

Ами според мен е захранването :sayjin,пробвай с някакво друго... :)

ЕДИТ:това ми идва единствено на акъла...

ЕДИТ:Да си клоквал нещо? :confused

Това или е драйверен проблем (пробвай друга версия на драйвера, за предпочитане сертифицирани и стабилни WHQL), или хардуерен, например нямаш вентилатор на картата, или не работи добре, просто прегрява.

А щом е само на някои игри, самите игри може да са прецакани, кракването на дадена програма, особено игра, е доста рисковано и често води до проблеми като този.

tedy said:
Това или е драйверен проблем (пробвай друга версия на драйвера, за предпочитане сертифицирани и стабилни WHQL), или хардуерен, например нямаш вентилатор на картата, или не работи добре, просто прегрява.

А щом е само на някои игри, самите игри може да са прецакани, кракването на дадена програма, особено игра, е доста рисковано и често води до проблеми като този.

1. Както казах, смених вече няколко вида драйвери. Някои от тях са ми ги препоръчвали разбиращи хора, демек това не е проблема ( поне според доказателствата :) )

2. Няма вентилатор картата, което й е хубавото.

3. Точно ( АМА ТОЧНО ) тези игри първо не се кракват, второ - това е оригинална игра, 45 евро струва, blizzard-ска и т.н. Дълбоко ме съмнява да не са се съобразили с другите видео карти, при положение че моята си минава "като пич" изискванията :).

More ....

unikal4e said:
1. Както казах, смених вече няколко вида драйвери. Някои от тях са ми ги препоръчвали разбиращи хора, демек това не е проблема ( поне според доказателствата :) )

2. Няма вентилатор картата, което й е хубавото.

3. Точно ( АМА ТОЧНО ) тези игри първо не се кракват, второ - това е оригинална игра, 45 евро струва, blizzard-ска и т.н. Дълбоко ме съмнява да не са се съобразили с другите видео карти, при положение че моята си минава "като пич" изискванията :).

More ....

Въобще не съм по игрите и почти не играя, та не знам дали се кракват.

Това, че са оригинални игрите нищо не означава - да си спомним скорошните новини за излагането на Бил Гейтс при поредните демонстрации, една от които е с игра.

Както и да е, твойта карта по принцип й трябва вентилатор, ако е от тези with AGPX8, по принцип се продават с вентилатор. Не подценявай възможността да прегрява.

Да, ама Tedy е прав. Значи открих, че проблема е при охлаждането. Явно радияторчето ( не е с вентилатор, както казах ) не си върши работата. След като свалих капака на кутията в процес на игра открих, че температурата на картата започва да се покачва ( което открих с напипване на въздушния поток :) ). Та сега предполагам, че трябва да си добавя вентилатор ? А аз точно по тая част хич не съм. За видео карта нали може да се сложи допълнителен вентилатор ? Някой да ме насочи ?

ПП. Утре ще дойде при мен един "приятел", който попринцип ме снабдява с компонентите на компютъра ми. Та мисълта ми е от него нарпаво да пискам ли за вентилатор ? OMG, инфо плийс :)!

unikal4e said:
Да, ама Tedy е прав. Значи открих, че проблема е при охлаждането. Явно радияторчето ( не е с вентилатор, както казах ) не си върши работата. След като свалих капака на кутията в процес на игра открих, че температурата на картата започва да се покачва ( което открих с напипване на въздушния поток :) ). Та сега предполагам, че трябва да си добавя вентилатор ? А аз точно по тая част хич не съм. За видео карта нали може да се сложи допълнителен вентилатор ? Някой да ме насочи ?

ПП. Утре ще дойде при мен един "приятел", който попринцип ме снабдява с компонентите на компютъра ми. Та мисълта ми е от него нарпаво да пискам ли за вентилатор ? OMG, инфо плийс :)!

Moje da se sloji da bez problem na tvoiata karta i shtom ti ne razbirash dai na tvoia priatel da ti go sloji.

Щом картата е без вентилатор значи е направена да работи без. И според мен проблема с рестарта не е в нея. Не съм чувал от прегряване на видео карта компютъра да се рестартира, а само да забие или да дада артефакти. Но всичко е възможно на тоя свят

Аз имам същия проблем- някои игри ( Age of mythology, Fair Strike, Battlefield 1942, NFS underground 2) както си вървят и почват някакви тъпи вектори да се омазват по екрана, появяват се все повече и повече и ПЦ-то се рестартира... Странното е че на Майкрософтските игри НЕ забива НИКОГА... Едва ли е от охлаждането на картата, Geforce FX 5500 128 MB, защото първата и се прецака охлаждането и тази е (уж) нова, произведена януари 2005 (според лепенката на картата поне)... И DirectX махах, преинсталирах... Не знам вече какво да правя, помагайте :throw:

Guest the_hot_guy

Naka , za da razberem dali e ot temp. si ka4i taq programka http://warez.ru:8085/Win_Appz/Everest.Home.Edition.V1.51/ i vij kolko e ~ 6toto taka na raka ne moe sa opredeli :D i da ne sa nabudva6 i dava6 kinti za ventilator (10-15lv.) taka 4e .... :D na moqta Radeonka(9200 SE 64DDR) t e ~ 50 gradusa po C MAX 52 gradusa po C :punk , a pak ako si q zel bez ventilator , to na4i horata sa si go predvidi li tva v smisal , 4e sa si iz4islili , 4e nqma da pregrqva i moita RADEONKA kato q kupuvah mi q dadoha bez vent. 6toto tak e po na4alo .... ne za drugo ..... , no pak ima mnogo vazmojnosti ot , koito moje da se resva prosto tva trudno 6te se kaje to4no ot kvo e ...... zahranvane , dori moje i da e ot dunoto (edin friend be6e taka i mu smeniha danoto 6toto be6e v garanciq i mu se opravi :confused ) no kakto i da e ai .... :music

Samo 4e moita karta e s ventilator i proverihme dali si ba4ka ventilatora - ba4ka ! prosto nqmam perdstava ot kakvo e poen ako razbera ot akde idva 6te ida do serviza da go vidqt ama peo4eto ne6ta sami ot razli4ni firmi i prosto neznam ....

Значи след като за пореден път ми рестартира компютъра след рестарта веднага включих Everest'а. Значи показа температура на AUX 67" C след което изведнъж спадна на 37 ... след това 28-30 градуса си държеше. След това пуснах игра, излезнах от нея и пак пуснах Everesta. Температурата отново за известно време беше 48-50" C ... след това пак си падна. От какво може да е това?!

mi az si kupih ati 9250 i sled mesec izgorq i sam sas starata nVidia GeForce MX 440 with AGP8x 64mb 64bits ventilator i s voda li ne be6e zalivana de li ne be6e stoqla-ba4ka si ta pu6ak sa diga.A radeona izgorq ot povreda v ne6toto s nekvi pra4ki srebristi neznam kak mu vikat(zamestitel na ventilatora) i pa mi se resva6e kompa taka 4e sigurno ti e ot ohlajdaneto.A dava li ti promqna na obraza?

MazataBG said:
A dava li ti promqna na obraza?

Не. Казах ви всичко - играя, играя, рестарт. Играя, играя, рестарт.

Преди игра съм пробвал да спирам всички програми от рода на виртуално CD, anti-vir shitz и т.н. и т.н. - пак рестарт. Вече се навих да си купа 1 вентилатор .... надявам се че това е правилното решение ( надеждии ... )

Na taq programa EVEREST davam Dat4ik sled tfa Temperaturi gledam i koe ot tiq e za video kartata ???

Aaa i mejdo drugoto pri mene sled kato mi se resne PCTO sled tfa kato pusna nqkoq igra imi e dava na kvadrat4eta ili na nqkfi drugi takiva figurki i razmazani 6turutiiki !!! i 4ak na 3toto ... 4toto .. puskane tragva normalno

unikal4e said:
Значи след като за пореден път ми рестартира компютъра след рестарта веднага включих Everest'а. Значи показа температура на AUX 67" C след което изведнъж спадна на 37 ... след това 28-30 градуса си държеше. След това пуснах игра, излезнах от нея и пак пуснах Everesta. Температурата отново за известно време беше 48-50" C ... след това пак си падна. От какво може да е това?!

Ти на Еверест ,ако вярваш ... те хората нямаше да си мерят с датчици температурите ... , та по въпроса ти

1во както каза Botev1912 ,ако видеото прегрява ще забие пц-то няма да се рестартира !

2ро я ми кажи какво захранване имаш и какво ти е пц-то ?

Не търси проблема в видеото ... едва ли то е проблемно . И естествено ,че когато играеш температурата ще се покачва , нали знаеш Idle Load какво значи .. ? Все пак това видео прави (рендва) играта да се движи ( ако може така да се изразя :) )

И някой ти каза да пробваш с други драйвъри , направи ли го ?

ShitHappen said:
Ти на Еверест ,ако вярваш ... те хората нямаше да си мерят с датчици температурите ... , та по въпроса ти

1во както каза Botev1912 ,ако видеото прегрява ще забие пц-то няма да се рестартира !

2ро я ми кажи какво захранване имаш и какво ти е пц-то ?

Не търси проблема в видеото ... едва ли то е проблемно . И естествено ,че когато играеш температурата ще се покачва , нали знаеш Idle Load какво значи .. ? Все пак това видео прави (рендва) играта да се движи ( ако може така да се изразя :) )

И някой ти каза да пробваш с други драйвъри , направи ли го ?

PC-то - Intel 2.4 GHz дъното е ASRock рама е 256 DDR ( предполагам, че до края на другата седмица ще мога да пробвам дали ще го има същия проблем с 512 )

Power Source: AC Line

ЕДИТ: За драйверите. Ами свалиял съм драйверите, които ги има в warez-а, свалял съм драйверите от nvidia.com, същото и с драйверите, които са на диска за видео картата. Ауе аз ли съм по-неграмотен от колкото си мисля, или немога да си намеря хубави драйвери ?! ( ако проблема е в драйверите, което според непрофесионалното ми мнение не е така :) )

I az imah podoben problem i sam s sa6tata video karta, kogato igraq kontra i dam alt+tab da vidq ne6to v mirkata i posle pak kato dam alt+tab da se varna v igrata i komputara se restartirva, problema se okaza v draver-a slojih edin drug koito mi prepora4aha i ot togava na sam komputara ne se e restartirval

Botev1912 said:
Абе може да е от дъното или захранването. Един имаше такъв проблем играе и рестарт и проблема се оказа в захранването

А това че съм на 50 метра от трансформатор и тока стига до 250 волта като нищо проблем ли е? Преди не ми създаваше проблеми, но сега ПЦ-то заби два пъти и докато не се изключи от тока за поне 5 минути не тръгва пак... ( за някакви кондензатори ми приказваха, че трябвало да се разкондензират, но аз така и не разбрах за какво става дума :wacko: )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...