Jump to content
BulForum.com

Artworld


Recommended Posts

Този форум е за ценителите на арт изкуството. Тук може да изкажете мнение, да споделите нещо, да напишете някой линк свързан с арт изкуството. Дерзайте.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 63
  • Created
  • Last Reply
  • 2 weeks later...

Tarsih mnogo aktivno Auguste Rodin i namerih samo 4-5 neshta i gi kachvam...shte potarsia i oshte. Ei toia chovek e velik. Ne znam dali ste imali chestta da vidite neshto negovo v original no moga da spodelia che e ubiistveno.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hey GeorgiK, въпроса ми е най-вече към теб: харесвам един художник (май е англичанин) на име Енгр, не го знам как се пише на английски и много време съм загубил да го търся по сайтове и търсачки. Можеш ли да качиш нещо негово или да ми кажеш как се пише?

С интерес следя и очаквам твоите постове и ъплоуди, нищо че не ти пиша през два часа. Имам приятели, които се занимават с изкуство и за тях е вдъхновяващо да погледнат от време на време какво са направили другите. От свое и от тяхно име ти благодаря, и до скоро :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Dreamweaver triabva mi malko additional info. Kaji mi primerno ime na pone edna negova kartina. Ili koga gore dolu e jivial. Ili da mi kajesh gore dolu v kakav stil raboti. Ili primerno na kakvi temi(bibleiski, natiurmort, peizaji, portreti, voenni...) ili kakvi tehniki... Abe kaji neshto zashtoto imam niakolko idei ama ne sam siguren. I drugo-siguren li si che e anglichanin i znaesh li malkoto mu ime?

Link to comment
Share on other sites

Свалих ги, благодаря ти за пореден път!

А би ли споделил с нас златната си мина, за която споменаваше в предишните постове? Ще ти призная, че аз доста ровичкам за сайтове на галерии и художници, но са много малко местата, откъдето можеш да свалиш картини. Повечето имат файлчета от по десетина кБ, които определено не стават за гледане. Има и такива (повечето италиански), които са в ремонт от неопределено време и е невъзможно дори да разгледаш - напр. този сайт на флорентинската галерия Уффици - (http://www.arca.net/uffizi/index1.htm). И т.н.

Малко повече информация за сайтовете би ми дошла много на място.

Какво ще кажеш?? :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Principno e mnogo slojno da tarsish po galerii. Probval sam i s Prado i s Kralskata Galeria v London i s edna v New York no e umriala rabota. Az licho razchitam na dobri hora napravili dobri site-ove kato: Web Museum

CGFA

i razbira se na parvo miasto (taka narechenata ot men zlatna mina) novia site na Mark Harden(ei tva e choveka deto spored men nai-mnogo e napravil i nai-mnogo e kachil)

Mark Harden's Artchive

Idi i razgledai. Moje da si haresash neshto...shte si haresash neshto.

Link to comment
Share on other sites

Благодаря ти, Mark Harden изглежда интересен на пръв поглед, после ще се задълбочавам. Има много неща, интересно е да се види качеството на репродукциите.

Със сигурност няма един-единствен сайт, където човек да намери всичко, което харесва, затова е важен обмена на инфо за местата в Интернет с картини.

До скоро :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Molia pak zapoviadai makar che napravo mojete da mi kazvate hudojnici az shte si se zanimavam. Taka ili inache go pravia za sebe si samo deto posle triaa da upload-vam koeto ne e koi znae kakva filosofia. Inache Mark Harden e pravil i Web Museum-a. Toi si e niakaf priznat v taia oblast i men sashto me kefi shtoto se e pozanimaval choveka. I verno che ne e samo 1 site-a s kartini(makar da sa dosta malko) i sam otvoren za niakoi deto ne go znam. T.e. i ti mojesh da spodelish niakoi i drug s nas. Sledvashtata mi jertva shte e Edvard Munch. Priatelkata mi mi podari negov album za 18tata mi godishnina deto beshe predi malko i neshto mnogo go gledam naposledak ta sha fana da vi dam i na vas.

Link to comment
Share on other sites

Ето, имам си вече и Edvard Munch. За съжаление не мога да те зарадвам с нови сайтове, най-вече с такива, от които да сваляш картини и да ги качваш тук.

Аз се ровичкам най-вече в италианското пространство, но там е постно и не става за download: или секциите не работят, или файловете са по десетина кБ и не стават за гледане.

Ако изскочи нещо обаче, веднага ще го обнародвам тук!

Дотогава разчитаме на теб

До скоро :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...