Jump to content
BulForum.com

Търся електрическа китара

Recommended Posts

ул. "Иван Вазов" 40 при Наско. Ако в момента няма каквото търсиш, обикаляй го редовно - там ходи много народ и винаги изпада нещо изгодно и читаво. Но може да се наложи да поизчакаш малко.

Имаше един магазин на Павката в Стария град виж тук, но не знам адреса :(. Дано да е още там.

с цел да получа още незнам колко % warn за това, че използвам форума за ЛАФ!!!, ще ти препоръчам НЕ ходиш към Ив. Вазов - цените на магазинчето са убийствени и ще ти отрежат главата през кръста!

Има един пич, който може да ти направи прекрасна ел. китара - казва се Пламен, сега работи в Асеновград. Един от най-добрите лютиери е.

А на теб всъшност каква китара ти трябва?! До колко пари?! Има нови и прилични при Веско Койчев - музикалният му магазин се намира в бившия Партиен дом, настоящата Концертна зала - иди и попитай там - мисля, че имаше и втора ръка инструменти!

с цел да получа още незнам колко % warn за това, че използвам форума за ЛАФ!!!, ще ти препоръчам НЕ ходиш към Ив. Вазов - цените на магазинчето са убийствени и ще ти отрежат главата през кръста!

Защо warn? Човека пита - някой му отговаря, ти имаш пресни наблюдения (по темата все пак) и ги споделяш. Не виждам нищо лошо:). Но за китара по поръчка (или нова) ще трябва да приготви 300-тина лева, ала май не е това целта, ако правилно съм разбрал ;).

alchemy, отговорих преди 3-4 дни на един пич, който продаваше непрофесионален синтезатор втора ръка, модел преди 8-9год. втора ръка на цената на професионален. Леко му споменах да не прекалява с цените и получих warn - т.е. тук не било за лаф :wir :bgrin:

Та.. Имаше и по-евтини доста прилични китари, но за нови цената е средно 200-300лв, което смятам, че не е много! (т.е. цените на ел. китари тип Fender СНОСНИ втора ръка варират от 1000лв. нагоре, естествено - зависи и от модела).

Попитах все пак човека каква китара му трябва и до какви пари. Всъшност - по-евтините китари и втора ръка рискуват да са прецакани, особено, ако човек не разбира от това и се забие в някой оказион като на Ив. Вазов.

Китари има и в IGS - музиклния магазин до Кукления театър - само, че не са повече от... 3 броя.

В Стария град - немога да се ориентирам като линк какво си дал - има 2 магазина - единия е срещу малката музикална академия (на 50метра нагоре от бившето Антикварно) - само че има 2-3 акустични, които няма да му свършат работа на човека. Другия магазин е..... (голям размисъл кой пазар е на центъра - бъркам ги) тръгваш по булеварда след Тримонциум в посока тунела и свиваш надясно преди самият тунел (страхотно го обясних!). След като се мине пазара, на 20метра има едно малко площадче, където е музикалния магазин. Там също са леко надути цените.

В магазина на Бозов (близо до Новотела) нямам спомен да съм виждала китари - там предимно са свирки и озвучителна техника, но може и да има. Има и един оказион - намира се също близо до Новотела (незнам адреса какъв е) - там пък нищо интересно нямаше, а освен това има такова убийствено работно време, че ще убие мерака на човека.

Имаше още едно-две места, но ми се губят - още не съм се събудила. :P

Благодаря много за помоща :)))

Аз от електрически китари си нямам никакво понятие .. мога да отделя около 150-180 лв .. за такива пари може ли да се намери нещо ?

по принцип всичко може :D

Провери в магазина, който се намира във фоайето на Концертна зала - разпитай ги също за втора ръка.

Ако можеш да събереш още стотина лева, та да станат към 300 по-добре си купи нещо ново. Ако твърдо си решил да е втора ръка вземи някой, който разбира, за да няма неприятни изненади след покупката. Хората са посочили повечето магазини, но аз да повторя... B)

Весо Койчев - фоайето на Концертна зала - хората са изключително коректни и няма да те преметнат. За втора употреба не знам, но имат нови китари на приемливи цени, най-вече Yamaha и Fender.

IGS - ул ""Христо Данов" до кукления театър - наистина имат малко китари, но 350лв за Ibanec GRX (нов) според мен е добра оферта.

Factor - ул "Костаки Пеев" зад ректората на ПУ - продават главно Фендери. Скоро пуснаха тяхната си марка китари - Factor, които изглеждат доста добре и си заслужава да бъдат пробвани. Цена - малко под 300 лв.

Бозов - ул. "Брезовска" 34 срещу 3то РПУ, тел 94 48 77 - не знам какво е положението сега, но преди известно време продаваха евтини модели на Peavy, не знам Raptor ли беше - към 280 лв.

"Лира" - Иван Вазов 40 - струва си да се проверява какво имат, но човек трябва да си отваря очите, за да не остане излъган. Ако не греша имат и нови китари Stagg - евтини са и стават за свирене (май).

При Павката - незнайна улица до Понеделник пазара - не се знае какво има. Не съм ходил откакто го преместиха. Има много неща втора ръка.

ако има още да прощават...

(...)цените на ел. китари тип Fender СНОСНИ втора ръка варират от 1000лв. нагоре, естествено - зависи и от модела(...).

Май имаш доста завишено мнение за това кое е сносно... 1000лв за Fender втора ръка е убийство, ако ще и Джими да е свирил на него :P

имаме си и online магазин за муз. инструменти

http://www.visiarts.com/

кво знайте вий ;) ама кой ще си купува китара без да я пробва не знам

мисля че бяха пуснали в Технополис или Техномаркет (бъркам ги нещо) от талашитените Fender (bullet... afinity... едни лайна са - кво значение) на цена 199лв.

В Пловдив това което влизаше за по-свястно беше една Yamaha и Show Master и двете по за 550лв нови - видях ги в магазина на партийния дом...

Май имаш доста завишено мнение за това кое е сносно... 1000лв за Fender втора ръка е убийство, ако ще и Джими да е свирил на него :P

та виж на тоя сайт читавите китари са по 4-6 хил лв. и помисли колко струва Fender правен в USA и за колко би се продал втора ръка!

ха виж! sandman ти го казал и по-добре

А ти какво си мислиш, че можеш да намериш оригинален фендер за по-евтино? Ако намериш свиркай - ще купя 10! И то да ти кажа рядко можеш да намериш фендер и за под 1500лв освен ако не е някой с извадена душа! Чисто нов оригинален фендер под 5000лв няма! Това е музикален инструмент, а не като тея дето ги продават в нашите магазини за по 300-400лв правени от виетнамчета от 6-ти клас в часовете по трудово! :laughing:

По темата: Ако искаш съвет по-добре събери още малко парички и отиди при този пич в Асеновград дето вика mstar - поне ще ти направи нещо свястно и ще знаеш кво купуваш и ще ти го направи по твой тертип!

А между другото mstar, от каде знаеш за него? Правил ли си си китара от там? Защото и аз съм чувал за него и смятам да събирам пари да ми направи и на мен! Дай малко повече инфо!

А между другото mstar, от каде знаеш за него? Правил ли си си китара от там? Защото и аз съм чувал за него и смятам да събирам пари да ми направи и на мен! Дай малко повече инфо!

Говори ми в женски род, благодаря! :P :P :P :P :P

Пича се казва Пламен. Познавам го от няколко години - още бачкаше до арменския ресторант на центъра - редовно бягахме от училище и му висяхме на главата. Той направи китара на мой съученик - направи я много добра и мека. Баща ми е китарист и ако се случи нещо редовно си носи инструмента при него. Колеги от София също ползват неговите услуги. Обаче..... пича работи супер бавно и човек трябва да му стъпи здраво на врата! :bgrin:

МиЗерНиК, така е, завишено е мнението ми, но има разлика между Fender и Fender! :D

LifeFeel,

бих си поръчала китара през интернет, стига да е съответният цвят и ако може поне да ми отива на очите :D :D :D :D

Абе хора, че откъде ще намерите ИСТИНСКИ Fender тук? Че и втора ръка? Колко вървят китарите в Щатите ми е ясно, въпросът е къде ги видяхте тези китари от тази страна на Атлантика? :P :confused :confused (Освен по магазините в западна Европа де - на двойна и тройна цена - няма майтап, като излезе от Щатите всичко 'магически' поскъпва ??) Друг е въпросът дали ако имам толкова пари ще си купя точно Fender - въпрос на лични предпочитания. Та някой ако ми покаже ТУК в ПЛОВДИВ (че и в София да е) ИСТИНСКИ Fender втора ръка ще го поздравя най-сърдечно. С това използвах правото си на дуплика, така че никой да не се сърди че flood-вам. Не искам да обиждам и да се заяждам с никого, нито имам претенции да съм последната инстанция по въпроса. Затова смятам да сложа една ТОЧКА.

А по темата - не се залъгвайте, Пламен въобще не си върши работата като хората - сменял съм прагчета при него още докато ателието му беше до арменския ресторант и не бих го потърсил отново, камо ли да ходя заради него в Асеновград. Тоя човек ми скъса нервите от мотаене, да не говорим че само докато бях при него изпи 4 бири (по време на работа - докато набиваше прагчетата в грифа с едно паве! - ми мен ме заболя сърцето като го видях). Прагчетата държат 4 години вече, но имат нужда от корекции тук-там (а не би трябвало). Освен това цените му са един път - за ремонт добре, но за поръчка на китара - по-евтино ще ти излезе да си купиш нещо много по-добро от това, което ще направи той. Не знам как стоят нещата сега, но преди време беше заявил, че не се занимава с поръчки под 400лв, защото нямало смисъл.

Ако отворим дума за качество на работа и срокове на изпълнение ще си осъмна пред компютъра. :zzz Виждал съм негова работа - от преди години - китарата струваше 450 лева, а това тогава си бяха пари. Накратко - шум в електрониката, нестандартен размер на грифа (прагчетата бяха маааалко по-тесни от нормалното - не че не може да се свири, но чистата октава не е точно чиста, ако ме разбирате :bgrin: ), некачествени тунери, абе....радвам се че не е моя.

Ако трябва да обобщя: ако ви се чака 6 месеца до 1 година, имате излишни пари и не държите на качеството, то тогава знаете къде да отидете. Не съм си поставил за цел да злепоставям човека, нито му имам зъб - просто съм му сърбал попарата. Виж, за познати може би влага малко повече старание, но явно той е широко скроена личност, която нито се ангажира с поставяне на срокове на работа, нито може да гарантира постигането на резултат, еквивалентен на вложените средства. Аре нема нужда. :angry1

Абе хора, че откъде ще намерите ИСТИНСКИ Fender тук? Че и втора ръка? Колко вървят китарите в Щатите ми е ясно, въпросът е къде ги видяхте тези китари от тази страна на Атлантика?  :P  :confused  :confused (Освен по магазините в западна Европа де - на двойна и тройна цена - няма майтап, като излезе от Щатите всичко 'магически' поскъпва ??)

Мога да ти намеря истински фендер! Значи ако го знаеш Гейзата от бившия "Ричи Блус Бенд" си продава Фендера за 1500лв! Оригинален е и не си го е купувал от България! За в Пловдивските магазини и аз мисля че няма никаде, но в София има, ама са майка си и баща му! Ако Фендера в Щатите струва 3000$ в София ще струва 5000$ заради митнически такси, данъци, транспорт и други глупости.

А между другото от качествените китари на Фендер се свири най-лесно, защото хванеш ли примерно Гибсън - един свястен тон няма да искараш! Адски тежка е(чист клен без кухини), твърда (посиняват ти пръстите) - ужас!!! Обаче какъв звук вадиии....!!! - Имал съм удоволствието да свиря на оригинален Гибсън в едно студио!

RanEthel - Не рзбрах, на акустична китара свирил ли си? Ако не си по-добре си купи акустична първо! Хем са по-евтини, хем са една добра начална школа!

Ако искате може да пренесем лаф-мохабеда в тази тема:

Guitar Fans

Тук май ще ни се карат че flood-им. :bgrin:

Sandman, поздравявам те най-сърдечно! :D

Ran Ethel - успех в търсенето. :excl:

Over & out.

sandman, Гейзата ми е тате  :P

Базикаш се! :blink:

Това е един от най-добрите български китаристи, които съм чувал! ДА го поздравиш! Е още ли си продава китарата?

Mu3epHuK - за кое ме поздравяваш?

Базикаш се! :blink:

Това е един от най-добрите български китаристи, които съм чувал! ДА го поздравиш! Е още ли си продава китарата?

Mu3epHuK - за кое ме поздравяваш?

Не се бъзикам, ще го поздравя! :D

Fender-a е продаден.

няма се притеснявате за фуденето бе ;) те модераторите рядко четат buy/sell ;)

Попа и Гейзата са велики! То мойте приятели китаристи им викаха, че са кръчмари - ама сигурно от завист ;)

За правене на китара по поръчка - изобщо не виждам смисъл! Как може да се съревновава по цена със 'заводска' още повече правена в евтино-азия ?!? Никак! На мен ми се чини, че лютиерите трябва да почват мин от 1000лв ...

• 1 year later...
отиди в технополис...от 219 лв...до

А случайно да погледна датата - Nov 22 2004 :confused ....или пък че юзерът пуснал темата е бил "Last Active 14th November 2004 - 21:56".....Май голям зор се иска да изровиш тема отпреди 2 години... ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...