Jump to content
BulForum.com

кирилизиране на матр. принтер Panasonic KX-P1124


Recommended Posts

ами това е проблема, постарал съм се да го опиша в заглавието

има принтер, ама под ДОС печата маймунки, нямам дискетка, нямам дискче, нищо нямам

и освен това незнам какво трябва да се направи - хардуерно или софтуерно се решават подобни проблеми ?

Link to comment
Share on other sites

Моделът 1150 има дискета, с която му се указва коя кодова таблица да ползва, дори не е по кодова таблица , а по държави. Предполагам, че и този е така, просто виж за такава дискета от някой познат или потърси в сайта на производителя.

Link to comment
Share on other sites

търсих в сайта, споменава се на 2 странички само - там където пише за съвместимост с XP и 2003 - пише че си имало стандартно драйвери в Windows-а

 

а пък в секцията за discontinued products като порових, изтеглих квото имаше за най-близкия модел p1131 (най-близкия ми се стори съдейки по цифрите, незнам дали в действителност е така). discontinued products защото реших че след като е матричен трябва да е стар и вече да не се произвежда - отново предположение

 

утре ще пробвам като пусна exe-то което изтеглих какво ще ми каже

Link to comment
Share on other sites

Тъй като Виндовс и ДОС използват различни методи за печат (ДОС разчита на вградените шрифтове на принтера), ако принтерът ти не поддържа софтуерно кирилизиране (най-често чрез ESC последователности), то решението е хардуерно такова.

Потърси за въпросните ESC последователности за смяна на кодовата таблица, на подобни принтери или стандартни последователности, съвместими модели на твоя са KX-P1123, KX-P2023.

Link to comment
Share on other sites

Играе се с копчетата, ако е нов, то той е хардуерно кирилизиран. Обаждаш се на "Компюйтър 2000" които до колкото помня са дистрибутори на Panasonic, казваш какъв ти е модела и те ти пращат на мейла един ДОК файл с инструкции.....елементарно е!!

Link to comment
Share on other sites

pi4 samo s gadnata disketka maina , ba6 za toia model niamam

ako iska6 moga da ti prati za 2130/35 i za 1150 da probva6 dali 6a mine nomera  :wir

 

Хайде бе ;) Само с дискета :) Що за съвет :) А ако речем го пусне като IBM proprinter ????? А впрочем Панасоник-а си има МЕНЮ "е харчи се малко хартия" което можеш да променяш доста нашироко ;)

 

kicko Изобщо ли непечати или печати на "иврид" :) ????

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...