Vinetu Posted May 30, 2003 Share Posted May 30, 2003 Nqkoi moje li da mi kaje kak da si napravq forum izpolzvaiki spomenatiq software i moga li da go testvam na svoeto pc predi da go ka4a v net-a 10x Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted May 30, 2003 Share Posted May 30, 2003 Ако имаш работещо apache+PHP+MySQL може и на твоето PC. За да инсталираш обаче изброените по-горе "неща" ти трябва доста четене Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vinetu Posted May 30, 2003 Author Share Posted May 30, 2003 Za tva i az se dosetih. Vuprosut e otkude moje da se nameri (ako moje) kratko i qsno opisanie na ne6tata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted May 30, 2003 Share Posted May 30, 2003 Ей тука има инфо по въпроса. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vinetu Posted May 30, 2003 Author Share Posted May 30, 2003 10x Godfather, no govorih za board-a kak da se install-ne 6toto ako uspeq da go napravq 6te go testvam napravo v web. 10x vse pak toq link e dosta polezen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted May 30, 2003 Share Posted May 30, 2003 Ами ти без тия неща не можещ да го подкараш посмъртно, пък ако ги инсталираш успешно, след това не би имал проблеми с борда. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vinetu Posted May 30, 2003 Author Share Posted May 30, 2003 qvno sum dosta neprosveten po vuprosa ama tva 6te mi trqbva zatova pls da mi razqsni6 malko nqkoi ne6ta. Za da naprava forum kato tozi na warez i da go ka4a v net-a kakvo to4no mi trqbva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted May 30, 2003 Share Posted May 30, 2003 Трябват ти следните неща: 1. уеб сървър - най-добрия избор естествено е apache. 2. PHP engine - това е платформа за динамично програмиране от страна на уеб сървъра. Понастоящем всички хубави неща са написани на този език (личи си от разширението - .php) 3. Повечето бордове и други подобни приложения използват и database engine за да съхраняват информацията си. Най-разпространения избор в случая е MySQL. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maddrum Posted May 30, 2003 Share Posted May 30, 2003 pi4 ako iska6 vij i tozi forum tuk sled kato si si instaliral mySQL i PHP, toi avtomati4no se instalira na tvoqta ma6ina. Mnogo e gotin kato dizain i go ima i na balgarski. Prosto kato alternativa A ako ne si se zanimaval s podobni ne6ta, baq trqbva da po4ete6 dokato vleze6 vav forma. Ima edna hubava knijka za PHP edna debela i 4ervena, tam si pi6e si4ko:)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted June 1, 2003 Share Posted June 1, 2003 sakan be - debela i 4ervena - toi 4oveka ti kazva niakolko pati 4e iska ne6to "sbito"... da ima kak da si legne ve4erta i kato stane sutrinta vsi4ko da mu e iasno... s dve dumi - ne mu se 4ete, be... kakvo go tormozite s knigi razni... zemete mu go isntaliraite nai-dobre toia board i da se svar6i, ai basi makata, ot devet kladeneca voda mu nosi6 i vse ne e tva deto iska.. to e iasno kakvo iska, ama takav film niama - tia raboti bez iako 4etene ne stavat... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vinetu Posted June 1, 2003 Author Share Posted June 1, 2003 ov3rm4n ne si prav. Nai-lesno e nqkoi da ti go instalira i gotova ne e tova celta. Imenno zatova sum blagodaren na Godfather za linkovete, a kolkoto do tvoq post po-dobre ne kazvai ni6to ako nqma6 kakvo da kaje6 po temata Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted June 1, 2003 Share Posted June 1, 2003 http://warez.ru:8081/win_appz/FoxServ_3.0/...FoxServ-3.0.exe Инсталира PHP, Python, MySQL, Perl, етц. Всичко, което ти трябва за един напълно работещ сървър. След това най-лесната работа е да си качиш Invision P Board. Simple as that Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vinetu Posted June 1, 2003 Author Share Posted June 1, 2003 s risk da spe4elq nagrada za maloumnik ili tam kvato q davahte pak 6te pitam Kakvo ob6to ima moeto pc s toq forum sled kato go install-vam na nqkoi web server. Ei tva me interesuva. Za drugoto 6te 4eta. 10x mnogo za proqvenoto turpenie kum men Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted June 1, 2003 Share Posted June 1, 2003 Сам си написал, че искаш да го тестваш на твоето PC. Освен ако сам не знаеш какво искаш Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vinetu Posted June 1, 2003 Author Share Posted June 1, 2003 Ako re6a da go ka4vam napravo v net-a kakvo mi e nujno i kude da 4eta kak stava instalaciqta Link to comment Share on other sites More sharing options...
maddrum Posted June 1, 2003 Share Posted June 1, 2003 Ako re6a da go ka4vam napravo v net-a kakvo mi e nujno i kude da 4eta kak stava instalaciqta Hmmm 4ove4e ako ne znae6 kak stavat ne6tata trqbva da ti kaja 4e e baq rabota dokato se nau4i6 i ne e tolkova prosto kolkoto ti si misli6. Dadoha ti dostata4no materiali za 4etene. Zatova moga da ti prepora4am edno drugo re6enie na problema i to se nari4a gotov i-net si forum. Prosto trqbva da se registrira6. Az li4no moga da ti kaja edin forum ot koito az sam dosta dovolen i toi se namira na adres ei tuka na Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted June 1, 2003 Share Posted June 1, 2003 Ako re6a da go ka4vam napravo v net-a kakvo mi e nujno i kude da 4eta kak stava instalaciqta Сваляш си Invision Board, четеш DOCUMENTACIQTA в архива и инсталираш. Какво повече искаш? Някой да ти звънне по телефона и да ти дава напътствия? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vinetu Posted June 1, 2003 Author Share Posted June 1, 2003 OK zn4i svalqm programkata, 4eta documentaciq i install-vam - perfectly clear p.s. tva s telefona ne e lo6a ideq Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted June 1, 2003 Share Posted June 1, 2003 Доколкото помня документацията бе сравнително читава. Ако имаш неясноти след изчитането и прилагането й - свиркай тук. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vinetu Posted June 2, 2003 Author Share Posted June 2, 2003 znaete li bezplaten server, koito da razre6ava izpolzvane na .php 6toto kakto razbrah tva 6te mi trqbva za install-a, a o6te ne sme si platili za domain Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted June 2, 2003 Share Posted June 2, 2003 www.spaceports.com www.host.sk Link to comment Share on other sites More sharing options...
maddrum Posted June 2, 2003 Share Posted June 2, 2003 www.tripod.lycos.co.uk Dreamer drugite dva sam gi probval no ne6to ne raboteha kakto trqbva. Host.sk nqma mesta, a na spaceports taka i ne uspqh da podkaram mySQL.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vinetu Posted June 2, 2003 Author Share Posted June 2, 2003 Dreamer, 6te mi obqsni6 li kak stava tova: "Once the directories have been created, CHMOD "archive_in", "archive_out" and "uploads" to 0755 (if you get permissions errors later on, you can CHMOD these to "0777")" i kakvo e CHMOD 10x Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted June 2, 2003 Share Posted June 2, 2003 i kakvo e CHMOD 10x "chmod" (pi6e se s malki bukvi) e komanda za promiana na file permissions v UNIX Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted June 2, 2003 Share Posted June 2, 2003 В някои FTP клиенти го има като Set/Change Attributes. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.