Jump to content
BulForum.com

Какво ми предпоръчвате??

Recommended Posts

Аз имам mobile 2600+ с дъно asus a7v600-x kt600 2.256drr400 и hdd40gb стар

Какво да си взема??

Въздушно ухлаждане zalman 7000-cu и да клоквам

още 256 или 512 ддр400 рам

80 гб маьтор 8мб кеш

??????

10x in advance :punk

Vaprosat e mnogo truden shtom trjabva da izberesh samo edno ot trite, no az bih si vzel HDD-to, po prichina, che dnes 2X256 DDR400 sa gore-dolu napalno dostatachni, CPU-to ne e losho i si ima njakakvo ohlajdane, a ako HDD-to ti e staro, znachi e i po-bavno, a i oshte 80Mb njama da ti dojdat zle. Ne si pisal kakvo e videoto, no ako ne e nishto osobeno bih nablegnal po-skoro na nego(osven ako ne ti puka za nego :D )

MURDER said:
Аз имам mobile 2600+ с дъно asus a7v600-x kt600   2.256drr400  и hdd40gb стар

Какво да си взема??

80 гб  маьтор 8мб кеш

??????

Какво ще охлаждаш ве пи4 с тоя зелман за 50$-това да не ти е П4,мобилката 2,6+ става на 2,4 и с обикновен Спайър Виспер рок4 при мен на пуснат Прайм на мах.хеатинг държи 50-градуса , за кво ти е даваш тея пари за охлаждане ...а да клокваш Мобилката пове4е от 2,4-2,5 ГХз,едва ли ще ти се отдаде с вуздушно охлаждане, така 4е забрави Зелмана , вярно 4е е много як и ще държи 10-тина градуса отдолу, но тези 10-градуса не си струват разликата от 30-40$...е и малко е по- тих Зелмана- ти си решаваш ,но зелмана за мен не е добра инвестиция!

Но ако си имаш пари4ките земи си го ,много е хубав ,просто останах с впе4атление 4е трябва да избираш между компонентите по-горе!

Ами да напиша нещо и за другите неща,според мен гледай да изцедиш ХДД -до край и не вземай по- голям ,,особено ако имаш хубав нет..., разликата м/у 8 и 2 кеш няма да я забележиш много !

А за паметта...ами може да се хвърлиш на памет , на тая Мобилка ще и отива поне 512МБ:)))),...........опа ти си с 2Х256 МБ - сори не видях...., но пак може да бу4неш едно пар4енце 256 МБ в зависимост от това какво играеш... по -горе пак правилно са ти писали за Видеото ..

аре късмет с ъпгрейда!

MURDER said:
Аз имам mobile 2600+ с дъно asus a7v600-x kt600  2.256drr400  и hdd40gb стар

Какво да си взема??

80 гб  маьтор 8мб кеш

??????

Залмана е най добрия избор щом смяташ да клокваш, но диска само гледай да не е MAXTOR всичко дуго става, а по въпроса за паметта ако имаш възможност продай твойте двете и си вземи 2х512МВ гледай да е маркова за да нямаш проблеми като клокваш :)

little said:
Залмана е най добрия избор щом смяташ да клокваш, но диска само гледай да не е  MAXTOR всичко дуго става, а по въпроса за паметта ако имаш възможност продай твойте двете и си вземи 2х512МВ гледай да е маркова за да нямаш проблеми като клокваш :)

Би ли ми казал на колко ти ба4ка Бартона (MHz,temp, FSB) sys Zelmana

..специално за темп. ме интересува на Фул лоуд..по възможност с Прайм ,на теста за мах.хиитинг!Но ако не си правил тестове (в което се съмнявам:)),не прави специално за мен!

10Х

Сори за ОФФтопика!

Foxy е прав, не си струва парите, освен ако ги нямаш в излишък.

Много зависи от това какво смяташ да правиш. Ако е само за клок, тогава за какво ти е нов хард ?! А ако просто искаш да си похарчиш парите, тогава има две решения: ако страдаш от липса на място, 512 рам хич не е зле, иначе ако пускаш някои меко казано лакоми за памет приложения като Пхотошоп, Корел или 3-D, рам-а може да ти свърши повече работа. Все пак аз бих си взел харда.

Foxy said:
Би ли ми казал на колко ти ба4ка Бартона (MHz,temp, FSB) sys Zelmana

..специално за темп. ме интересува на Фул лоуд..по възможност с Прайм ,на теста за мах.хиитинг!Но ако не си правил тестове (в което се съмнявам:)),не прави специално за мен!

10Х

Сори за ОФФтопика!

ето това тук е при нормална работа иначе ако се "напъне" примерно при обработка на DVD,VCD,DivX.....и т.н. температурата се вдига с ~4-5 градуса :) за тестове в момента няма да мога, защото имам работа но ако държиш утре ще направя ;)

Foxy е прав, не си струва парите, освен ако ги нямаш в излишък.

Според мен си струва парите особенно спрямо останалите, които се предлагат на пазара ;) единия е шумен, другия не е шумен но пък не охлажда добре............ :) смятам, че това е най доброто въздушно охлаждане на пазара а пък и става за всички процесори(AMD,AMD64 и P4) :)

little said:
ето това тук е при нормална работа иначе ако се "напъне" примерно при обработка на DVD,VCD,DivX.....и т.н.  температурата се вдига с ~4-5 градуса :) за тестове в момента няма да мога, защото имам работа но ако държиш утре ще направя ;)

Според мен си струва парите особенно спрямо останалите, които се предлагат на пазара ;) единия е шумен, другия не е шумен но пък не охлажда добре............ :) смятам, че това е най доброто въздушно охлаждане на пазара а пък и става за всички процесори(AMD,AMD64 и P4) :)

A mi da ti kaja 4estno ,az sym s Wisper rosk4..i daje za moe golqmo u4udwane dyrji nqkolko gradusa po-wisoka temp. ot Zelmana pri tvoite 4estoti na CPU i FSB (4-5-6)gradusa...i kato dekodiram se vdiga s 5-6-7 Gradusa oshte !

Ina4e sa universalnosta na Zelmana i za tova e 4e e ot nai-tihite (da ne kazvam nai-tihiq) hubavi ohladiteli ..a moje bi i nai-hubaviq -daje!

No vsi4ko hubavo si ima cena ,koito move da si q pozvoli da vzema ,az ne mojah kum momenta i si wzeh Wisper rock4,no e po-shumen ot Zelmana -4uval sym kak ba4ka Zelmam:)))..a za efikasnosta mu (na Wispr.rok4) ,ami na men mi vurshi rabota ,nai-visikata temp. ,koqto mi e stigala mobilkata i to s Praim-a lqtoto e 55-gradusa , sega max 43-45 -koeto za mobilkite pusnati na 1,6V -ne e nikakuv problem!

Zelmana za men e kato edno biju v komputera ,koito ima vuzmojnost da si okrasi kompa s takova biju - da ne propuska !

може би харда повечко място не е за изхвърляне пък и новите Хдд-та предлагат по голяма скорост ,512 ддр за игри за сега са си достатъчни дори на игра като Doom 3 се видя това .. ( е стига да не искаш да я играеш на абсолютно максимални ефекти и т.н. )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...