Jump to content
BulForum.com

Избор на кола ?


dragomir375

Recommended Posts

Здравейте. Карам пежо 307 1.6 хди 109кс тъй като и направих много ремонти, нещо я намразих и решавам да си взема нова. Бюджета ми е около 10 000 и изискванията ми са да е бензин (  омръзна ми този дизел) , аз да си я направя на гас и годината да е след 2009г зареди новите еко прегледи. Да споделя, че нищо не разбирам от коли и за това се допитвам до Вас. По принцип не съм фен само на 1 марка. Разглеждах и пежо 508, Шкода октавия, пасат 6 ца, ситроен ц5. Държа да е някой много здрав двигател и да не е претенциозен. Естествено, че кола на почти 13г няма гаранция и винаги ще има риск. Моля да ми кажете мнение и да споделите марка, коя според вас кола е с най здрав и издържлив двигател с евтина поддръжка.  В краен вариант може да предложите и дизел. Благодаря Ви предварително. :)

Link to comment
Share on other sites

Приятел, предполагам си наясно, че на така зададен въпросът ти няма и няма как да има еднозначен отговор. Не съществува такова нещо като "най-здрава, най-издръжлива и с най-евтина поддръжка". Ако съществуваше, повярвай ми, всички щяхме да караме точно нея и всички останали марки да фалират :D  

Купувайки 13-годишна кола "нов внос" (можеш да си сигурен, че ще е на минимум 400000км), купуваш котка в чувал. На този етап от живота си колите се делят единствено и само на "добре поддържани от предишния собственик" и "зле поддържани от предишния собственик". Така че ослушай се дали някой, който познаваш и/или имаш доверие не си продава колата, та като я вземеш поне да си имаш представа от реалното й състояние.

Също така имай предвид, че последната година пазара на коли втора ръка скочи с поне 30%, та и вместването в бюджета ти също няма да е много лека задача.

 

И в подкрепа на горното да ти споделя личен пример, понеже така или иначе си посочил като възможен вариант това, което аз карам- Пасат Б6. Моя е с двулитровия 140-коньов дизел с код BKP. Отвори който и да е VW-форум и ще прочетеш, че това е най-скапания двигател от всички, монтирани в Пасатите: със сименс дюзи (не се рециклират), с пукащите се глави, с проблемните маслени помпи и тн.  Еммм, моя го търкалям вече 3 години и половина и почти 100000км навъртяни от мен. За това време- никакъв проблем с двигателя. Не че не съм правил ремонти- правил съм доста (основно по окачването, също съединител и още 2-3 по-дребни неща), но не съм имал проблем с нито едно от изброените по форумите "слаби места". Тънкия момент обаче е, че колата ми я избра и внесе мои братовчед-автомонтьор, в който съм сигурен, че няма да ме изработи и той ми направи първоначалното обслужване. Та така, мисля схвана идеята...

Link to comment
Share on other sites

Амии в момента с тия цени на колите е скандално положението. Иначе най-добрия вариант ти е някоя хонда или тойота бензин :) 

 

Ама тия акорди 2007-8 са по 20 бона :D 

Link to comment
Share on other sites

По принцип- много лош момент е сега за покупка на кола: хем цените са двойни, хем няма внос и само боклук е останал по автокъщите. За нова кола- тоже. Комшията ми се оплака оня ден- поръчaл си нова Дачия Дъстър, казали му 9 месеца доставка ОРИЕНТИРОВЪЧНО :Facepalm: Още малко ще стане все едно се записваш за нова Лада в Мототехника :lol: 

То и аз се бях засилил пролетта да продавам Пасата, че ми се дощя нещо по-ново да взема, ама като видях каква е ситуацията се отказах и ще го крЕпя още 1-2 години с надеждата, че ще се раздвижи нещо.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Здравейте! Както са казали колегите по-горе сега не е точния момент за покупка на кола. 

Покупка на кола втора ръка е нож с две остриета, може да работи, може и всеки ден да е на сервиз.

При новите коли има ограничен внос. За почти всички марки се чака доста време.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...