Jump to content
BulForum.com

Xbox Live


Ghetto_Freak

Recommended Posts

Здравейте,

 

От доста време не съм се интересувал, а и не намерих много полезно инфо относно този Xbox Live. 
 

Въпросът ми е това може ли да се играе без да се плаща, че по спомен преди години като имах Xbox 360 ми искаше пари.

 

Искам да взема една консола да отмарям вкъщи.

Link to comment
Share on other sites

Всичко при конзолите е платено, няма лабаво там. :) Xbox live е абонаментна услуга, обикновено на промоция по черните петъци, коледа и тн струва около 80лв на година (онзи ден в kinguin го мернах за 78лв). Срещу тях получаваш 4 безплатни игри всеки месец (2 за Xbox one и 2 за Xbox 360 с обратна съвместимост). Преди от тези 4 имаше винаги поне едно ААА заглавие, но последните месеци рязко развалиха работата и пускат само инди тъпни. Освен това с платен абонамент имаш възможност да играеш онлайн с други хора и да се възползваш от периодичните намаления в стор-а, където обикновено изкачат добри оферти. Като цяло си заслужава да го плащаш ако играеш много и/или ако имаш поне двама приятели с ексбокс, с които да бичиш онлайн. Но ако играеш като мен- 2 пъти в месеца за по 2 часа, тогава по-скоро са пари на вятъра.

 

п.п.: друго много важно, което трябва да знаеш за xbox live, е, че услугата няма покритие в България. В смисъл- не, че не може да се ползва, но трябва акаунта ти да е регистриран в друга държава (най-често Англия, моят също е там), на реален тамошен адрес (сигурно 1/3 от ексбокс потребителите в бг, в това число и аз, сме регистрирани на адреса на gabco в UK :D - като едно голямо бг геймърско общежитие сме :D )

По принцип не е кой знае какъв проблем, реално що се отнася до xbox one игри и услуги няма никаква разлика, защото са регион фрий, проблем може да стане само ако решиш да купуваш игра за 360- тогава понякога засича, че картата с която плащаш е българска и системата не ти дава да извършиш плащането. И този казус си има решение (най-често чрез VPN), но за повечето хора си е неудобство.

 

п.п.п.: макар да съм ексбокс потребител, и аз признавам, че за България може би по-добрия избор е плейстейшън и пс плюс абонамент. Поне от гледна точка на описаното по-горе. Там си има покритие в България и няма никакъв проблем с регистрации и плащания.

 

п.п.п.п.: в крайна сметка най-важното е твоите приятели с които ще играеш какви конзоли имат и на коя система ексклузив-игрите те кефят повече. От там и избора на конзола.

Link to comment
Share on other sites

общо взето - нямат конзоли или ако имат седят няколко Wii-та, PS3-4ки, но никой няма Кутии. Преди имах 360 ама даде  RROF и от тогава не правя нищо. Чудя се гледам и на сносни цени и ме колебая. 

Link to comment
Share on other sites

Xbox one s се намира втора ръка за 300-350лв с екстри. Стандартния уан- 200-250лв. 360ка към днешна дата според мен е безсмислено да се купува- твърде стара е вече.

Ексклузивните игри за ексбокс като цяло са по-малко като брой от тези за пс, но пък за мен си заслужават: лют ХАЛО-фен съм, Гиърс-ите също са отлични игри, а Форца-та за мен е най-добрата поредица игри с коли евър. Така че- въпрос на вкус.

И аз като теб преди 2-3 месеца реших да си дам почивка и продадох бокса с доста от игрите, че покрай работа, дете и тн вече не оставаше време за игра и само прашасваше, но нещо се усещам напоследък че ми избиват чивиите и май ще си взема една s-ка ей така за разкош :)

Link to comment
Share on other sites

Първия  xbox го взех заради Halo 2 - играх на компчтър и след това взех "кашона" за да мога да мина на втората част. След това махнах всизки игри и сега имам едно Wii което съм дал на го ползват ама и те като мен с дете на 3 години го ползват "изклччително" много. 

Чудех се да го пусна да взема някой лев ама така и така не ми се дава, че го взех от Щатите и сега ми е малко носталгични. 

Ще видя какво ще направя и ше реша.

 

Може и нищо да не взема, ама отделно пари за пакети няма да давам, при положение, че може и със седмици да не го пускам, то се губи смисъла. 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...