Jump to content



Photo

Xbox Live


 • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Ghetto_Freak

Ghetto_Freak

  Депутат

 • Members
 • PipPipPipPipPipPipPip
 • 2346 posts

Posted 04 July 2018 - 22:39

Здравейте,

 

От доста време не съм се интересувал, а и не намерих много полезно инфо относно този Xbox Live. 
 

Въпросът ми е това може ли да се играе без да се плаща, че по спомен преди години като имах Xbox 360 ми искаше пари.

 

Искам да взема една консола да отмарям вкъщи.



#2 deus_pld

deus_pld

  Майстор

 • Members
 • PipPipPipPip
 • 404 posts

Posted 05 July 2018 - 07:36

Всичко при конзолите е платено, няма лабаво там. :) Xbox live е абонаментна услуга, обикновено на промоция по черните петъци, коледа и тн струва около 80лв на година (онзи ден в kinguin го мернах за 78лв). Срещу тях получаваш 4 безплатни игри всеки месец (2 за Xbox one и 2 за Xbox 360 с обратна съвместимост). Преди от тези 4 имаше винаги поне едно ААА заглавие, но последните месеци рязко развалиха работата и пускат само инди тъпни. Освен това с платен абонамент имаш възможност да играеш онлайн с други хора и да се възползваш от периодичните намаления в стор-а, където обикновено изкачат добри оферти. Като цяло си заслужава да го плащаш ако играеш много и/или ако имаш поне двама приятели с ексбокс, с които да бичиш онлайн. Но ако играеш като мен- 2 пъти в месеца за по 2 часа, тогава по-скоро са пари на вятъра.

 

п.п.: друго много важно, което трябва да знаеш за xbox live, е, че услугата няма покритие в България. В смисъл- не, че не може да се ползва, но трябва акаунта ти да е регистриран в друга държава (най-често Англия, моят също е там), на реален тамошен адрес (сигурно 1/3 от ексбокс потребителите в бг, в това число и аз, сме регистрирани на адреса на gabco в UK :D - като едно голямо бг геймърско общежитие сме :D )

По принцип не е кой знае какъв проблем, реално що се отнася до xbox one игри и услуги няма никаква разлика, защото са регион фрий, проблем може да стане само ако решиш да купуваш игра за 360- тогава понякога засича, че картата с която плащаш е българска и системата не ти дава да извършиш плащането. И този казус си има решение (най-често чрез VPN), но за повечето хора си е неудобство.

 

п.п.п.: макар да съм ексбокс потребител, и аз признавам, че за България може би по-добрия избор е плейстейшън и пс плюс абонамент. Поне от гледна точка на описаното по-горе. Там си има покритие в България и няма никакъв проблем с регистрации и плащания.

 

п.п.п.п.: в крайна сметка най-важното е твоите приятели с които ще играеш какви конзоли имат и на коя система ексклузив-игрите те кефят повече. От там и избора на конзола.


Edited by deus_pld, 05 July 2018 - 12:52.


#3 Ghetto_Freak

Ghetto_Freak

  Депутат

 • Members
 • PipPipPipPipPipPipPip
 • 2346 posts

Posted 05 July 2018 - 17:25

общо взето - нямат конзоли или ако имат седят няколко Wii-та, PS3-4ки, но никой няма Кутии. Преди имах 360 ама даде  RROF и от тогава не правя нищо. Чудя се гледам и на сносни цени и ме колебая. 



#4 deus_pld

deus_pld

  Майстор

 • Members
 • PipPipPipPip
 • 404 posts

Posted 05 July 2018 - 19:01

Xbox one s се намира втора ръка за 300-350лв с екстри. Стандартния уан- 200-250лв. 360ка към днешна дата според мен е безсмислено да се купува- твърде стара е вече.
Ексклузивните игри за ексбокс като цяло са по-малко като брой от тези за пс, но пък за мен си заслужават: лют ХАЛО-фен съм, Гиърс-ите също са отлични игри, а Форца-та за мен е най-добрата поредица игри с коли евър. Така че- въпрос на вкус.
И аз като теб преди 2-3 месеца реших да си дам почивка и продадох бокса с доста от игрите, че покрай работа, дете и тн вече не оставаше време за игра и само прашасваше, но нещо се усещам напоследък че ми избиват чивиите и май ще си взема една s-ка ей така за разкош :)

#5 Ghetto_Freak

Ghetto_Freak

  Депутат

 • Members
 • PipPipPipPipPipPipPip
 • 2346 posts

Posted 06 July 2018 - 17:15

Първия  xbox го взех заради Halo 2 - играх на компчтър и след това взех "кашона" за да мога да мина на втората част. След това махнах всизки игри и сега имам едно Wii което съм дал на го ползват ама и те като мен с дете на 3 години го ползват "изклччително" много. 

Чудех се да го пусна да взема някой лев ама така и така не ми се дава, че го взех от Щатите и сега ми е малко носталгични. 

Ще видя какво ще направя и ше реша.

 

Може и нищо да не взема, ама отделно пари за пакети няма да давам, при положение, че може и със седмици да не го пускам, то се губи смисъла. 






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users