Jump to content
BulForum.com

Premiere Pro nested sequences проблем


tedy

Recommended Posts

Отскоро разучавам Premiere Pro (CC 2018 12.0), свикнал съм по принцип с Vegas.

Premiere, макар на пръв поглед по-дървен и с доста ограничения спрямо Vegas, има нещо в него наред с повече вградени ефекти, което май ме кара да ползвам него преимуществено, като основните проблеми са поддръжка на формати (и VFR, който май е вкаран в последния ъпдейт, но още не е изпипан като слушам) и някои дървении при работата с интерфейса и таймлайна, както и да е.

Ако имам някакъв sequence в Project media прозореца, и се опитам да го драг-на или добавя по друг начин (примерно през Source monitor) към текущия sequence в някой трак, очаквам да добави единичен клип в зелен цвят, също както когато създавам nested sequence (което пък работи нормално). Но то просто добавя отделните сорс-клипове от секуенцито, към текущия секуенце.

Това бъг ли е, зависи ли от някоя настройка? Всички туториали, които гледам (поне в малко по-старите версии), като драгват sequence от project media (или както и да е) към трак в текущия sequence, се адд-ва единичен клип, оцветен в зелено, подобно както когато се прави nested sequence.

 

EDIT: Такова недоглеждане рядко ми се случва. Оказа се един чек-бутон в таймлайна, най-вляво. Отговаря точно за това и по някаква причина още при инсталацията съм го изключил (опцията). Включих го и всичко е наред.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...