Jump to content
BulForum.com
Sign in to follow this  
tedy

Premiere Pro nested sequences проблем

Recommended Posts

Отскоро разучавам Premiere Pro (CC 2018 12.0), свикнал съм по принцип с Vegas.

Premiere, макар на пръв поглед по-дървен и с доста ограничения спрямо Vegas, има нещо в него наред с повече вградени ефекти, което май ме кара да ползвам него преимуществено, като основните проблеми са поддръжка на формати (и VFR, който май е вкаран в последния ъпдейт, но още не е изпипан като слушам) и някои дървении при работата с интерфейса и таймлайна, както и да е.

Ако имам някакъв sequence в Project media прозореца, и се опитам да го драг-на или добавя по друг начин (примерно през Source monitor) към текущия sequence в някой трак, очаквам да добави единичен клип в зелен цвят, също както когато създавам nested sequence (което пък работи нормално). Но то просто добавя отделните сорс-клипове от секуенцито, към текущия секуенце.

Това бъг ли е, зависи ли от някоя настройка? Всички туториали, които гледам (поне в малко по-старите версии), като драгват sequence от project media (или както и да е) към трак в текущия sequence, се адд-ва единичен клип, оцветен в зелено, подобно както когато се прави nested sequence.

 

EDIT: Такова недоглеждане рядко ми се случва. Оказа се един чек-бутон в таймлайна, най-вляво. Отговаря точно за това и по някаква причина още при инсталацията съм го изключил (опцията). Включих го и всичко е наред.

Edited by tedy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...