Jump to content
BulForum.com

Смарт часовници и фитнес гривни


Recommended Posts

Здравейте колеги.

Темата предлагам да е за лични впечатления от смартчасовници и фитнес гривни.

И двата вида устройства ги обединявам, защото тендецията е смартчасовниците да включват и това което вършат фитнес гривните (пулс, калории, сън и т.н.)

Имал съм два модела фитнес гривни до сега:

- Fitbit flex (добра е, лека и сравнително удобна, но е чиста фитнес гривна и ако искате да знаете часа носейки часовник, а не да си бъркате в джоба да поглеждате телефона, не е толкова ОК, друг недостатък е, че иска зареждане към 5-6-я ден).

- Garmin Vivofit (има часовник и всъщност всичко, което трябва да е фитнес гривната + вградена батерия издаянваща поне 1 г. според производителя), недостатъци не открих, само и се нарадвах и отиде към раздел "продадени".

 

В момента съм се насочил към смарт часовник Pebble Watch, моля някой, ако има личен опит или близки наблюдения да ги сподели.

 

Link to post
Share on other sites

Аз от 2 месеца имам Mi Band.Ползвам я за 2-3 неща.Може да мери крачки,но не е много точна.С мидифицираната версия на апа могат да се получават известия за съобщения.С MIUI като ми е вързана гривната към телефона мога да си го отключвам без unlock pattern. Алармата е добра,вибрира и те буди.

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

И аз съм с Mi Band.
Предимства :

1. Цена (15$ промоция).

2. Батерия (в момента е на 45 дена от зареждането и е на 55% батерия).

3. Дизайн (изчистен без излишни работи и с опция да сменяш каишката за цени от 1-30$ за кожени или силиконови).

4. Водоустойчивост (къпя се с него без проблем/ някои хора се оплакват след басейн, че имат проблем и не работи банда).

5. Удобен (след 2 дена носене забравяш за него и не го усещаш на ръката).

6. Отчитането на съня е учудващо точно (нямам си на идея как го засича, но ми отчита всяко будене докато спя).

7. Статистика (банда има собствена памет и запаметява до 1 седмица според описанието). Това спестява носенето на телефона и постоянното му свързване с гривната.

 

Недостатъци:

1. Липса на екран (реално това си е чист фитнес банд).

2. Няколко бъга (които се оправят с намиране на точния софтуер)

3. Странно зарядно (при загуба ще трябва да си поръчате зарядно, цената на зарядното е 2-3$)

4. Крачкомера лъже с около 1/3 от това което ви показва (сравнявам го с това което отчитат другите 2 телефона).

 

Като цяло за цената си е направо идеален.

Link to post
Share on other sites

Подариха ми jawbone up24, не е лоша гривничката но не я носих много време.

Единственото което ми хареса много е буденето сутрин с вибрация. Ако трябваше да избирам най-вероятно щях да взема Гармин-а понеже си е и часовник. 

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

каква е идеята, която стои зад тези джаджи ... часовника горе-долу ясно - показва часа и някакви "умни" функции, ама с гривната ква е идеята и най-вече тези, които не са с дисплей, а за да се "ползват пълноценно", им е необходим "умен телефон" ... че той самия телефон след като е толкова умен, не може ли сам да я свърши тая работа? или всичко опира то style, fashion ... учудването ми произлиза от това, че не са хич евтини, а реално един смартфон или ги дублира като функционалност, или без него те сами не са ефективни ...

Link to post
Share on other sites

Нещата,които има в Mi Band:педометър, аларма с вибрация, измерване на съня, отключва ти телефона с гривната вместо всеки път да си чертаеш патърна, нотификации,когато някой ти звъни, с модната версия на апа можеш да получаваш и нотификации от апове.

 

Някои неща наистина ги има в телефона,но ме съмнява да искаш да се облъчваш с телефон до главата всяка нощ за да си мерип съня.

Link to post
Share on other sites
  • 3 months later...

някой който има китайски смарт часовник може ли да ми кажи при управлението на музикалния плеър дали има възможност звука да си остава на телефона, защото тук с един GV08S той се възпроизвежда от часовника(чрез bluetooth) .... а аз искам музиката да си излиза от телефона, а от часовника само да сменям траковете.

Link to post
Share on other sites
  • 7 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...