Jump to content
BulForum.com

Тайминги - Какво е това животно


Recommended Posts

Първо сори за тъпия (за някои хора) въпрос но има и хора като мене, които не са много навътре с хардуера.

Та някой може ли да обясни какво е това тайминг, как и откъде се променя, с какви стойности трябва да бъде, как се тества след като е променено, какви устройства имат тайминги ( чувал съм за рам и видеокарта (то май пак е рама на видеокартата)) и други такива интересни неща за таймингите.

 

Предварително мерси и дано няма предишна такава тема (аз поне не намерих)

Link to comment
Share on other sites

Таймингите се отнасят до паметта и се променят от биоса. Не е добре да се задават произволни стойности и принципно, колкото е по малка стойността им толкова е по-добре. Проблема е, че машината също може да стане доста по нестабилна и затова не е много добре да пипаш там, където нищо не разбираш.

Link to comment
Share on other sites

kolkoto po-niski sa taimingite, tolkova po-golqma proizvoditelnost 6te ima6 i veroqtno tolkova po nestabilna ma6ina 6te ima6. eksperimentirai! smakvai taimingite na po-niski stoinosti dokato ne doide moment kogato WinDoz-a 6te po4ne da ti zabiva. polu4i li se takova ne6to varni na po-visokite taimingi, na koito ne e pravil problem. a ako ti izgasne napravo sistemata se razrovi za knijkata na danoto za da vidi6 kak da nulira6 nastroikite v biosa. jumpers ;)

az naprimer gi darja na nai-niskite stoinosti i PC-to mi nqma nikakvi problemi. moga da go darja po cql mesec vklu4en

Uspeh!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...