Jump to content
BulForum.com

Firefall


Antares

Recommended Posts

beced7ebcc729cb85fed2fcdd7a9ab44871.jpg

 

Сюжета се развива в недалечното бъдеще, когато Земята е открила далечна планета, с големи заложи на Crystite - безценен материал - източник на енергия. Земя бива нападната от извънземна раса (the Chosen) и се разразява енергийна буря "the Melding".

 

Играта в момента е в open beta. Самата игра представлява 3d shooter, като играча избира 1st/3d person перспектива. Вместо класове има така наречените "battleframe" - тоест бронята, която играча ползва - позволяващи различен тип игра:

  • Assault - балансиран клас, позволяващ добри възможности и като защита и като офанзива. 
  • Dreadnaught - типичния танк - дебела броня, тромав, със стабилно въоръжение, може да създава защитно силово поле.
  • Recon - типичния снайпер - лека броня, маневреност, далекообхватни оръжия.
  • Biotech - медик. Освен уменията да лекува цели отряди - притежава възможността да обсипе бойното поле с токсични химикали
  • Engineer - съпорт. Освен общи неща, като ремонт, може да поставя статични защитни установки, силови полета и др.

Всеки от класовете притежава реактивна раница, което прави играта с една идея по-забавна. Всеки от класовете, с течение на развитието си натрупва т.нар. "pilot tokens", с които след време може да вземе ъпгрейд на настоящия си клас, позволяващ различни умения, нови оръжия и т.н. Можеш да смениш battleframe по всяко време, от съответната станция, но натрупания experience/направените ъпгрейди са за конкретния battleframe.

Основното в играта са реасурсите. Те могат да се натрупват по няколко начина - изпълняване на динамични събития, участване в инвазии, защита на градове/станции, превземане на градове/станции, PvP или просто чрез извличането им от подземни/наземни депозити. Принципно от картата могат да се види в кои зони какви залежи има и съответно - да почнеш да търсиш конкретен ресурс. Залежите са динамични - на едно място днес може да има алуминий, утре - силикат.

Ресурсите са нужни за crafting. Реално всичко по battleframe-а може да се ъпгрейдва - оръжието, бронята, модулите, даващи ти различните умения, thumper-а, с който извличаш ресурси от подземни залежи, както и базовите показатели на всеки battleframe (mass/power/cpu) също изискват различни ресурси. Развитието на базовите показатели ти позволява mass - ставаш по-лек и по-бърз, power - ударна мощ (може да се разпределя между оръжия/умения, стига съответните модули да го позволяват) и CPU-то - което да си призная не ми е съвсем ясно, знам само, че доста предмети/умения изискват високо CPU. Повишаването на тези статистики дава pilot points, с които можеш да вземеш модификация на настоящия(или друг) battleframe.

Картата е разделена на три основни 'града' и още няколко по-големи бази, като във всяка непрекъснато има различни динамични събития. Всяко от тях може да се изпълнява от един играч, а могат да се присъединят и други, като бонусите накрая се разпределят. Когато извличаш подземни ресурси - Thumper-a ти привлича гадинки, и ако друг играч помогне в разчистването им - ще получи бонус от извлечените ресурси (без да те ощетява). Периодично се появяват отряди от вражеската NPC фракция - the Chosen - обикновено нападат малки/по-големи бази, а понякога и големите градове. Оставени без съпротива могат да превземат града/станцията. Има отделни мисии на определени места по картата. Отделно от трите града, като си изработиш определен модул - можеш да влизаш в три нови зони, които в бъдеще се очаква да станат отделни континенти. В момента предлагат доста масивни събития с бая патаклама (прекарах няколко часа в един такъв event преди време).

Началното ми впечатление от играта е като цяло позитивно. Има доста бъгове, дефекти в графиката, но това е нормално за open beta. Основната зона е само една, но за сега все още има интересни събития из нея, а и още не съм отключил трите допълнителни зони (които са доста богати на ресурси).

 

Ако някой реши да се включи - в играта съм Kamerer.

 

 

Cinematic Trailer1:

http://www.youtube.com/watch?v=4GtUcLktpxw

 

Cinematic Trailer 2
http://www.youtube.com/watch?v=DhiJtotZNWk

 

Link to comment
Share on other sites

За сега 2 бъга :lol: Още при регистрацията 91-ва година не може да се избере. След това изобщо не иска да ми направи акаунт :(

edit:Оказа се че имам акаунт,но пък през прокси не може да се играе :( 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

За сега recon.Мисля да минавам или снайпер или някакъв хийлър.Влезнах в армията на клана.Warrior Nation се казва ;)

едит:Да research-a ми е на 2ро ниво и ще го вдигам още сигурно.Това май е най-бързия начин за правене на crystite.Също гледма да си правя дейлито,че пуска яки награди :) 

Link to comment
Share on other sites

Nighthawk-a е доста приятен за chosen squads и incursion, но е тегавичък за thumping, Ares missions. Ако ще взимаш advanced bf, съветите са два - единия развивай basic bf - можеш да менкаш уме ията му с advanced и друго - най-бързо се събират pilot tokens като развиваш навсичките basic bf CPU, mass, power до първата степен даваща PT. Аз си отключих така nighthawk recon и bastion engineer (перфектен за thumping).

Link to comment
Share on other sites

Ми то аз от 3-4 дена играя сериозно.В петък циклих цял ден :lol: Сега тъкмо взех ъпгрейд на тъмпъра.И ще гледам да събера точки за инженер-а

Link to comment
Share on other sites

Bastion c heavy turret вместо energy wall и grenade launcher за secondary прави тъмпенето детска игра. Имай предвид, че ъпгрейда на тъмпера пуска по-трудни гадини.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • 3 weeks later...

Ако някой тук все още играе - струва си да се обърне внимание на Black Water Anomaly. Особено ако попаднеш на група, правещи speed run-ове - за 20-на минути правиш няколко хиляди crystite и няколко хиляди ресурса. При това - често сини, понякога и лилави.

Raptor Recon-а ми е 9/9/7, взех си Black Cats visual kit и общо взето - къртя мивки :D

Link to comment
Share on other sites

Аз тия дни ще вляза.Лошото е че като почна да разцъквам и 3-4 часа не ми мърдат.Тука мисийка,там тръмпинг и отиде та се невидя :D 

Link to comment
Share on other sites

Виж, тъмпенето, поне според мен е излишно. Особено, и ако тъмпера не е твой - не взимаш exp от чужди тъмпери, ако не сте в група. А и ресурсите са малко. Виж, ако ти трябва конкретен ресурс - тогава да. Ама реално, ако ще правиш тъмпенето приоритет - най-добре е да си отключиш Bastion Engineer, да отключиш на обикновения engineer Heavy Turret и Anti Personal Turret и да бичиш по-висок левъл тъмпери.

Най-ефикасни за трупане на expo/ресурси са A.R.E.S. мисиите. И съответно инвазии, trollnado-та. Най-добре (според мен де) сa си BWA. Ама там най-ефикасни са снайперите и танковете.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Ми... след като качих raptor-а до 40 позагубих интерес. Сега един бастион го кретам до към 36-ти, че да взема pilot tokens, че ми се ще да разцъкам firecat. Ама... пак се сблъсках с това, което ме отказа преди време - липса на съдържание. Като си я минал един-два пъти от начало до край - малко губиш интерес...

Link to comment
Share on other sites

А добре как да си отключа тия класове другите ? Иска ми 100 бобчета :( Как точно мога да си ги гриндя ? 

 

едит:Видях...Трябва да ги купя 

Link to comment
Share on other sites

Като качих 40-ти левъл с някой battleframes - получаваш 10 pilot tokens. Точно толкова ти трябва за някой от advanced класовете. На бетата беше другояче - качваха се на всеки няколко левела, та аз така успях да отключа доста battleframes.

 

В играта съм Kamerer.

Link to comment
Share on other sites

Уф... инженера ми е от най-досадните класове. От basic класовете за мен лично най-добрия е Assault - доста добър dps, хубав splash, удобни и полезни умения, но проблем с него ми бяха амунициите. След него може би бих сложил Recon и/или Dreadnaught. Инженера на мен лично ми беше доста досадно и болезнено да го дигна до 20 (исках един перк). Виж бастиона е съвсем друга песен. С него играта ти става tower defense :)

 

Ако се засечем ingame, може да ти изкрафтя някакви работи, така или иначе от бетата са ми останали тонове материали за ниски левели... И около 320k crystite :)

 

Съвет - ако намериш сини/лилави предмети - пробвай да ги продаваш на маркета за някакви символични кредити.

Link to comment
Share on other sites

Ами то ние май ще сме 3ма души та ще е по-забавно :) Аз,сестра ми и приятеля й.Ще играем основно за кеф без да се зорим с вдигането.

 

Инженера го взех,защото ми беше интересен.След няколко ъпгрейда на топчето почна да си бие доволно.

 

Сестра ми май ще е хийлър :D 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...