Jump to content
BulForum.com

Ъпгрейд на Рс?


Recommended Posts

Здравейте, съфорумници  :thumbs-up:

Пускам тази тема, единствено с цел да чуя мнението на някой, който разбира повече от мен  :D
 

В нас имам едно Рс, което си ползвам от доста години и вече виждам как горкото само се мъчи, стърже и едвам работи. Та, идеята ми е да напиша параметрите му тук и евентуално някой да ми даде съвет, как мога да го ъпгрейдна и какви части точно да му търся.

 

 

 

 

Инфо :

 

Operating System

Windows XP Professional ‎()‎ Service Pack 3
System install date: 11/26/2012  

Processor

AMD Sempron 2800+ clocked at
Number of cores: 1 physical, 1 logical
Processor socket: Socket AM2 (940)
 

Motherboard

BIOSTAR Group NF61S-M2A 1.0
Model (system): NF61S-M2A
Bios version: 6.00 PG
Date: 2/7/2007
 

Chipset

Northbridge : NVIDIA MCP61
Revision ID: A2
Southbridge : NVIDIA MCP61
Revision ID: A2  

Memory

512 MB total memory type DDR2
Memory chip from 512 MB
Maximum frequency: 266 MHz
Max bandwidth: PC2-4300
 

Graphics card

NVIDIA GeForce 6100 nForce 405
DirectX version installed: 9.0  

Harddrive

Harddrive ExcelStorTechnologyJ8080S from 76.69 GB SATA II
Firmware: P21OAB3A
Serial number: PVE101Q394YGSB
HDD Temperature: 46 °C
Power time: 15690 hours

 

 

 

Ако някой може да даде някакво предложение за ъпгрейд, ще съм му много благодарен. Мислех да взема 2 х 1Gb RAM, но не знам дали точно това ми трябва за да може рс-то да бъде по-функционално и да работи по-бързо. 
Ползвам го главно за интернет, музика и филми, но работи доста бавно и понякога трудно отваря страници или забива, което е доста дразнещо. Това е от мен, очаквам мнения :)
Поздрави

Link to comment
Share on other sites

здрасти и на теб,

предполагам, че повечето хора тук ще ти кажат направо да скачаш на нова машина или поне на друг чипсет

ако не ти се дават много пари за нещо по-ново и ако решиш да смениш чипсета, моето предложение е LGA775 с двуядрен интелски процесор с 2MB кеш(и 1MB ще върши работа, ама 2 е винаги по-добре от 1) ... общо взето се намират такива машини, въпроса е кой колко им търси и колко е готов всеки да даде. аз примерно преди известно време взех за мой приятел ей това, само че с малко по-добра видеокарта(8800GTS) за 180 лв.

от друга страна, ако искаш да останеш с твоя, той пак има възможност за upgrade, който ще усетиш ако смениш процесора и добавиш малко рам(1gb ddr2 се намира за 15 лв., а 2gb можеш да си намериш за 30-35 лв.). проблема тук идва от CPU-то. този семпрон е много слаб. можеш да го смениш с двуядрен атлон, но те пък не са чак толкова срещани втора ръка. просто не са много конкурентни на двуядрените на сокет 775 на интел. виж какво се предлага и тук във форума, в секцията "продавам", като напишеш в търсачката "Athlon 64 X2"(твоето дъно поддържа до 6000+).

писал си и за "забиване". ако решиш да останеш със сегашната конфигурация, като добавиш само памет и процесор, добре е някой да погледне дъното ти(за подути кондензатори), харда(за лоши сектори) и захранването(да го замери), тъй като забиването най-вече идва от тези тривиални особености на въпросните компоненти.

успех

... а колкото до "стърженето", предполагам, че идва от хард диска. тези ExcelStor се славят като "тракащи", поне от общите мнения, които съм чел.

ако не играеш игри, външно видео няма да ти трябва. ако играеш - трябва да обърнеш внимание и на захранването, защото игрите изстискват малко повече една машина от обичайното.

Link to comment
Share on other sites

Аз бих добавил малък SSD диск и малко рам и нищо друго - компа ще литне от сегашното му състояние. Освен ако не се извърват няквкави специфични задачи на компа.

Link to comment
Share on other sites

Да прав си, с каплавия диск и супер-мега компоненти за дъното да си сложи пак ще е баба. Аз съм сигурен, че с малкото ССД и рамта близките 5 години няма да има проблем за everyday work на това писи

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...