Jump to content
BulForum.com

dragomir375

Recommended Posts

Здравейте дано да не ви досаждам. Взех си въпросното телефонче htc desire , но 2-ра ръка и предполагам, че ако си го закупил нов ти дават и диск с драйверите, моля някои които има свободно време да ми го шарни някаде и да ми го прати примерно в www.dox.bg търсих из гоогле , но никаде не успях да намеря драивери.

Благодаря предварително. :) 

Link to comment
Share on other sites

Драйвери за какво? Няма драйвери. Ако си с Windows 7, в момента в който свържеш устройството, той ще си го разпознае и ще ти изкара диалоговия прозорец, който изкарва при вкарването на флашка. Да го отвориш и да му качваш файлове на картата памет.

Единственото нещо на диска са PDF с инструкции и HTC Sync, който HTC Sync аз лично не бих си качил, защото е напълно ненужен, но при желание можеш да намериш на сайта на HTC като си избереш устройството от списъка.

Link to comment
Share on other sites

С Win. XP сам и когато сваржа телефона с PC и като дам отметка на debugging mode на телефона:
Settings -> Applications -> Development -> USB debugging  Компа ми почва да тарси драйвери и аз си помислих, че трябва да има драйвери.
Благодаря за отговора и поздрави. ;) 

Link to comment
Share on other sites

Няма драйвери. Тоя Debugging mode не ти трябва по принцип, освен ако няма да пускаш команди през ADB.
Ако телефона ти се отваря като ново устройство при свързване с компютъра и можеш да копираш файлове на него, значи всичко е ОК. Драйвери може да ти трябват ако започнеш да го руут-ваш и да му слагаш друг софтуер. Тогава е хубаво да сложиш HTC Sync, защото то ще си сложи драйвера самичко и ще ти направи устройството разпознаваемо от ADB и FASTBOOT.

Link to comment
Share on other sites

Инсталирай HTC Sync. Трябва обаче да сложиш и драйверите от SDK-то. Потърси в Интернет. Има информация как се инсталират драйверите за Андроид телефон на Windows. С XP е по-лесно. При Windows 7 има малки проблеми, но пак става. Иначе ще ти излиза NOT DETECTED.

Ако HTC Sync засече телефона, значи и ADB DEVICES/FASTBOOT DEVICES ще ти го покаже. Ако HTC Sync не засича телефона обаче, няма да ти излезе и в ADB-то, а това означава, че няма да можеш да му пуснеш и командите за смяната на radio-то и SPL-а.

Link to comment
Share on other sites

Свалих както каза нова версия на HTC Sync Manager http://www.htc.com/sea/software/htc-syn … /download/  после сварзах телефона с УСБ - то и учудващо стана намери си драйверите и се инсталира нормално и в device manager даже сега показва, че всички драйвери са инсталирани вклучително и  Android usb devices и когато сваржа телефона с УСБ то с Charge only ми излиза Removable Disk (H) което си мисля, че може би е паметта на самия телефон, но когато се опитам да го отворя ми изписва Please insert a disk intro drive това е което успях да направяа (може би е нищо  :D ) , а би ли пояснил драйверите от SDK-то това неуспях нещо да го разбера се пак наскоро си купих тоз телефон и сега навлизам в нещата аз пак ще се допитам до чичо Гоогал :)
Благодаря мн. за инфото :thumbs-up:  

Link to comment
Share on other sites

Щом HTC Sync ти е намерило телефона, значи всичко е ОК и не ти трябват драйверите от SDK-то. SDK-то са инструментите, които използват разработчиците, за да правят нови приложения.
В гайдовете, които ще четеш, ще видиш команди от рода на

 

adb devices

adb boot boot.img

fastboot hboot boot.bin

тези команди се правят през Command Prompt на компютъра (CMD) и инструментите от въпросното SDK.

Пише ти "Please insert disk", защото си избрал Charge Only от телефона. Ако избереш от менюто на телефона "Removable Drive" след като го свържеш, или както там ти е отбелязано, ще ти разкачи SD картата от системата на телефона и ще ти я покаже като преносимо устройство в Уиндоус.

А за да видиш дали са ти инсталирани драйверите както трябва, трябва самия HTC Sync да ти засече телефона като го пуснеш. Самата програма няма да я използваш, но тя оправя драйверите и комуникацията с Windows-а. Това, че ти е изскочило устройството като го включиш по принцип се случва и без да слагаш драйвери.

Link to comment
Share on other sites

Няма защо, питай ако имаш други въпроси.
По принцип беше добре да пишеш в темата за Android в началото на раздела, но и така става.. :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...