Jump to content
BulForum.com

Compaq CQ61 - проблем с аудио


nob0dy

Recommended Posts

Здравейте колеги, не зная дали тук е разделя в който трябва да търся съвет, но ще пиша (нека модератора я премести ако трябва).

 

Проблемът е следния. Лаптопа се стартира, намира аудио картата в дивайс мениджъра, показва в иконката за volume control че има музика, но нито на фабричните нито на външни колонки дава сигнал, какъвто и да било. Ще кажете че е аудио картата, но при внасяне на смущение на лентовия кабел с ръка, на външните колонки се чува бръждене, което по моята логика значи че аудио картата работи и усилва. Къде бих могъл да потърся проблема?

Link to comment
Share on other sites

Ubuntu и повечето линукс дистро-та разпознават звуковите карти и подкарват звука.

Пробвай с някоя Live дистрибуция и виж там как ще е.

Ако е откачена аудио платката, има ли звук от колонките?

Link to comment
Share on other sites

Пробвах с убунту, пробвах с откачена аудио платка, пробвах със music CD и неще и неще и неще. В убунту положението е като в windows. Дава че няма проблем с аудио картата, мисли си че свири, но звук не излиза. Пробвах да откача вградените колонки, те нещо да не правят мизерия, пак никакъв звук от никъде. Мисля да хвана да го сгъна на обратно вече :angry1

 

П.С: И с флаш плейърите положението е същото.

Link to comment
Share on other sites

Лошо, Седларов, лошо....

Като вариант остава да се ъпдейтне биос-а (ако вече не си го направил де) и да се смени аудиочипа, защото може да е изгорял и да се надяваш, че проблема е в него. Сменя се сравнително лесно, чипове също се намират.

Виж дали по самия чип няма следи, че е думнал.

Link to comment
Share on other sites

Прекалено много време си загубих с тая кочина и накрая го изписах с едно външно аудио за 9 лева. Биоса не съм го пробвал защото почвам да се страхувам от тоя компак. Благодаря все пак за съветите, бяха ми от голяма полза :) Поздрави!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...