Jump to content
BulForum.com

Ипотечни кредити към Unicredit Bulbak


Ferante

Recommended Posts

Здравейте, предполагам много от вас имат ипотечни кредити, които по една или друга причина са нарастнали през последните няколко години. След като прочетете текста по-долу ви съветва да си проверите договорите и да прецените дали нямате неправомерно надписани лихви.

 

Източник: http://plamen1967.wordpress.com/myloan/ (Забележка: Аз не съм автора на текста)

 

Линковете към протоколите и прикачените файлове не работят, затова ви съветвам да се обърнете към оригиналната публикация в случай, че сте заинтересувани.

 

Името ми е Пламен Стоянов. Декември 2006 г. след като попаднах на реклама по ТВ, че “УниКредит Булбанк” АД, предлагат ипотечни предити с лихва 5.81% се обърнах към банката. След среща с кредитен консултат, ми бе одобрен кредит на стойност 80% от стойността на жилището. Последва търсене на подходящо жилище, депозит и т.н. Когато отидох да получа кредита, бе първата изненада. Вместо уговреният лихвен процент от 5.81% консултанката ме информира, че имало малка промяна на нещата и лихвата по кредита ще е 7% Вече сложил депозит от 20% от жилището, нямаше връщане назад. Банката успешно ме рекетира, трябва да си призная…

 

До Януари 2009 г. си привеждах пари по “график” в сметката (аз живея в чужбина) и всичко бе ОК. Докато един красив ден, консултанта ми прати е-майл, че парите в сметката ми няма да са достатъчни за вноската…

Ама как така, ама защо… – попитах. Хъката мъката, обясни ми, че лихвения ми процент бил се вдигнал. Ама моля Ви се, му викам – лихвения процент по заема ми е вързан с EURIBOR (виж) , а той е паднал от 4% на 0.5%. Не би ли трябвало да е паднал лихвения процент по заема? Не било така, аз не съм разбирал. Е какво има да му се разбира, лихвения ми процент трябва да се движи в синхрон с пазарния индекс EURIBOR към който е вързан… Да ама не било така… Истината е била някъде другаде, мои съграждани…

 

С решение на УС на “УниКредит Булбанк” АД – N:38/14.10.2008 г. (виж) – със засекретено решение, което не е публикувано никъде решава в нарушение на чл.58 ал.2 от Закона за кредитните институции, да промени метода на изчисление на старите заеми отПазарен Индекс + Надбавка на Пазарен Индекс + Надбавка + Премия. С тези свои си действия, банката започва да фиксира печалбата си на гърба на кредитополучателите. В нарушение на ЗКИ, УС на “УниКредит Булбанк” АД прехвърля всички свои некадърни решения и грешки върху кредитополучателите, доверили се на банката, когато са вземали така важното решение вземането на жилищен кредит.

 

Очудващо е и почти мафиотския начин, по който е въведен новия компонент “Премия”. Станало е задкулисно, без клиентите да бъдат информирани и с манипулация на техните заем. След въвеждането на “Премия”-та лихвите по заемите на клиентите са се увеличили със стойност от 1.2% до 1.5% , но вноските на клиентите са запазени същите, за да не се усетят. Така същите се въвеждат в заблуждение, че всичко с техните заеми е ОК (виж улеличението на лихвения % Ноември 2008) (виж вноската за Декември 2008). Дори и първолака в училище знае, че ако лихвения процент по заема се е увеличил, редно е вноската да се увеличи. Тогава е чудно, как “УниКредит Булбанк” е успяла хем да увеличи лихвения процент хем да запази вноската също!!! Естественно с измама на клиентите, които са и се доверили. След като запознах “Банков Надзор на БНБ” в лицето на Румен Симеонов за тази ИЗМАМА от банката, реакцията бе никаква. Дори не получих отговор. Това до някъде потвърди думите на един нагъл директор на “УниКредит Булбанк” АД, който по телефона ми заяви. “АЗ СЪМ ГОСПОД, АЗ СЪМ БОГ, ТИ НА КОГО СИ ТРЪГНАЛ ДА СЕ ОПЛАКВАШ. ТИ НЕ РАЗБРА ЛИ, ЧЕ ВСИЧКИ СА “УРЕДЕНИ”… А ето и обяснението на банката за това (виж). За мене като човек, който вече 15 години пише банков софтуер за най-голямата банка в света, най-малкото бе обидно. Всяко увеличение на лихвения ми процент с 1%, води до увеличение на вноската ми с 18 ЕВРА на месец, и ако банката не е увеличила вноските, то това би довело в края на периода да имам остатъчна сума от над 1 500 ЕВРА, в нарушение на договора ми с равни вноски. Наглата банка, не само лъже, но и смята нейните клиенти за малаумници…

 

С този нов компонент, кредитополучателя се натоварва да изплаща мултимилионата заплата на инженер-химика и неговата клика независимо дали те са си свършили добре работата, като банкери или не. Върви или не, банката си казва – ами ние искаме едни 150 000 000 печалба, хоп вдигаме “Премията” на 4% и я набутваме на кредитополучателите, и иженера-химика си свирка и може да си ходя напред назад от студио на студио да готви “вкусни” манджи или да поучава бизнеса, че вместо да хленчи, да се напъне допълнително за да плаща екстрите на левон & сие. А ако реши да се опъва, да е наясно, че като влезе в съда и види колко ще му излезе да съди банката, ще се откаже. Това е манталитета на левон и неговата глутница . Съзнавайки немощта на съдебната система, пазарувайки служители от КЗП, осигурявайки си мълчаливата подкрепа на Банков надзор на БНБ в лицето на Румен Симеонов и Тихомир Тимнев, нарушавайки редица български закони и Европейски директиви, мародерства доверилите се на банката кредитополучатели.

Ето документа от КЗП констатиращ ЗАКОНОНАРУШЕНИЕТО НА “УниКредит Булбанк” АД Протокол 27 / 21.06.2010 на КЗП

Тук съм приложил копие от моя договор за ипотечен кредит – (виж) за да се види, че няма никъде и думичка за компонента “Премия”. Добавянето на нов компонент към стари договори е нарушение на чл.58 ал.2 и чл.59 от Закона за кредитните институции, констатирано от подуправителя на БНБ Румен Симеонов през 2009 г. (преди да “спести” от закуски значителни декларирани суми за 2010/11 г. – можем да предположим как!!! (виж справката за Румен Симеонов в съдебната палата)).

Това добавяне на нов компонент е и нарушение на Европейска Директива 93/13/ЕИО (виж) констатирано от Европейския потребителски център в София, и от “Служба ориентиране” при ЕК (виж).

И не на последно място – след като установявам измамата с лихвообразуването по заема ми, булбанк няколко пъти се опитва да ме измами да подпиша анекси неизгодни за мене, с които да припозная новата компонента “Премия” и при категоричните ми откази, същата ме е рекетирала, че ако не се съглася с подписването на нов договор или не се откажа от Анекс 4 (виж) от моя договор (който посочва че лихвата ми е сума от EURIBOR + Надбавка) ще ми направят заема, предсрочно изискуем и ще ми продадат апартамента на безценица. Това са думите на директор на булбанк, който ще бъде призован в съда за този рекет.

Ако не друго, искам тази статия да информира българските граждани що е “УниКредит Булбанк” АД и по възможност да избягват бизнес взаимоотношения с нея, а ако имат такива да внимават какво им се предлага, преди да подпишат, защото банката, със сигурност това, което ще Ви предложи да подпишете, (каквото и да е било) ще е срещу Вашите интереси.

 

Моя съвет, преди да подпишете, каквото и да е с “УниКредит Булбанк” АД, платете си 20-30 лв. на адвокат за да Ви даде съвет, ще Ви излезе много по-евтино спрямо икономическите загуби от измамите на банката, които ще понесете. За пример статията на Слави Ангелов – излъган клиент на “УниКредит Булбанк” АД в “24 часа” (виж)

 

От мен съвета от Вас решението.

Моята молба към Вас читателите на статията, ако имате приятели, които имат заеми преди Октомври 2008 г. да ги запознаете с измамата “Премия” на “УниКредит Булбанк” АД, за да започнат да си търсят надвзетите пари по съдебен път. За моя заем от 25 000 ЕВРА до сега банката ме е ощетила с над 3 000 ЕВРА = 3 години * 4% * 25 000 ЕВРА отгоре. Не са малко пари!!! Споделете историята, дори и да нямате такива. Когато една банка знае че измамата й, ще стане публична истина, същата (и останалите) ще се замислят дваж преди да измамят!!!

 

Искам само да направя едно малко уточнение, тази статия не е насочена към редовите служители на “УниКредит Булбанк” АД. Последните са също толкова потърпевши от некоректните и противозаконни действия на банката, както клиентите. За пример, при едно от посещенията на клона в Русе, служителка на банката се “опита” да ми обясни в продължение на час и половина, как точно ми се образува лихвения процент по заема ми. Въпреки многобройните обаждания до централата, така не може да ми обясни как така се е появила компонентата “Премия”, как банката ме е информирала, и защо погасителната вноска по заема ми е по-висока, спрямо Анекс 6 и Погасителния план, въпреки че лихвата по Анекс 6 съвпада с Погасителния ми план. Няма промяна на лихвата, а вноската се е вдигнала!!! Последната, що не се разплака от неудобство, че не може да ми разясни, какви машинации правят менаджерите в София само и само да задоволят алчността си. Към служителите на клона в Русе изказвам моето уважение също и за усилията им, да ми върнат откраднатия депозит от банката, и за помощта и съветите, които ми дават. Те нямат никаква вина и икономическа полза от безчинствата на УС на “УниКредит Булбанк” АД.

 

Facebook групата, на ощетените от незаконните действия на “УниКредит Булбанк” АД е Да спрем рекета на булбанк с лихвите, ако имате идеи как да се преборим с измамата помогнете.

 

Ако някой от Вас има идеи как да подобря уеб страницата за да бъде по разбираема за гражданите, пишете ми на Plamen1967@gmail.com. Тази измама трябва да се спре!!!

 

След като се запознахте как булбанк ощетява българските граждани, нарушавайки договорите си и българското законодателство, имам един призив към Вас читателите на тази уеб страница. Моля да копирате линка към страницата и да я публикувате във Вашия скайп, обществен форум или Facebook, за да информираме заедно нашите съграждани за тази измама, от една страна да се пазят, а от друга ако имат заем от булбанк подписан преди Ноември 2008 г. да започнат да си търсят надвзетите пари в съда. Много от измамените клиенти все още не знаят за ИЗМАМАТА!!! Нека един друг се пазим от нелоялните търговци и банки след като държавата не иска да го направи!!!

 

Забележка: Документите по моето дело публикувах в тук

 

Протоколи на УС на булбанк

 

Решението на съда на първа инстанция по моя слуай

 

Още: Страницата на друг ощетен клиент на булбанк

 

Можем ли да разчитаме на картите на булбанк в чужбина – из премеждията на булбанк клиент

Страницата на многоуважаемия от мен банков специалист г-н Любомир Христов (препоръчвам Ви я)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...