Jump to content
BulForum.com

Koi cd-r/cd-rw diskove sa nai-dobrite

Recommended Posts

Botev1912 said:
Да бе кви са тея вербатим по 45 стотинки

tedy said:
мда, и аз напоследък намирам и взех няколко Verbatim по около 50 ст. и честно казано външния им вид не ми вдъхва много доверие. особено по ръбовете, качеството на покритието нещо.... абе не знам, ще видим.

Тези дискове не са вербатим ;) това е евросилвър на илиинци беше пълно с тях и сърбите се отрепаха да ги купуват :bgrin:

ЕДИТ:Принкото което от долу не е синъо а бяло е същия диск като гореспоменати те 3 вида

• Replies 113
  • Created
  • Last Reply

az predi bqh privarjenik na Eproformance ppo 60 shish gi zimah

ama ot kakto nabarah cd r centur plovdiv t.e

dinoel computers te imat edni na samata firma taka pi6e na diska dinoel po 30 stinki zimam i nqmam nikvi problemi s tqh do sega ni na data ni na audio

office im do tehni4eskiq to4no

XC^^The_Devil^^ said:
az predi bqh privarjenik na Eproformance ppo 60 shish gi zimah

ama ot kakto nabarah cd r centur plovdiv t.e

dinoel computers te imat edni na samata firma taka pi6e na diska dinoel po 30 stinki zimam i nqmam nikvi problemi s tqh do sega ni na data ni na audio

office im do tehni4eskiq to4no

Това също е евросилвър, Лео(собственика) си ги поръчва с рекламна цел :)

little said:
Тези дискове не са вербатим ;)  това е евросилвър на илиинци беше пълно с тях и сърбите се отрепаха да ги купуват :bgrin:

от същия евросилвър има ТДК и Сони и трите вида могат да се намерят в града с цени от 29-55ст в зависимост от мястото и количеството :)

ЕДИТ:Принкото което от долу не е синъо а бяло е същия диск като гореспоменати те 3 вида

little, я разясни малко за тези Princo. Значи ако отдолу са бели не са Princo, а са EuroSilver, така ли? Тези EuroSilver бългаски ли са какви са?

Сега погледнах тези, които аз имам, отдолу са нещо между... на тази светлина ми изглеждат заленикави, а не са сини. :confused И какво излиза, че не са Princo ли? Тези фалшивите Princo отгоре как изглеждат?

little said:
Тези дискове не са вербатим ;)  това е евросилвър на илиинци беше пълно с тях и сърбите се отрепаха да ги купуват :bgrin:

от същия евросилвър има ТДК и Сони и трите вида могат да се намерят в града с цени от 29-55ст в зависимост от мястото и количеството :)

Много си прав за тях само да добавя че на едро цената стига до около 20-25

а ги правят тук и в София мисля

RazorGL said:
little, я разясни малко за тези Princo. Значи ако отдолу са бели не са Princo, а са EuroSilver, така ли? Тези EuroSilver бългаски ли са какви са?

Сега погледнах тези, които аз имам, отдолу са нещо между... на тази светлина ми изглеждат заленикави, а не са сини.  :confused  И какво излиза, че не са Princo ли? Тези фалшивите Princo отгоре как изглеждат?

Eвросилвър е български диск и както отбеляза @bakara се правят както в София така и в Пловдив, но това не значи, че диска е лош даже напротив за цената си е идеален(аз лично съм изписал хиляди и не съм имал сериозни проблеми) :)

Колкото до до Принкото, ДА това което е бяло от долу е евросилвър ;) не че е от голямо значение тъй като разликата в качеството и цената е минимална , но при другите 3 вида(вербатим, сони и ТДК) значение има защото там вече разликата е голяма(както в цената така и в качеството) :( а колкото до това как изглеждат от горе, вербатима и принкото са перфектни докато при сонито и ТДК-то има малка разлика, но дори и тя се забелязва само когато имаш менте и оригинал едино до друго :bgrin:

ПС:Фирмините дискове от рода на Dinoel, 40 години метро и имаше някви там на технополис също така офис 1 .........и т.н. :wir всички те са евросилвър :) ако някой иска да си поръча дискове със собствена търговска марка мисля, че минималната брйка за приемане на поръчката е 15 000 :bgrin:

little said:
а колкото до това как изглеждат от горе, вербатима и принкото са перфектни докато при сонито и ТДК-то има малка разлика, но дори и тя се забелязва само когато имаш менте и оригинал едино до друго :bgrin:

Е не е точно така защото се лющят доста лесно(имам предвид наи горния слои този които описва марката на диска)

bakara said:
Е не е точно така защото се лющят доста лесно(имам предвид наи горния слои този които описва марката на диска)

Това се получаваше само при вербатима и то след известно време, но вече няма такъв проблем(разрешиха го с някакъв лак) :)

ЕДИТ:Е поне аз не съм попадал на такива от месеци ;)

little said:
Това се получаваше само при вербатима и то след време, но вече няма такъв проблем(разрешиха го с някакъв лак :)

Ами незнам скоро не съм ползвал такива но много ме дразнеше щото доста пиша по дисковете и то с маркери които уж са точно за дискове и то ставаше една не е за разправяне

RazorGL said:
Как точно могат да се различат истинските от имитациите?

По баркода може ли или и него копират?

Каде тоя баркод

гледаш ако са бели начи е почти сигурна работата

а и от къде ги купуваш и за колко

За в МЕТРО Принкото си е оригинал

RazorGL said:
Как точно могат да се различат истинските от имитациите?

По баркода може ли или и него копират?

Значи за принкото казахме вече,оригиналният вербатим който е бял(или по точно леко жилтиникъв или нещо от тоя род) с червен надпис не се произвежда вече от вербатим, така че всеки такъв диск е менте, а колкото до сонито и ТДК-то самите надписи отгоре са малко по-мътни(сливат се с основния цвят на диска) докато при оригиналните са ясно изразени, но все пак е добре докато се свикне да се различават няколко пъти да се направи сравнение м/у оригинал и менте(все пак разликата не е много голяма, но пък за щастие е има)а що се отнася за баркода мисля, че той е най лесен за копиране.

ЕДИТ:За това, че този модел на вербатим не се произвежда не мога да гарантирам 100%(по принцип го знам от хора, които се занимават с това, но ......) затова за по-сигорно е добре да се гледа диска от долу, истинския вербатим е тъмен като принкото ;)и само за инфо тъмни дискове от долу вече се правят само от вербатим,принко и плекстор(отнася се само за CD-R не и за CD-RW,DVD-R и DVD-RW) :)

Значи специално се заинтересувах за Princo понеже little, каза че били сини отдолу. Това ми се стори странно, защото тези, които в момента имам не са нито сини, нито бели, а са зеленикави (или нещо подобно). За баркода попитах, за да разбера дали има там някаква разлика. little, ако случайно имаш при теб от двата вида Princo погледни дали има разлика в баркодовете. bakara, баркодовете са на самата кутия с дискове (SPINDLE) на нещо като етикет, които е поставен около дисковете отвътре. little, знаеш ли дали копират само външно Princo или копират и manufacture id-то? Защото ако е така може да се получат проблеми.

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...bayphotohosting

На този линк има снимка на кутия(SPINDLE) с дискове Princo. (доста смешна снимка за съжаление) - тези които ги имам са точно такива (или така изглеждат поне). Още се опитвам да намеря снимка на дисковете отдолу.

Може и да зеленее, зависи от светлината важното е да е тъмен ;) в момента сравнявам два принко и разликата е очевадна, така че не може да се сбърка(ако имаш някакъв друг диск от рода на сони,епроформанс,ТДК или нещо от тоя род все тая всички те са бели от долу както е и фалшовото принко) :)

Сега видях едни тестове на Princo:http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=75677

Май ще е най-добре и аз да ги тествам, за да се разбере какви са най-накрая, вместо да си играя да търся снимки... Така поне ще се знае със сигурност. ;)

Edit:Чак сега забелязах:

Princo 48X written at 52X...Burns without problems.

Тея Princo много добри. :lol: :P

RazorGL said:
.........Тея Princo много добри. :lol:  :P

Че той евросилвъра си е много добър(за парите си) и няма проблем да се пише на макс ;)

ЕДИТ:М/у другото не виждам защо толкова си се притеснил за принкото ти след като няма разлика(според мен) между него и евросилвъра :)

little said:
Че той евросилвъра си е много добър(за парите си) и няма проблем да се пише на макс ;)

Аз нищо не съм казал за тези евросилвър, просто ми стана смешно, че този който ги е тествал ги е записал на по-висока скорост от дадената максимална и не е имал проблеми.

/Sorry, че обърнах темата на чат./

Edit: Утре като тествам тези дискове, които ги имам ще се разбере как изглеждат истинските(или фалшивите), сега не ми се занимава, защото едвам се държа буден вече.... :)

RazorGL said:
Аз нищо не съм казал за тези евросилвър, просто ми стана смешно, че този който ги е тествал ги е записал на по-висока скорост от дадената максимална и не е имал проблеми.

/Sorry, че обърнах темата на чат./

То това за по високата скорост е често срещано даже последно открих, че DVD-R eprof. 4x се пише без проблем на 8х с някой модели записвачки :bgrin:

little, не че съм се притеснил точно за тези, които сега имам, но в скоро време ще се наложи най-вероятно да купувам отново, но в малко по-голямо количество, заради това се интересувам толкова много. Ако можеш да провериш дали баркода е еднакъв на оригиналните и копията, а също и manufacture id-то дали им е еднакво.

Относно това колко са еднакви винаги може да се направи един тест и да се установи дали има някаква разлика или няма. ;)

Значи тук е момента да питам знаете ли защо на мойта записвачка Сони 52х32х52 какъвто и диск да сложа нерото ми дава до 40 скорост. Повече не ми е давало никога. Иначе се записват и на 40х без проблеми. Но никога не ми е давало над 40х. Като махна диска и включа нерото ми дава до 52х. Като сложа диска и веднага дава до 40х. Слагал съм Вербатим, Creation, Princo, Trax Data. На дисковете си пише до 52х или до 56х

Резултата след проверката с PlexTools Professional v2.16

Type:Blank Disc, Princo Corporation (type 8), 79:59:74

CD-R Manufacturer:

Princo Corporati. (type 8), 79:59:74

UPC/EAN Code:N/A

Manufacturer ID: Princo (97m27s28s)

little, ще кажеш ли какво е Manufacturer ID-то на тези дискове, които са бели отдолу?

Botev1912 said:
Значи тук е момента да питам знаете ли защо на мойта записвачка Сони 52х32х52 какъвто и диск да сложа нерото ми дава до 40 скорост. Повече не ми е давало никога. Иначе се записват и на 40х без проблеми. Но никога не ми е давало над 40х. Като махна диска и включа нерото ми дава до 52х. Като сложа диска и веднага дава до 40х. Слагал съм Вербатим, Creation, Princo, Trax Data. На дисковете си пише до 52х или до 56х

Преди няколко дена един клиент каза, че имал същия проблем с неговото сони и от всичките дискове които пробвахме само епрофоманс и сони си ги отчете на макс ;) щях да проверявам дали няма по нова версия на фирмуера но не ми остана време и той каза, че като се пребере щял да види но не съм го виждал от тогава и незнам какво е станало, така че нищо не ти пречи да провериш и ако има да си направиш упдейт :)

little said:
Преди няколко дена един клиент каза, че имал същия проблем с неговото сони и от всичките дискове които пробвахме само епрофоманс и сони си ги отчете на макс  ;) щях да проверявам дали няма по нова версия на фирмуера но не ми остана време и той каза, че като се пребере щял да види но не съм го виждал от тогава и незнам какво е станало, така че нищо не ти пречи да провериш и ако има да си направиш упдейт :)

Тва ъпдейт на кое, хардуера или софтуера

RazorGL said:
Резултата след проверката с PlexTools Professional v2.16

little, ще кажеш ли какво е Manufacturer ID-то на тези дискове, които са бели отдолу?

Това какво пише на мястото на Manufacturer ID няма голямо значение защото това е информация записана на самата матрица от която се печатат дисковете

А нищо не пречи тя да е от Принко Корп или някои др производител тъи като тези матрици се продават. Така че от това не е ясно 100% кои е истинският производител

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...