Jump to content
BulForum.com

WiFi адаптер DIAMOND 980000N high - power Ralink 3070


Recommended Posts

Здравейте. На скоро си купих WiFi адаптер DIAMOND 980000N high - power Ralink 3070 по принцип искам да взимам от на братовчед ми нета където къщата му е до моята, без него лаптопа го намира ама мн. слаб сигнал и се губи от време на време, та взех това, намирам мрежата му , но не може да се connect :( моля помогнете какъв може да е проблема ?

Възможно л ие да е от драйверите ?

Link to comment
Share on other sites

Гледайки този сайт, си мисля за някаква китайска фалшификация. Ту пише, че поддържа 300 мб, ту 54 мб, при който случай няма как да е RT3070, аз имам един WLAN-стик с чипсет RT2870 и той поддържа 300 мб!

 

Свали оттук драйверите за RT307X. Ако имаш инсталирани за този чипсет по-стара версия на драйверите, деинсталирай и рестартирай.

Link to comment
Share on other sites

Гледайки този сайт, си мисля за някаква китайска фалшификация...

 

Не е фалшификация. :)

На колегата, който е пуснал темата му бях изпратил линк към Dox.bg, където бях качил драйвера на Ralink 3070 + Линукс-диска за "разбиването" на защитени мрежи, но беше по времето малко преди да загубим базата данни на форума (февруари-март) и не знам дали е успял да си го изтегли. Иначе, както съм писал и преди, имам 5-6 такива адаптери и всичките са с чип Ralink 3070 - това обаче не пречи на 2 от кутиите да пише, че чипът е Realtek, което всъщност не е вярно. А причината, по която един 'чайна мейд' адаптер може да лови слабо сигнала, най-често се дължи на това, че за да поддържат такива ниски цени, китайците ползват много и ниско платен ръчен труд. Ония бачкат като на конвейр и целта е за най-кратко време да изкарат най-много продукция. Разбира се не всички са еднакво добри в работата си и при сглобките, някои от екземплярите излизат просто недовършени - недобра запойка някъде, недобре закрепени винтове от време на време и все неща от този род. Хубавото е, че като се оплачеш, обикновено не ти правят проблем и или ти връщат парите, или ти изпращат друго (ако е продуктът е сравнително евтин). Между моите адаптери също имаше недобре работещи - в началото единият, който беше с отделна параболична антена, напр. ловеше едва-едва, след известни проби се оказа, е просто кабелът към антената някъде е прекъснат - взех си нов за $2, презапоих го и адаптерът си тръгна на 100% ; друг, който дори не бях пробвал, го бях пуснал за продажба във форума - взе го да го пробва kiire@abv.bg, който впоследствие ми писа, че нещо хващал слабо...предполагам, че е някакъв подобен "недовършен" проблем на китайците (адаптерът още е в него, но се разбрахме да ми го върне и като ми остане време ще го погледна на какво се дължи слабото хващане на сигнал). Така че това е при китайците - в бързането и с ръчния труд допускат сравнително много брак при самото сглобяване на уредите...обаче пък ако е сглобено както трябва, си работи точно толкова добре, както и нещо, купено от Англия или Щатите да речем, с разликата че си го взел за 2-3 пъти по-ниска цена, отколкото ако го вземеш от там. За да добиеш представа, какво всъщност се случва в един средностатистически китайски цех, може да погледнеш това клипче, където една китайка навива ръчно бобини със свръхзвукова скорост. :D

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...