Jump to content
BulForum.com

Помогнете да конвертирам PDF в DOC


Triti

Recommended Posts

Сега ще си опиша проблема, който вече доста време ме занимава и ви моля – подходете сериозно, важно ми е.

 

Има един речник, който много бих искала да притежавам електронен вариант с възможност за едитване. Речникът не се продава в този му вид, а и да се продава, съм убедена, че цената му е доста солидна. Става дума за речника на Бабиньотис – колос в съставянето на гръцко-гръцки речници, сам по себе си – най-надеждният източник по темата византийски речници.

Та имам целия речник в пдф формат, имам и програмка, която може да конвертира пдф в doc документ. След конвертирането обаче се получава един кофти момент – има думи в речника, които слагат неведоми интервали някъде из себе си, което прави търсенето по думи малко неприятен момент.

 

3995920A.jpg

 

Речникът е около 2000 страници и на ръка не ми се иска да поправям, много труд е, а и може да сбъркам някъде.

На картинката ще видите как е добавен интервал след конвертирането между първата буква и останалата част от думата. Прилагам и линк за пдф файла, който е направо целият речник. Но можете да видите самата страница, без да теглите целия речник, погледнете на страница 42 от линка. Конвертираният doc файл можете да свалите от тук. Цък.

Ще съм много благодарна ако дадете съвет как да се справя с този проблем или каква конвертираща програма да ползвам, за да си получа страниците от речника във вид удобен за едитване.

Предварително благодаря за отделеното внимание!

Link to comment
Share on other sites

С кой конвертор го обръщаш? Пробва ли с друг конвертор? Опитай с adobe acrobat professional, но е платен. Отделно, ако не се лъжа MS Word, а и Open Office Writer имат вградена функция в търсенето автоматично да коригират. Би могла да пробваш да пуснеш търсене на броя интервали, които автоматично слага и да замести с един интервал.

 

Току що го пробвах с Open Office Writer - проработи.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

dragomir375, именно с ABBYY FineReader Pro конвертирах и копието, което виждаш е с нея постигнато. Грешките, които прави при четене на pdf и djvu (опитах и през таквъв файл да конвертирам) са доста, не само показаният интервал. При някои думи бърка примерно средна сигма с ръкописно пи, при други главен ипсилон с главно таф. Изобщо грешките са много и на неведоми места.

Но ти благодаря за съвета! :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...