Jump to content
BulForum.com

NVIDIA 8500GT


S.G

Recommended Posts

Проблемът е следния. Когато стартирам нещо което е 3D (някаква игра) компютърът крашва. Това се получи изведнъж т.е. проблема не е в барникането на някакви настройки. Моля ако някой има някакви идеи различни от преиснсталация на драйвери да помогне... :)

Благодаря предварително :):)

Link to comment
Share on other sites

Дефинирай крашва. Рестартира се, замръзва или вади някакви грешки?

Иначе вариантите за проблема са няколко:

1. Прекалено клокната карта;

2. Омазани драйвери;

3. Проблеми със захранването;

4. Картата си заминава - дошло й е времето;

 

Щом си сигурен, че не са драйверите, дай да отхвърлим и другите неща.

Ако не си клоквал картата, свали си gputool и пусни един test for stability. Ако не се рестарита или забие добре, ако забие - по всяка вероятност е захранването. Ако не забие, но започни да вади грешки картата - можеш да стигнеш до извода :).

Успех

Link to comment
Share on other sites

Направих това което каза и заби. Но не вярвам да е от захранването, защото няма логика чак сега да се появи този проблем (имам PC-то от 3 години вече). Точно преди да забие показа 67градуса. А и самото забиване е малко странно. За известно време мога да си мърдам мишката само - около 5 секунди някъде, и след това умира.

Link to comment
Share on other sites

Логика при компютърните части не търси, а и не са вечни :). Колко време издържа, преди да забие и изкара ли някакви грешки? Аз съм почти убеден, че е захранването*, ако не е то - картата. За да изключиш напълно захранването, съветът ми е да вземеш от приятел подобна на твоята карта и да пробваш с нея. Ако забие - сменяй захранването. Ако не забие - сменяй картата.

 

 

*защо съм убеден - защото, ако е картата, ще ти прави проблеми и в 2D, въпреки че имах една x600pro много отдавна и тя се развали лека-полека, та затова не отхвърлям и проблема да идва от картата. Тествай, както ти казах.

 

 

Докато писах поста се сетих и друго - свали си prime95 и пусни втория тест, той ще натовари процесора, рама и захранването. Ако забие компа - проблемът е във захранването.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...