Jump to content
BulForum.com

Нов фотоапарат Кодак, модел '2010


Recommended Posts

Преди няколко месеца продадох 2 апарата от ниския клас на Кодак. Сега продавам един тазгодишен модел от по-високия клас - M530. Апаратът притежава всички необходими функции, които може да има един съвременен модел апарат. Поддържа разпознаване на лица, като настройва автоматично осветяването, фокуса и др. параметри спрямо всяко едно лице, намиращо се в кадъра. Освен това може да запамети чертите на 20 лица и по-късно да ги намери във вече заснетите снимки. Поддържа технологията "KODAK PERFECT TOUCH" за автоматично подобряване качеството на снимките, изчистване на получили се сенки в кадъра и др. Има огромно количество запаметени шаблони за най-различни ситуации, в които може да се случи да се правят снимки (също има режим и за панорамни снимки, като доста добре съединява отделните кадри). Освен "шаблонния" режим, в ръчния режим може да се настройват доста повече неща, а за тези, на които не им се занимава с настройки е Smart Capture режима, в който апаратът сам анализира дали трябва да снима макро или надалеч, дали се снима планина или състезание с коли, дали слънцето е зад кадър или срещу обектива....и сам настройва всички параметри за снимката. Разбира се има blur reduction, има и специален бутон за споделяне на снимките и видеото по избор директно в Youtube, Facebook и разни други мрежи, дето не са ми познати, самото видео също е доста прилично 640Х480@30fps и т.н.

 

За повече информация - ето линк на сайта на Кодак, където има и демо (ще го видите в гората част на страницата) и с него може да обърнете апарата в различни плоскости, както и да разберете всяко едно копче какво прави.

 

Няма да слагам актуална снимка, тъй като днес само го отпечатах да го пробвам как работи - всичко е ОК. Цветът му е комбиниран синьо/черно и на сайта на Кодак от линка по-горе може да ползвате бутона синьо/черно, за да го видите реално как е с тези цветове. Опаковката му е тип ОЕМ - не е шарена, а е бяло кашонче с етикет на Кодак. Гаранция в БГ няма, понеже е взет от Англия. Тъй като апаратчето е доста фино и елегантно, батерията е тънка Li-ion (резервните струват около $5-6) и се зарежда в самия апарат. Комплектът включва апарата, връзка за ръката, USB кабел, зарядно от 220V и ръководство.

 

Цената на която го намерих да се продава в различните сайтове в БГ е около 200 лв. и нагоре.

 

Моята цена е 120 лв. със запечатана все още 2Gb SD карта или 110 лв. без нея. За всякаква допълнителна информация - пишете на ЛС.

0004177866016_500X500.jpg

 

 

Edit: Камен (mitzev.com) ми се обади по телефона и прояви желание да го погледне тази вечер и да засече времето между 2 последователни снимки, така че засега той е първи и на този етап го запазвам за него.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...