Jump to content
BulForum.com

Не мога да установя USB връзка с pc-то(Nokia 5250)


angel44e

Recommended Posts

Здравейте,проблемът е в това,че не се получава USB връзката между gsm-a ми и pc-то! Имам инсталирана PC Suite. Даже я преинсталирах около 4-5 пъти като се надявах да се оправи проблема,но не се получи.Преди се получаваше връзката след 2-3 рестартирания на pc-то и на gsm-а,но сега не става и това. Забелязах,че когато се получаваше връзката беше стартиран и файла NclUSBSrv.exe (вижда се в tskmng). Сега обаче той не се стартира,а само NclRSSrv.exe и ServiceLayer.exe,които и преди си ги имаше. Някой може ли да помогне с нещо?

Link to comment
Share on other sites

С коя версия на "нокия пц суит" си?

 

Може да изтриеш програмата, да изтриеш и драйверите за телефона и да рестартираш. След това пробвай, инсталация на програмата, включваш кабела в друг УСБпорт и включваш телефона.

Ако имаш защитна стена си я изключи или добави програмата в листа на защитната стена... случайно да не се блокира от там.

 

Това би трябвало да ти помогне. Обаче не знам коя версия използваш, новата версия програмата от нокия просто не иска да работи добре.

Аз ползвам версия 7.0.7.0 и всичко си е наред там.

Link to comment
Share on other sites

не знам точно каква е 5250,

при мен имам 3 опции ( в телефона ) PC Suite, Data Storage, Printing....

Та ако можеш избери Data Storage, ще тръгне без нужда от OviSuite

 

това разбира се ако няма да флашваш :)

Link to comment
Share on other sites

След това пробвай, инсталация на програмата, включваш кабела в друг УСБпорт и включваш телефона.

 

За предпочитане директно в компютъра защото съм брал ядове при включване в хъб (в който включени мишки, клавиатури и т.н. нямат никакви проблеми но телефона не се разпознаваше от компютъра).

Link to comment
Share on other sites

Проблемът е решен!Благодаря на всички за помощта!Това със data storage се получава и могат да се прехвърлят всякакви файлове.Изключих все пак защитната стена,деинсталирах и инсталирах наново,оказа се,че липсваше usbser.sys в 2 папки на system32\drvstore.Намерих този файл и го поставих там.Всичко е вече OK :D

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...