chervanskyi Posted December 6, 2010 Share Posted December 6, 2010 Кучетата са на 20 дена, така че ще се дават другата седмица.Майката е хъски, бащата е кръстоска между голдън ретривър и кане корсо(ще кача и негова снимка).Обезпаразитени са!Двете черни са мъжки другите три са женски.Не мога да сложа нито линк нито снимки, нещо не бачка 'качватора'.Още инфо в темата.Тук са снимките http://picbg.net/album.php?u_id=59285Cu1fa Link to comment Share on other sites More sharing options...
batepanko Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 Линка не работи дай пак линк. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 Много ми е любопитно каква е причината за тази скачка?! Мислихте, че ще излязат много хубави кученца от връзката? Интересен баща... Кръстоска между това: и това: За Бога хора, като не можете да си опазите животинките, кастрирайте ги! Бъдете по-отговорни, мамка му! :angry1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
chervanskyi Posted December 7, 2010 Author Share Posted December 7, 2010 Ейййй... тоя пикбг.нет нещо не ми го отваря. Опитай тука да видиш http://www.pixto.bg/browse/images/36282 А и двете светли сладурки вече са RESERVE .Кучетата не са при мен така, че запазването става след като звънна на човека и той ми каже, че не го е обещал, аз ви пиша, че ще е ваше и другата седмица е при вас, мога и да го доставя за Пловдив.Малко сложно ама... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 Страхотно! Сега се опитай да се увериш, че хората, на които ги даваш са отговорни! Обясни им добре, че няма никаква гаранция, че това кученце ще стане с екстериор и размери на лабрадор(както изглеждат в момента), още по-малко пък на кане корсо. За хъскитата няма какво да коментирам, нито едно от бебетата не прилича на хъски! Бебетата се дават минимум на 30 дни след първа ваксина. Да не говорим, че е по-добре да се дадат на 90, след 3-та, с паспорт, чипирани. Ти това, естествено, няма да го направиш, ама поне им сложи първата, изкарай им паспорти и следи дали новите собственици ще сложат следващите две! P.S. Даже конкретно хъскита не се дават преди 6-8 седмица. През това време имат нужда от топлината и кърмата на майката, за да си изградят имунна система. Отделно, тя ги стимулира да акат. Не знам доколко са ясни тези неща... Все пак, както казах, хъскоподобни бебета в кучилото няма, но аз да си кажа... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chervanskyi Posted December 7, 2010 Author Share Posted December 7, 2010 Чакай бе човек темата не се казва "КАК ДА ПОДАРЯ" нито "КОГА ДА ПОДАРЯ,а се казва ПОДАРЯВАМ така, че ако не искаш да вземеш едно няма смисъл да пишеш тук. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 Виж мен, тук не ме интересуват твоите чувства или на приятеля ти или на който и да е! Мисълта ми е за кученцата! Появили са се по нелеп и абсолютно недопустим за разумни хора начин на тоя свят и сега отговорността за тях е ВАША! Знаете ли какви са потенциалните болести, които могат да имат тези кученца? Мислили ли сте, че като порасната може да свършат на улицата? Как се кръстосват ТРИ породи в едно кучило(да не говорим, че според мен са и повече, най-малкото хъскито в никакъв случай не е породно). Знаете ли какви грижи трябва да се полагат? Какво значи "резервирани". Това да не ви е РАМ памет. Куче не се дава просто ей-така! То не е вещ, а е живо същество! Преди да си вземеш куче трябва добре да обмислиш това си решение! Не е нещо, което трябва да се прави импулсивно, защото после същите тези малки сладури, вече пораснали мелези, гледат с тъжните си очи от улицата или вързани на верига в някой двор - озлобени към всички, или просто примирени с тъжната си съдба! Иска ми се да се замислите за тези неща! Link to comment Share on other sites More sharing options...
milen N. Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 Къде се намират кученцата ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chervanskyi Posted December 7, 2010 Author Share Posted December 7, 2010 Къде се намират кученцата ? В Пловдив са, в кв. Хр. Смирненски. За града може и доставка Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 Тъй като темата е на 1-ва страница, 1-ва тема, си позволявам коментар. При положение, че кученцата са факт... мисля че избора не е много голям и вероятността да не бъдат изгледани от този собственик е по голяма от колкото при други хора. Но като цяло си абсолютно прав ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 Това е ясно! Мисълта ми е, че не може просто да се "отърваваш" от тях! Хората, които ги вземат, трябва да знаят, че взимат безпородно кученце и ако припознават в бежовките лабрадор например, да не си мислят, че като поотрасне ще стане такова! Ваксините са задължителни! Кастрацията - също! Много ми е болно за такива животинки! Те естествено, не са виновни - виновни са само и единствено хората! Link to comment Share on other sites More sharing options...
chervanskyi Posted December 7, 2010 Author Share Posted December 7, 2010 А какво трябва да направя???? Да ги изхвърля навън ли след като са се родили?????? Аз и не казвам че са породисти... много ясно написах между какво са кръстоска ...нали? За изхвърлянето или връзването на двора: всеки трябва да си прецени дали може да го гледа това куче, ти можеш да си купиш за 500лв за куче с родословие и впоследствие(след 2-3 години) да си прецениш, че не можеш да го гледаш и да го изхвърлиш(което ще е предателство спрямо животното и никога не бих го направил).Не мисля, че развъдници и магазини за животни ти искат бележка за социален статус и декларация, че няма да го изхвърлиш или да го гледаш на двора нали????Искат само да им платиш!!! Влез на http://bezdom.info ( оттам си всех моето куче и нито за миг не съм съжелявал)да видиш колко малки са изхвърлени на улицата (без опит да им се намери дом) и колко хора се отказват от своите, вече пораснали, домашни любимци и просто ги подаряват ... има и телефоните им, можеш да звъннеш и да им кажеш колко лошо постъпват(КОЕТО Е ИСТИНА)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 Това, което казвам е, да се подберат внимателно стопаните на кученцата! Не просто да се бърза да се раздадат, защото са нежелани! Казвам, да се дадат на 3 месеца със всички ваксини и паспорти, но няма да го направите, предполагам! Тогава поне се уверете, че тези, на които ги давате ще го направят! За да няма след 1 година пак такава тема! Някакси е странно как някой спонтанно решава да си вземе куче! При толкова много за осиновяване, на места далеч по лоши от дома на Вашия приятел! Това говори, че човека не е обмислил добре нещата! Какво гарантира, че утре няма да го изхвърли? Ама нали вече няма да е Ваша отговорност? Поне да е кастрирано, за да не допринася за това безумно съседско заплождане! Сега разбрахте ли ме? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.