DjPamBoss Posted November 21, 2010 Share Posted November 21, 2010 Продавам мъжко питбулче (чистокръвно, но без документи за произход) на 40 дни !!!! Обезпаразитено вътрешно !!!! 250лв гр.Пловдив 0897 887 973 За сериозни купувачи коментар !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dj_jorjy Posted November 21, 2010 Share Posted November 21, 2010 Родословие може ли да му извадиш след като е чистокръвно??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DjPamBoss Posted November 21, 2010 Author Share Posted November 21, 2010 имам предвид че и майката и бащата са питбули ,не е с родословие Link to comment Share on other sites More sharing options...
dj_jorjy Posted November 21, 2010 Share Posted November 21, 2010 On 11/21/2010 at 5:23 PM, DjPamBoss said: имам предвид че и майката и бащата са питбули ,не е с родословие Точно това че не е с родословие значи че не може да кажеш когато се развие какво точно ще излезе от него затова ще те помоля да премахнеш от поста си "чистокръвно" . Успех с продажбата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DjPamBoss Posted November 21, 2010 Author Share Posted November 21, 2010 мисля , че има по компетентни органи в тои форум които да ми кажат какво да премахна и какво не от постовете си .......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dj_jorjy Posted November 21, 2010 Share Posted November 21, 2010 On 11/21/2010 at 6:42 PM, DjPamBoss said: мисля , че има по компетентни органи в тои форум които да ми кажат какво да премахна и какво не от постовете си .......... С най-добри чувства го казах който е по запознат ще разбере какво съм искал да кажа успех ти желая още веднъж. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Melani Posted November 21, 2010 Share Posted November 21, 2010 Това,че не е с документ за родословие , не означава че не е чистокръвно! Може ли снимка? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dj_jorjy Posted November 21, 2010 Share Posted November 21, 2010 On 11/21/2010 at 8:16 PM, Melani said: Това,че не е с документ за родословие , не означава че не е чистокръвно! Може ли снимка? Само ако знаеш в каква заблуда се намираш относно родословията влез в питбул форума почети малко и пак ще си говорим. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DjPamBoss Posted November 22, 2010 Author Share Posted November 22, 2010 Ето снимки на всички интересуващи се от кученцето. Обезпаравитен е вътрешно и му предстои след 2 дена 1-ва ваксинация. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DjPamBoss Posted November 24, 2010 Author Share Posted November 24, 2010 230лв вече и ваксинирано !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DjPamBoss Posted November 25, 2010 Author Share Posted November 25, 2010 220лв коментар Обезпаразитено , ваксинирано и с паспорт спешно !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 On 11/21/2010 at 8:16 PM, Melani said: Това,че не е с документ за родословие , не означава че не е чистокръвно! Може ли снимка? Напротив, точно това означава! Единствения документ, гарантиращ породност е РОДОСЛОВИЕТО! Всичко друго е мижи да те лъжем! И аз приканвам модератор да премахне думата чистокръвно! Продавачът по никакъв начин не може да го докаже! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dj_jorjy Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 On 11/25/2010 at 1:58 PM, AssassiN said: Напротив, точно това означава! Единствения документ, гарантиращ породност е РОДОСЛОВИЕТО! Всичко друго е мижи да те лъжем! И аз приканвам модератор да премахне думата чистокръвно! Продавачът по никакъв начин не може да го докаже! Аз казах същотото като колегата ама кой да вярва . Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted November 26, 2010 Share Posted November 26, 2010 То не е до вяра... Просто разни търгаши проповядват как родословието е просто лист хартийка, за да си въртят бизнес със живота на кученцата. После, когато кученцето поотрасне и се окаже, че екстериора му има твърде малко общо с породата, към която уж принадлежи, често кучето свършва на улицата! Link to comment Share on other sites More sharing options...
shm1ps Posted November 27, 2010 Share Posted November 27, 2010 1-во родословието е критерий за произход ! 2-ро Това че няма родословие не означава че кучето не е породисто има си стандарти на които трябва да отговатя не случайно има киноложки изложби и на тях се излагат не само кучета с родословия единственото изискване е кучето да отговаря на стандарта за породата . образовайте се малко колеги Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted November 28, 2010 Share Posted November 28, 2010 Ти пък къде се тропна с тоя назидателен тон да говориш глупости, бре?! Родословието е ЕДИНСТВЕНОТО доказателство за порода, според FCI и БРФК. Това, че няма родословие кученцето, означава, че по никакъв начин не може да се смята за породисто, поради факта, че не е ясно документирано кои са предците му. То в момента може да прилича на нещо, но после да роди пинчери. И не, това не е невероятно! И въобще, да се говори за породисто куче, при порода, непризната от FCI е малко несериозно! Образовай се ти малко, младеж, преди да ръсиш глупости с толкова уверен тон! Link to comment Share on other sites More sharing options...
shm1ps Posted November 28, 2010 Share Posted November 28, 2010 Това че кучето има родословие не означава че кучето отговаря на стандарта за породата т.е. Имам Хъски с родословие но не влиза в границите за хъски от към килограми и височина при холката следователно не е породисто нищо че е с родословие или се бъркам ??! ? Нещата са относителни колега ! ако беше както казваш ти щеше да се гледа само родословието и нямаше да има критерии килограми висо1ина при холката пропорции на тялото .. ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DjPamBoss Posted November 28, 2010 Author Share Posted November 28, 2010 Моля ви стига сте спорили ако кучето имаше родословие нямаше да е 200лв а ми 1000лв . За сериозни купувачи коментар на цената - 199лв , обезпаразитено , ваксинирано и с паспорт !!! СПЕШНО !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Родословието е документ, доказващ, че: 1. Кучето, на което се издава, е родено от посочените в родословието майка и баща и, съответно, на свой ред те са от посочените в по-задните "колена" майки и бащи, т.е. родословието е ДОКУМЕНТ ЗА ПРОИЗХОДА на дадено куче 2. Кучето, на което се издава, е произведено... (добре де, терминология...) родило се е в съгласие с всички правила за съответната порода; връзката е била разрешена от клуба на дадената порода в дадената страна и организацията-издател гарантира с подпис и печат, че родословието е оригинално, валидно и редовно. НАКРАТКО КАКВО НЕ Е ТОВА: Родословието е документ, който не доказва, че: 1. Кучето, на което се издава, е бъдещ шампион; родословие получават всички кучета, родени в кучило, което е "създадено" в съгласие с клубните правила - дори ако тези кучета са с ниско качество или имат някакви дефекти и недостатъци; после, за да създадат те самите потомство, трябва да изпълнят съответните клубни/породни правила и ако не ги изпълняват, нямат право на потомство. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА РОДОСЛОВИЕТО: Родословието е документ (оригинал!), в който са вписани името, полът, цветът, клубният и татуировъчният номер на едно куче, името и евентуално адреса на човека, който е собственик на майката; имената, номерата и титлите на родителите и предците до 3, 4 или 5 поколения назад, зависи от държавата която издава родословието. На това родословие освен посочените неща, има също така печат и подпис на федерацията, която гарантира за издаването му. Всяка държава има отделна, собствена бланка за родословие на куче; в някои страни (България например) клубовете по породи имат право да издават родословия на собствени модели бланки. Така или иначе, родословието е попълнено ясно и подробно на машина или компютър и никога - на ръка. При износ от дадената дъжава, кучето трябва да получи експортно родословие (има няколко държави, които не издават такива) и след като кучето пристигне в новата си родина, това експортно родословие се заверява в местната федерация и получава местен номер. Това, че хъскито ти е с родословие, не гарантира, че то ще стане прекрасен екземпляр! То просто гарантира, че при развъждането са спазени всички изисквания, направени са необходимите изследвания, рискът от генетично предавания заболявания(тозобедрена дисплазия и подобни) е сведен до минимум и т.н. Въобще, гарантира ти, че за кучето ти са положени всички усилия, според разпоредбите на Федерацията и съответния клуб по порода. Може би ще споделиш от кой точно развъдник си взел хъскито си. Стана ми любопитно! Може и на ЛС. Към продавача: Обезпаразитено, ваксинирано и с паспорт - Съгласен съм! Породисто - В никакъв случай! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Наистина е време да престанете със споровете! В първия пост отдавна е добавено "без документи за произход", което би трябвало да изясни ситуацията. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DjPamBoss Posted November 30, 2010 Author Share Posted November 30, 2010 за Пловдивчани -190лв Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.