I_am_weasel Posted June 21, 2004 Share Posted June 21, 2004 zdraveite imam dve lokalni mreji ednata e 192.168.1.0 drugata 192.168.2.0 vuprosa mi e kak da napravq taka 4e dvete mreji da se vijdat edna ot druga (userite na 192.168.1.0/24 da imat dostup do userite 192.168.2.0/24 i obratno) tva v momenta e vuzmojno samo ot ma6inata na koqto sa dvete lanki , tq e s win2k pro blagodarq predvaritelno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shade Posted June 21, 2004 Share Posted June 21, 2004 Ами ако имат еднакви subnet mask-ове не трябва да е проблем да се вийдат една друга. А не си ли с междинен switch? Ако си, то не виждам разлика между 'двете' мрежи - за мен са една . * И какво точно имаш предвид 'да се виждат'? Не се ли ping-ват? Или не са с еднакви workgroup-и? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted June 21, 2004 Share Posted June 21, 2004 Трябва да сложиш рутираща прорама (нещо като winroute) или вместо win2kpro да сложиш win24 server с услугата RRAS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
I_am_weasel Posted June 21, 2004 Author Share Posted June 21, 2004 smqnata na os v momenta mi e nevuzmojna nadqvam se da iznamerq nqkakvo drugo re6enie 10x vse pak Link to comment Share on other sites More sharing options...
I_am_weasel Posted June 21, 2004 Author Share Posted June 21, 2004 otkrih re6enie ako nqkoi proqvi interes : http://www.windowsnetworking.com/articles_...s/w2kprout.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorkis Posted June 21, 2004 Share Posted June 21, 2004 Малко късно виждам темата, но защо не пробваш маската да бъде /22. като гледам ти вече си намерил решение, но това с маската би трябвало да стане, тъй като, както е сега с маска /24 това са си две различни мрежи, а до колкото зная за да може да виждаш през windows даден компютър, той трябва да е в същия broadcast domain (това не го твърдя на 100%, но мисля, че е така). Но все пак каква е целта на това цялото упражнение не може ли всички да са в 1.0 или 2.0, повече ли са от 254 компютрите, че да не се съберат в тези адреси Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.