Jump to content
BulForum.com

Курсове - английски


gogo12345

Recommended Posts

Здравейте, не намерих нова тема и реших да пусна нова, ако има такава (нова) извинявам се.

 

Искам да ви попитам има ли изобщо смисъл от курсове от типа:

 

link

 

link

 

 

Както е видно от обявите, става въпрос за Стара Загора. Има ли курс, който си струва, за да се подготвя за някой изпити за придобиване на сертификат от типа :

IELTS, TOEFL или други, или е по-добре със някакъв вид самоучител (но да е на български, тоест уроците, понеже само на английски е трудно, обясненията за нещата трябва да са на български)? Нивото ми изобщо не е добро, не отбирам много, много граматика, учил съм по-сериозно 5-7-ми клас и някакво базово ниво, колкото да мога да прочета нещо в интернет и да схвана по-голямата част . Основно благодарение на интернет напреднах повече. А английският си трябва, особено ако си решил да се занимаваш със нещо от IT сферата, по-специално програмиране.

 

Благодаря!

Link to comment
Share on other sites

Смисъл винаги има от курсовете, но няма кой да определи доколко полезен ще ти е точно на теб. Всеки възприема материала с различно темпо ... аз преди години съм бил на един от тези центрове в Пловдив ... има смисъл , но не останах напълно удовлетворен - мога да го сравня с ученето в училище. Но пак казвам всеки възприема нещата по свой си начин, така че няма как да се даде еднозначен отговор какъв резултат ще е при теб. Преди 3-4 месеца пуснах в друг раздел на форума, че търся мераклии няколко човека 4-5 да си организираме курс само за нас - досега почти никакъв интерес. Сега съм се ориентирал към друг образователен център, тъй като смятам този път сериозно да уча английски поне година.

Ако искаш да обменим идеи относно ученето на английския драсни на лична или се обади на телефона за да се видим. И аз като теб уча от години от време на време самичък, но така е доста трудно , иначе имам една дузина самоучители, но с тях ми е трудно, освен заучаването на нови думи..

 

Link to comment
Share on other sites

Курсовете по чужд език сами по себе си са хубаво нещо, така че има смисъл от тях. Друг е въпросът доколко си мотивиран, с какво време разполагаш, за какво ти трябва езикът. Аз доколкото разбирам ти трябва за работа, но си се насочил към курс за подготовка за специализиран изпит, което е малко по-различно. Както и да е, ако си решил да учиш и да си подобриш английския няма да си загубиш времето, като ходиш на курс. Дори от самото стоене в часовете все нещо влиза в главата. Ако си редовен и с домашните ще напредваш по-бързо. Аз бих ти препоръчал курс на който се говори и преподава само на английски, без значение какво ти е нивото в момента.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...