tedy Posted September 15, 2010 Share Posted September 15, 2010 Продавам следния 3G USB модем ZTE K3565-Z. Купен миналата година от Mtel комплект VNC (устройството) + сим карта. СИМ картата не се продава, тя си е нормална Прима и смятам да си я запазя. По спецификации може 3.6мбит HSDPA (download) и 384кбит уплоад. Има слот за microSD карта. Освен този слот и буква, която му се назначава в Windows, самия стик има вградена памет (още една буква), в която е записан софтуера (текущо върху Виста64, мисля че поддържаше и ХР) - вкарва се, и софтуера се инсталира автоматично ако е разрешено Autorun разбира се, и се потвърди да се инсталира. Абсолютно без никакви следи от употреба, като нов, ползван е 3-4 пъти за няколко дена. Без никакви проблеми, вкл. със софтуера. В градски условия (всеки по-голям град според картата има 3G) постига спокойно над 2 мбита и нета става за почти всичко. Недостатъкът е, че май е кодиран към мтел. В нета видях програми за декодирането му в домашни условия, но не съм се занимавал, така или иначе предполагам затова взех от мтел, заради слуховете, че имат 3G или поне EDGE на повече места. Е, там където ми се налагаше да го ползвам досега, само EDGE имаше, освен това реално не ми е трябвал тоя нет, само за гъзария и осъзнах че нямам нужда само да наливам пари в предплатения нет без реално да ми трябва, за едната поща дето и с gprs с телефона мога да си я проверя. Разбира се с gprs излиза много по-скъпо (близо 2 лв на МБ), но за редки и малки нужди за мен е по-изгодно, защото пакетите на моб. оператори имат валидност, която е малка (от 1 до 3 месеца в зависимост от оператора и пакета), а човек позабрави ли се и почне да рови в нета, и зареди някой флаш без да иска, и може да стане весело . Да допълня, че с всяка SIM карта на мтел може да си пуснете нет, всяка нормална прима може да се зареди с определен пакет за данни с един SMS към 1796 (за справка - сайта на мтел.бг - частни клиенти - услуги - мобилни инет услуги - мтел-фрее-сърф). СИМ картата се поставя в слот в стика. За сериозен купувач, който ще я купи, до 23-ти мога да направя демонстрация с мойта карта, която има някой останал килобайт, че всичко работи. Аз купих комплекта тогава за 100 лв, с включени 1500 МБ вътре. Гледам в момента мтел предлагат същия комплект за 80 лв. Цена на модема 55 лв, разбира се с коментар . Link to comment Share on other sites More sharing options...
vannkkata Posted September 15, 2010 Share Posted September 15, 2010 Ако има начин да работи с глобул, имам сериозен интерес. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 15, 2010 Author Share Posted September 15, 2010 Ако има начин да работи с глобул, имам сериозен интерес. Със сигурност има, сега намерих този линк, че и на български. В него са описани много неща, даже май всички, за които бях чел предната година. Нямам глобулска карта, съответно нито заредена с пакет за данни, за да пробвам, не знам различните начини какъв риск крият, но ако се вярва на написаното, има поне 2 сравнително безопасни начина за целта. Евентуално може да пробваме безобидните начини при мен, които гледам че не изискват инсталиране на допълнителен софтуер, колкото да се види дали става принципно, ако си решил да го вземеш в случай че става наистина. Но там някакви ID-та се търсят в нета, не знам през какви усилия и време трябва да се мине за да се получи, основно едитване на XML файлове с нови данни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 17, 2010 Author Share Posted September 17, 2010 Нова цена: 50 лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
komed Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 Какво става с модема? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FRONT Posted January 4, 2011 Share Posted January 4, 2011 As prodavam Modem koito raboti s globul i e ot globul Модератор: А да си чел наскоро правилата? И изобщо чел ли си ги? 8. Забранява се предлагането на подобна стока в тема пусната от друг потребител. Ако имате еднаква стока за продаване сте длъжни да я обявите в нова тема. Това се отнася и за раздел "Купува" - ако търсите подобна стока, отворете си ваша тема. При неспазване - 20% уорн и триене на мнението ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.