Jump to content
BulForum.com

Проблеми с НОИ !!!


ByByy

Recommended Posts

Натъквам се на един и същ проблем от 3 години насам със съответната "Велика Администрация" НОИ , по-конкретно РУСО - Пловдив ... и той е следният :

 

 

Всяка година по това време ми спират наследствената пенсия , без уведомително писмо , под каквато и да е форма , за това , че ще бъде спряна ... за да мога съответно да предприема мерки :)

 

Както и да е ... до сега минаваше с уверение от училището , което трябва да им нося лично , защото явно ги мързи да проверят по електронен път , дали съм учащ и т.н ... а все пак компютри бол , като се замисли човек ... администрация е уж ... !

 

Та случая е пресен , от преди няколко часа !

 

Този път ми се обясняваха със някакви нервни изблици и плюнки , че съм бил 12 клас и ми я спират пенсията , щото така пишело по закон !

 

Абе тва хубаво ... ама покажи ми , къде го пише тва нещо , че по закон уча до еди коя си дата и за тва ми спират пенсията!

 

От училището взимам бележка , че съм ученик там , до дипломирането си , което е чак към края на Юни месец ... и хората ми издават уверение , че съм ученик там и предстоят матурни изпити !

 

Въпроса е , че НОИ явно си броят всяка стотинка и не видиш ли , не искат да изпуснат някакви си 100 лв ... и на всичкото отгоре ми казват , че тази пенсия ... ще я отпуснат след като ми премине и втория матурен изпит .. и то няма да е в пълен размер , а до датата в която ми е изпита :)

 

 

 

Смешно е , когато видиш хора , които са на даден пост за който се знае , че е отговорен ... да седи и да не може да ти даде обяснение на един толкова прост въпрос ...

 

Ако някой може да ми помогне ... нека да пише !

 

 

П.С : Съгласно чл.34 и всичките му точки , аз трябва да получавам тази пенсия , до момента в който се дипломирам , без да бъде спирана ... :)

Link to comment
Share on other sites

Аз за съжаление не бих могъл да помогна, но вероятно в lex.bg и техния форум ще могат доста бързо да помогнат с нужна информация и напътствия.

 

Успех.

Link to comment
Share on other sites

И аз съм бил горе долу в същото положение ,но на мен ми изплатиха всички полагащи ми се пари до завършването. Сега продължавам да получавам писма ,защото се записах първи курс в ПУ и си подадох уверение за наследствена пенсия ,но прекратих студенството без изобщо да се занимавам и обяснявам с РУСО и се само писма със заплахи че ще спрат спряната преди година пенсия, ако не предтавя документи че съм се отписал

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...