Jump to content
BulForum.com

Диви животни


RaZoR

Recommended Posts

Някой има ли си на идея какви са условията за да отглеждаш диво животно "вкъщи".Въобще има ли начин да се придобие законно такова животно?Изключваме екзотики като лъвове,тигри,пуми и каквито и да било защитени видове.В общи линии как да си го гледам на мой терен(голям двор)?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

ХЕИ може да ти разреши или не само отглеждането на кокошки, прасета, зайци и тем подобни селскостопански животни, ако естествено съседите ти не са пропищяли, че им пречат. За дивите животни можеш да имаш проблеми с РИОСВ, Закона за биологичното разнообразие, Бернската конвенция за опазване на животните и т.н. Повечето от видовете в България са защитени, така че единствения начин да се радваш на нещо подобно в двора си е да създадеш подходящи условия за живеене на някой вид, който те интересува. Подходящи средства са хранилки и поилки за птици, които естествено трябва редовно да подържаш, за да има живот около тях, изкуствени гнездилки за птици (къщички) или укрития за живеещи по земята видове. Придобиването, притежаването, залавянето и търговията с повечето животински видове във всичките им стадии на развитие (яйца, ларви, малки, възрастни и т.н.), както и части от тях, се наказва от закона.

Link to comment
Share on other sites

Като ходих до Дупница, силно впечатление ми направи едно заведение(пада се отдясно), което имаше едно дворче отзад, в което, за голямо наше учудване, се подвизаваше един глиган...

Така че, явно може...

Link to comment
Share on other sites

Явно може :lol: , ако не те хванат... в това отношение не САЩ, а България е страната на неограничените възможности.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...