Jump to content
BulForum.com

Проблем с TV Tuner

whitesnake69

Recommended Posts

Инсталирах си драйверите за "Asus - My Cinema P7131" тунер.Инсталирах и 5-та версия на Power Cinema с която да търся телевизии.Сканирах за телевизии и намери няколко.До тук добре.Лошото е , че имаше само звук.Защо така се получава и как мога да гледам ТВ с тунера си?Забравих да кажа, че съм под Windows 7.

Благодаря предварително.

В случая от голямо значение е кабеления доставчик,ня който ще ползваш тунерчето.Може да пробваш да сканираш на друг стандарт или да опиташ с друг софтуер,примерно KMPlayer.Тази тема описва подробно как точно да го конфигурираш:

http://forums.softvisia.com/index.php?showtopic=5798

Пробвай DScaler, не е толкова удобна като flytv, но пък върви под 7-цата ;)

Защо по дяволите използваш официалният софтуер, който е дървен и без никаква функционалност?

On 1/23/2010 at 11:09 PM, Vetim said:

Пробвай DScaler, не е толкова удобна като flytv, но пък върви под 7-цата ;)

Защо по дяволите използваш официалният софтуер, който е дървен и без никаква функционалност?

Защото с повечето други софтуери имам даже по големи ядове.Или картина няма или звук няма.Под Windows XP си върви идеално с оригиналния player, но не и под Windows 7.

Guest Rumbata

Ползвай DScaler.

Като стартираш програмата отиваш на избор на Tuner.

Там от падащато посочваш -Philips TDA8275.

Имам същия тунер и само така го подкарвам със 7-цата, но картината е по-лоша в сравнение с ХР.

Случайно да имаш излишно S-video кабелче за тоя тунер?

On 1/24/2010 at 10:23 AM, Rumbata said:

Ползвай DScaler.

Като стартираш програмата отиваш на избор на Tuner.

Там от падащато посочваш -Philips TDA8275.

Имам същия тунер и само така го подкарвам със 7-цата, но картината е по-лоша в сравнение с ХР.

Случайно да имаш излишно S-video кабелче за тоя тунер?

Нямам излишни S-video кабелчета.Sorry.

Какви настройки трябва да направя за да хвана ТВ.Пробвах няколко......Не станаха!

Снимка

Guest Rumbata

Dshow > video input > video tuner

след това сканиране, преименуване на каналите, посочване кои да са активни и кои не...абе иска играчка и време

On 1/24/2010 at 12:38 PM, Rumbata said:

Dshow > video input > video tuner

след това сканиране, преименуване на каналите, посочване кои да са активни и кои не...абе иска играчка и време

Пак не става.Няма оправия.Не знам кво да измисля...........

On 1/24/2010 at 10:37 PM, whitesnake69 said:

Пак не става.Няма оправия.Не знам кво да измисля...........

Смени тунера. Обикновено това съкращава многократно времето до решаване на проблема, свързано е с немного пари, и съхраняване на нервната система. Щом искаш да си с Windows 7.

Помисли колко време си изгубил и ще изгубиш докато се мъчиш да го подкараш. Тунерите са едни от най-калпавите устройства що се отнася до читави драйвери и до поддръжка. Аз имам Aver Nanoexpress и съм доволен, нямам грижи с неговия си софт под Виста.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...